نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

رمضان؛ ماه بازسازی معنوی

  • کد خبر: ۱۰۳۶۲۶
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲
رمضان؛ ماه بازسازی معنوی
حسین ابراهیمی - فعال فرهنگی

با فرارسیدن ماه مبارک رمضان یاد چه چیزی می‌افتید؟ اصلا وقتی کسی می‌گوید ماه رمضان آمد، اولین تصویری که در ذهن شما نقش می‌بندد، کدام تصویر است؟ ماه رمضان جزو ماه‌های خاص مسلمان هاست که برای ما سرشار از تصاویر و خاطره‌های رنگارنگ است؛ سفره افطار، صوت ربنا، ظرف‌های شله زرد، دیس‌های زولبیابامیه، مزه سحری خوردن درکنار خانواده با زمزمه دعای سحر، حال وهوای جلسات ترتیل خوانی قرآن و جلسات قرآن بعد افطار، تا اشک و آه شب‌های قدر و بازیابی و بازسازی معنوی در این ماه بزرگ. اما همان طور که مشخص است، هرکس در این مهمانی به سمتی می‌رود و از این سفره بهره‌ای می‌برد.

سخن من در این نوشتار کوتاه، این است که بیاییم بهره‌ای را که تابه حال از این سفره گسترده الهی می‌بردیم، گسترش دهیم. اگر تابه حال مزه اطعام فقرا را در این ماه نچشیده ایم، برنامه بریزیم تا بچشیم. اگر تابه حال مزه افطاری دادن به دیگران را نچشیده ایم، برای آن برنامه بریزیم.

اگر تابه حال در این بهار قرآن به فکر تدبر و تامل در قرآن و معانی زندگی ساز آن و درمان گرفتن از آن نبوده ایم، برای آن برنامه بریزیم و سعی کنیم در حکمت بیشتر روزه، این عبادت پررمزوراز که همیشه درمورد مراتب و درجات دارندگان آن به ما گفته اند، بیندیشیم و در معنای این عمل، سیر بیشتری بکنیم که در پایان از خود نپرسیم نتیجه این نخوردن‌ها برای من چه بوده است و اینکه آیا اصلا این کار منطقی است یا نه. رایحه رمضان، رایحه ماه خداست.

رایحه انس و الفت بیشتر بین ما و خداست. همه می‌دانیم که اگر پیشرفتی در زندگی ما نباشد، غرق در خسارت هستیم و این پیشرفت در ماه مبارک رمضان یعنی بالا بردن سطح لذت‌های معنوی و بهره گیری بیشتر از این سفره خاص خدای بزرگ برای بندگان خود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->