نخستین اجرای نمایش میدانی «میاندار» در مشهد برگزار شد + ویدئو بیژن اشتری، مترجم نام‌آشنا، درگذشت (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) + علت فوت هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده پیشکسوت، در بیمارستان بستری شد بزرگداشتی برای حسن پورشیرازی و فرشته صدرعرفایی در جشن منتقدان سینما مستند «سرزمین ستاره‌ها» روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت همکاری رابرت دنیرو و بن استیلر در فیلم «ملاقات با والدین» برگزاری مراسم گرامیداشت زنده‌یاد فریدون شهبازیان نگاهی به پرفروش‌های سینمای ایران در یک ماه اخیر | رضا عطاران و پژمان جمشیدی پیشتاز در گیشه سقوط از بام انسانیت به چاه درندگی اکران فیلم «آدم نمی‌شوند» پس از ۷ سال وقفه پوستر نمایش قرنطینه رونمایی شد + عکس واکنش حامد بهداد به قتل دلخراش الهه حسین‌نژاد + عکس کتاب «تا اطلاع ساموی» منتشر شد | داستانک‌های خوش‌خوان با لهجه‌های شیرین آغاز بلیت فروشی کنسرت حمید حامی فیلم کوتاه «دار» در راه ارمنستان اسکورسیزی و دنیرو در جشن سی‌سالگی فیلم کازینو بهرام افشاری با جوجه تیغی روی صحنه تئاتر مشهد
سرخط خبرها

رمضان ماه رحمت پروردگار

  • کد خبر: ۱۰۳۸۵۴
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۰
رمضان ماه رحمت پروردگار
حجت‌الاسلام‌سیدعبدالهادی مرتضوی - استاد حوزه علمیه مشهد

همیشه و در همه حال انسان باید دست‌کم خودش را موعظه و حسابرسی کند تا قلبش برای خودسازی، عبادت و بندگی آماده شود. اگر بخواهیم در ماه مبارک رمضان غیبت نکنیم، دروغ نگوییم، گوش و زبان و اعضا و جوارحمان روزه باشد، باید خودسازی کنیم. خداوند باید توفیق را عنایت کند، اما ما هم باید در خودمان آمادگی ایجاد کنیم.

ماه مبارک رمضان از ماه‌هایی است که پیامبر گرامی اسلام (ص) در خطبه شعبانیه سفارش فراوانی به آن کرده‌است. این ماه ویژگی‌های خاص خودش را دارد. پیامبر اکرم (ص) فرمود: «ای‌ها الناس قد اقبل الیکم شهر بالبرکه و الرحمه و المغفره.» رمضان ماهی است که همراه با برکت، رحمت و مغفرت پروردگار به‌سوی شما آمده است.

ماه رمضان ماه خداست و ما در این ماه مهمان خدا هستیم و به این ماه دعوت شده‌ایم. خداوند پاداش روزه‌دار را می‌دهد، زیرا در روایات فراوانی آمده است که خداوند متعال می‌فرماید: «روزه از آن من است و من جزای روزه را می‌دهم.» در احادیث و کلام معصومان (ع) فراوان آمده است که انسان باید برای این ماه آماده شود. حتی در مضمون بعضی از روایات است که «خوب است انسان ماه رجب و شعبان را روزه بدارد تا برای ماه مبارک رمضان آماده شود.» ما باید به‌هر نحو ممکن همه استفاده‌مان را از این ماه ببریم.

در این ماه در‌های بهشت باز و در‌های جهنم بسته می‌شود. باب استغفار و توبه نیز در هنگام افطار و سحر باز است. بعضی بزرگان می‌فرمایند: «اگر می‌خواهید هر کاری در این ماه انجام دهید، باید دقت کنید که نیتتان را برای خداوند خالص کنید.» حتی سفارش شده است که برای سحر بیدار شوید و سحری را با قصد قربت بخورید که این شامل ثواب خواهد شد.

مهم این است که انسان برای بهره‌برداری از این ماه آماده شود. از خداوند بخواهیم به ما توفیق دهد بتوانیم از این ماه استفاده کنیم. این ماه بهار قرآن است. در نتیجه باید از قرآن، مفاهیم، معانی و تلاوت آن استفاده کنیم. شب‌های قدر در این ماه قرار دارد که باید از آن‌ها نیز استفاده کنیم، چون یک شب آن برابر هزار ماه است؛ «لیله القدر خیر من الف شهر».

پس اگر می‌خواهیم این شبی را که به ارزش هزار ماه است و مقدرات انسان در آن تقدیر می‌شود، درک کنیم، باید آماده شویم و خودسازی کنیم. این‌طور نیست که ما فقط از خدا بخواهیم و خدا توفیق دهد. خداوند توفیق می‌دهد، اما ما هم باید حرکت کنیم و آماده شویم.

خداوند به همین سادگی به انسان همه‌چیز نمی‌دهد. کسی که روزه است، باید همه اعضای بدنش روزه باشد. پس دقت کنیم تا ان‌شاءا... بتوانیم هرچه بیشتر از این ماه بهره ببریم، به‌ویژه مردم مشهد که در جوار امام معصوم حضرت رضا (ع) هستند و از مضجع نورانی این حضرت به‌وفور استفاده می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->