آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر
سرخط خبرها

در مورد «کامی کازه» و ماجرای این نام در جنگ مغول و سامورایی های ژاپن

  • کد خبر: ۱۰۴۸۹۶
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۱
  • ۱
در مورد «کامی کازه» و ماجرای این نام در جنگ مغول و سامورایی های ژاپن
مغول‌ها که شمال چین و آسیای میانه و ایران را زیر سم اسبانشان له کرده بودند، پس از مرگ چنگیز نیز حملاتشان را متوقف نکردند، بلکه با سپردن هر منطقه به یکی از فرزندان او، شروع کردند به گسترش‌دادن فتوحاتشان در شرق و غرب.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ وحشت و هراس حمله مغول در قرن سیزدهم میلادی همه آسیا و خاورمیانه را فرا گرفته بود. چندین شهر بزرگ به‌طور کامل قتل‌عام و از صفحه روزگار محو شده بودند. مغول‌ها که شمال چین و آسیای میانه و ایران را زیر سم اسبانشان له کرده بودند، پس از مرگ چنگیز نیز حملاتشان را متوقف نکردند، بلکه با سپردن هر منطقه به یکی از فرزندان او، شروع کردند به گسترش‌دادن فتوحاتشان در شرق و غرب.

هم‌زمان با شروع دور دوم حملات مغول‌ها به ایران به فرماندهی هولاکوخان، نواده چنگیز، در چین برادر بزرگ‌تر هولاکو، قوبلای‌خان که پس از مرگ برادرش منگوقاآن به حکومت رسیده بود، سلسله یوآن را تأسیس کرد. در دوران حکومت همین خان مغول بود که مارکوپولو از چین دیدن کرده بود.

سیاست مغولان در چین گسترش حکومتشان در جنوب و شرق بود. در شرق حکومت گوریو در کره تنها سرزمین باقی‌مانده در خاک اصلی آسیا بود. مغول‌ها طی هفت لشکرکشی که مدام با مقاومت کره‌ای‌ها روبه‌رو می‌شد، سرانجام کره را خراج‌گزار خود کردند، اما انتهای شرقی آسیا به کره ختم نمی‌شد.

در انتهایی‌ترین نقطه آسیا، سرزمین سامورایی‌ها قرار داشت؛ ژاپن، سرزمینی که از چهار جزیره اصلی و صد‌ها جزیره ریز و درشت دیگر تشکیل شده است. در آن زمان حکومت ژاپن در دست شوگون‌ها (فرماندهان نظامی در ژاپن) بود و امپراتور درعمل قدرتی نداشت. شوگون‌ها به گسترش بودایی‌گری و اصول سامورایی در ژاپن دست زده بودند. خاندان هوجو به‌صورت موروثی عنوان شیکن، معاون شوگون را در اختیار داشتند.

قوبلای‌خان چندین‌بار فرستادگانی به ژاپن فرستاد تا آن‌ها را به تسلیم وادارد، اما هوجو توکیمونه، شیکن وقت ژاپن، آن‌ها را نپذیرفت و دست به تدارکات نظامی برای مقابله با مغولان زد. نیرو‌های مغول همراه با نیرو‌های کشور اشغال‌شده گوریو با ناوگانی عظیم حمله اول به ژاپن را شروع کردند.

این حمله نخستین حمله خارجی به ژاپن بود و باعث شد سامورایی‌ها و حاکمانی که سال‌ها میان خود می‌جنگیدند، متحد شوند تا جلو مغول‌ها را بگیرند. مغول‌ها با تصرف چند جزیره در سر راه در خاک ژاپن پیاده شدند. مغول‌ها از ابزار و ادوات جنگی پیشرفته‌تری برخوردار بودند و حتی از بمب و باروت‌هایی که چینی‌ها تولید می‌کردند، در این حمله استفاده کردند.

اما در یکی از شب‌های جنگ طوفانی شدید کشتی‌های نیرو‌های مهاجم را درهم کوبید و باعث بازگشت نیرو‌های مغول و عقب‌نشینی آن‌ها شد. تاکنون نیز دلیل اصلی عقب‌نشینی نیرو‌های مغول که برتری کامل عددی و ادواتی داشتند، مشخص نیست.

در این حوادث نیمی از لشکر مغول نتوانستند به کشورشان برگردند. هفت سال بعد دومین حمله مغول‌ها رخ داد و این‌بار ژاپنی‌ها آماده‌تر بودند و در چند نبرد نیز پیروز شدند، اما باز هم طوفانی شدید ناوگان مغول را درهم‌کوبید و این حمله نیز شکست خورد. پس از این جنگ طوفان شدیدی که سبب شکست مغول‌ها شده بود، کامی‌کازه، یعنی باد الهی، نام‌گرفت؛ نامی که بعد‌ها در جنگ‌جهانی دوم به هواپیما‌های انتحاری ژاپن نیز داده شده.

دو شکست مغول‌ها انتهای پیشروی‌شان در شرق بود و آن‌ها دیگر هرگز به ژاپن حمله نکردند. افسانه شکست‌ناپذیری آن‌ها شکست و شورش‌ها در سرزمین‌های زیر سلطه آن‌ها آغاز شد. در ژاپن این اتفاق بزرگ اثرات زیادی داشت؛

بودایی‌گری رشد بسیاری در ژاپن پیدا کرد و حکومت شوگون‌ها به‌علت ناتوانی در پرداخت پاداش به سامورایی‌هایی که در جنگ جنگیده بودند و هزینه‌های سنگین جنگ فروپاشید. همچنین خشونت همیشگی مغول‌ها باعث بدنامی آن‌ها در ژاپن شد. مرگ قوبلای‌قاآن شروعی بر پایان حکومت خون و شمشیر مغول‌ها بود و آن‌ها خوی تهاجمی‌شان را کنار گذاشتند و شروع به حل‌شدن در فرهنگ‌های محلی کشور‌های زیر سلطه خود کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
0
0
ولی دریاسالار یی شون شین تمام سامورایی ها رو شکست داد و باقی سامورایی ها رو هم ریخت تو دریا
هرچند دریاسالار یی سون شین در آخرین جنگش کشته شد ولی شجاعانه جنگید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->