فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

بخوانیم و بخواهیم...

  • کد خبر: ۱۰۴۲۵۴
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
بخوانیم و بخواهیم...
حجت‌الاسلام و‌المسلمین باقری کیا - استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان

ماه رمضان ماهی است که در آن به مهمانی خدا دعوت شده‌ایم به گونه‌ای که از اهل کرامت محسوب می‌شویم و نفس‌های ما در این ماه حکم «سبحان‌ا...» را دارد. هم‌چنین خواب به عنوان عبادت، کار‌ها پذیرفته و دعا در آن مستجاب می‌شود.

در هر صورت، روزه ماه رمضان شرایطی دارد و وقتی چهار نکته را رعایت کنیم، روزه ما همان روزه روزه‌داران می‌شود:
صحت روزه ماه رمضان
فضیلت آن
قبولی این عمل
کمال آن روزه
امام صادق (ع) به همین نکته‌ها اشاره می‌فرماید که وقتی روزه‌دار هستید، سعی کنید گوش، چشم و اعضای بدن روزه‌دار و در حال مراقبت باشد. یعنی گوش شما غیبت نشنود و موسیقی‌های مبتذل را گوش ندهد و چشمتان را در نگاه‌ها کنترل کنید.

رضایت الهی یعنی عبادت و خدمت

از سوی دیگر، علاوه بر اینکه در دعای ماه مبارک رمضان از خدا می‌خواهیم ما را ببخشد، به ما دستور داده‌اند که سه نکته را تقاضا کنیم:
- ما را به آنچه رضایت اوست، نزدیک فرماید.

اما اگر بخواهیم این‌گونه باشیم، باید دقت کنیم که رضایت خداوند متعال در دو چیز خلاصه می‌شود: عبادت و خدمت. به عبارت دیگر، باید در برابر ذات اقدس الهی بندگی و در برابر مخلوق‌ها و انسان ها، خدمت و نیکی کرد، زیرا موجب رضایت حق تعالی است. در رأس همه عبادت‌ها هم اول نماز است که هیچ عبادتی جای آن را پر نمی‌کند.

در مرحله اول همه خدمت‌ها هم حسن خلق و خوش‌رفتاری با مردم است که به ویژه در ماه مبارک رمضان باید توجه بیشتری به آن داشته باشیم.

- توفیق دوری از ناخوشنودی خداوند و آنچه عامل غضب الهی است
- توفیق برای قرائت و تلاوت آیات قرآن
این را هم بدانیم که قرآن درباره «آیه» سه معنا مدنظر دارد: کلمات قرآن، مخلوقات جهان و معجزه‌های پیامبران. بنابراین، در این تقاضا، منظور درخواست توفیق تلاوت کلمه‌های قرآن همراه با تدبر و توجه است.

خیر بخواهیم و شب‌زنده‌داری کنیم

نکته دیگر این است که از خدا بخواهیم ذهن و حافظه‌ای روزی ما کند که مطالب را از یاد نبریم و دچار کم‌عقلی و کم‌خردی نشویم. به عبارتی، کارها، تصمیم‌ها و حرف‌هایی نداشته باشیم که نشانه این توصیف‌ها باشد. هم‌چنین دور شدن از نیرنگ و به اشتباه انداختن دیگران را باید از خدا بخواهیم.

از سوی دیگر، دعا کنیم که هر خیر و برکتی که نازل می‌شود برای ما هم باشد. از این نکته هم غافل نشویم که شب‌زنده‌داری به‌خصوص در این ماه که شاخصه آن نماز و مناجات شبانه است، باید با معرفت، شناخت، محبت و عشق به خدا و در کنار آن تکلیف و تعهد به اطاعت از حضرت حق باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->