ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در مسیر جذب گردشگر داخلی و خارجی سال ۱۴۰۳، سال تحول در خدمات‌رسانی به مسافران فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ وجود ندارد هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان‌باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احرازهویت‌شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟ سرکنسول‌ها و نمایندگان کشور‌های خارجی در مشهد به تماشای جاذبه‌های خراسان‌رضوی رفتند بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند چرا اندازه دور کمر با افزایش سن، بیشتر می‌شود؟ پیش‌بینی بارش باران و خنک‌ترشدن هوا در برخی استان‌ها از فردا (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوشیدنی‌های خانگی مؤثر در سم‌زدایی کبد توصیه به بانوان در سنین باروری: مشاوره بارداری بگیرید یاری انسان‌دوستانه | ارسال ۱۰۰ واحد خون از خراسان رضوی به بندرعباس پس از حادثه انفجار اسکله شهید رجایی سرانه مصرف سالیانه لبنیات در ایران، ۱۷۰ کیلوگرم کمتر از میانگین جهانی سقف و کف حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + میزان افزایش حقوق‌ها با اجرای متناسب‌سازی کمبود این ریزمغذی‌های حیاتی را جدی بگیرید سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: پاسخ‌گویی فقط در اداره‌کل متمرکز نیست مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی: برای ایجاد ۱۱ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری کرده‌ایم بازسازی صحنه قتل نوجوان دهه‌هشتادی | قتل «صالح» به هوا‌خواهی از «صالح» شنیده شدن صدای چندین انفجار از محل آتش سوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس + فیلم فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل برون ‎شهری خراسان رضوی | حمل ونقل جاده ای، لبه  پرتگاه انتقال ۵ نفر از مصدومان حادثه انفجار بندرعباس به تهران (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از بیمارستان ترخیص شدند
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای روزه داری

  • کد خبر: ۱۰۴۴۹۵
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸
توصیه‌هایی برای روزه داری
حجت الاسلام مرتضی میرصالحی - کارشناس تغذیه و طب سنتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ برای روزه داری مطلوب همراه با قوت، کیفیت و نوع غذا در افطار و سحر مهم است. فراموش نکنید در فصل بهار روزه می‌گیرید. پس برنامه غذایی تان را هم باید با این فصل از سال منطبق کنید. بهترین توصیه، مصرف غذا‌های آب دار است. از آنجا که در این فصل، فاصله وعده غذایی افطار تا سحر کوتاه است، باید این زمان را طوری تقسیم بندی کرد که بتوانیم غذای سبک را در افطار و غذای سنگین را در سحر بخوریم.

نباید هر دو وعده سبک یا سنگین باشد و بهتر است که افطار سبک و مقوی باشد. به دلیل اینکه مزاج روزه گرم و خشک است، اگر بدن با تولید صفرا به آب نیاز پیدا کرد، باید فرصت داشته باشیم آب بنوشیم و سطح صفرا را کم کنیم. پس از افطار تا سحر و زمان سحر غذایی با طبع معتدل همراه با غذای گرم، ماست یا ترشی میل شود تا تشنگی ایجاد نکند.

حتما افطار غذا‌های سبک میل شود تا بتوان سحر غذا تناول کرد، زیرا اگر سحری میل نشود، بدن دچار ضعف عمومی می‌شود. در روایات نیز مطرح شده است که غذای سحر موجب قوت بدن است. اما زیاده روی نکنید.

زیادخوردن در روز‌های معمولی سال خوب نیست، چه برسد به ماه رمضان که سیستم گوارشی بدن ساعت‌هایی را بدون موادغذایی می‌گذراند. اگر فکر می‌کنید هرچه بیشتر بخورید، دیر‌تر گرسنه تان می‌شود، اشتباه می‌کنید. در خوردن وعده سحر و افطار باید اعتدال رعایت شود. غذا و آب را به اندازه‌ای بخورید که بدنتان نیاز دارد.

با رعایت نکاتی مانند رعایت قدرت هضم، رعایت عادت‌های غذایی و داشتن نشاط پس از غذاخوردن و خوردن وعده‌های سحر و افطار باعث سلامت معده و بدن، رشد بیشتر عقل و سبکی بیشتر جسمتان می‌شوید. متناسب با مزاج بخورید. غذای مناسب برای ماه رمضان و درست آشامیدن در همه حال توصیه می‌شود و در ماه مبارک رمضان به ویژه در روز‌های بلند و گرم سال، اهمیت بیشتری دارد.

دقت کنید از غذا‌هایی استفاده کنید که با مزاجتان متناسب است. برای شروع نخست سراغ غذای لطیف و سبک‌تر بروید. هرگز قبل و بعد از غذا یا بین غذا آب ننوشید. غذایتان را خوب بجوید و پرخوری نکنید و همه چیز باهم نخورید.

غذای مناسب برای ماه رمضان

غذا‌های با طبع گرم را می‌توان هنگام افطار و شام استفاده کرد. با چند خرما و آب نیم گرم شروع کنیم. پس از بیست دقیقه غذایی سبک مانند سوپ، شله زرد، فرنی یا شیربرنج بخورید. اگر معده مرطوبی دارید، روی آن‌ها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید. بد نیست برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله زرد یا شیر برنجتان کمی مربا بخورید.

البته شاید برای کسانی که گرمی و خشکی زیادی در معده دارند، سوپ جو همراه با آلوبخارا مناسب‌تر باشد. البته به شرطی که در آن قارچ نریزند. برای گرم مزاجانی که دچار ریزش صفرا به معده هستند، مثلا احساس سوزش یا درد گزنده‌ای سر معده دارند، دهانشان خیلی بدبوست، تحریک پذیر و عصبی شده اند، شربت سکنجبین ولرم در شروع کار بسیار مفید است تا معده را از صفرا بشوید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->