به گزارش شهرآرانیوز؛ مریم قربانزاده در این کتاب به سراغ بانویی رفته است که در آغاز جوانی به همراه همسر جلای وطن میکند تا شوهرش که طلبهای انقلابی است بتواند در کنار آقا روحالله خمینی بماند.
بانو بتول باوقار وقتی میبیند شیخ اسماعیل فردوسیپور ممنوعالمنبر شده و تحت فشار رژیم نمیتواند به راهش ادامه دهد و چاره را در هجرت میبیند، غربت و سختیهایش را به جان میخرد تا در کنار شیخ اسماعیل بماند و یاریاش کند.
این زوج جوان از محله «حوض شربت» شهر فردوس تا شارعالرسول نجف اشرف، سفری سخت را برای هجرتی دوازده ساله آغاز میکنند. پیاده و شبانه از مرز ایران و عراق رد میشوند تا در کنار امام باشند. سالهای دور از وطن در کوچههای خاکی و هوای گرم نجف، برای بتول سخت اما شیرین میگذرد. خانواده امام همسایههای مهربانی هستند و تحمل غم غربت را برای او آسان میکنند.
«حوض شربت» روایتی است نایاب از روزهای تبعید، از سالهای مبارزه و قیام، از لحظههای دلتنگی و تنهایی یک زن که میکوشد یار باشد و نه بار.
بتول باوقار یکی از صدها زنی است که باید قصهها و غصههایشان را از روزهای انقلاب شنید. روایتی نشنیده و نگفته که مبارزه و سیاست در آن رنگ زندگی دارد. «حوض شربت» را میتوان اولین اثر مکتوب درباره زندگی یک خانواده انقلابی در همسایگی امام خمینی دانست.
رنجهای فراوانی پشت اتفاقات بزرگ سیاسی و اجتماعی پنهان مانده است و باید در تاریخ ثبت و ضبط و روایت شوند تا نسلهای آینده بدانند پیروزی انقلاب اسلامی به این راحتیها به دست نیامده است.
این کتاب توسط نشر ستاره ها منتشر شده است.