دریبل درویش در ترکیه| آقای ایتالیایی روی نیمکت پرسپولیس؟ ۲ گزینه نهایی جذاب برای جانشینی الهامی| وحید هاشمیان در لیگ برتر؟ آبی‌ها فسخ نمی‌کنند دروژدک بازیکن جدید تراکتور کیست؟ + هایلایت گل‌ها رئال مادرید، پر درآمدترین باشگاه ورزشی دنیا مربی تیم ملی تکواندو بانوان کشورمان، لژیونر شد عبادی پور در تیم منتخب هفته لیگ والیبال لهستان دروژدک رسماً تراکتوری شد + عکس برنامه هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال فصل ۰۴-۱۴۰۳ | جدال سرخ‌های پایتخت و تبریز در آزادی انتقال قرضی سامان فلاح به ملوان رونمایی سیتیزن‌ها از صلاح جدید محرومیت ۲ ساله در انتظار پرتابگر ایرانی انتقاد وزیر نفت از هزینه‌‌کرد هلدینگ خلیج فارس برای استقلال گره در داستان بلانکو و استقلال محرومان هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند درباره اوضاع نابسامان سرخابی‌ها | دست‌پخت مدیریت برد شیرین فرش آرا در مشهد | سوسوی امید محرومیت ۵ ماهه و جریمه ۵ میلیاردی برای ساکت الهامی رقابت ۱۲۰۰ طلبه ورزشکار در مشهد + فیلم
سرخط خبرها
علم و ورزش

تأثیر ورزش مادر در دوران بارداری بر جنین

  • کد خبر: ۱۰۴۹۶
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۹
تأثیر ورزش مادر در دوران بارداری بر جنین
یافته‌ها نشان می‌دهد ورزش در دوران بارداری ممکن است اولین کاری باشد که مادر می‌تواند برای بهبود سلامت قلب و عروق فرزند خود بعد از تولد انجام دهد. بسیاری از خانم‌های باردار در بعضی موارد به‌دلیل ترس از آسیب‌رساندن به نوزادان در حال رشد خود، ورزش نمی‌کنند. طبق مطالعات کنگره زنان و زایمان آمریکایی، فقط در حدود ۱۰ تا ۳۰درصد از زنان باردار از دستورالعمل‌های توصیه‌شده برای ورزش پیروی می‌کنند؛ درحالی‌که مطالعات جدید می‌گویند ورزش در دوران بارداری نه‌تن‌ها بر قلب مادر بلکه برای قلب جنین نیز مفید است. ورزش منظم در دوران بارداری ضربان قلب جنین را کاهش می‌دهد و این تأثیر تا یک ماه پس از تولد نوزاد ادامه دارد. ضربان قلب پایین نشان‌دهنده سالم‌بودن قلب نوزاد است. همچنین انجام فعالیت‌های ورزشی در دوران بارداری بر نحوه عملکرد سیستم عصبی و روشی که قلب ایجاد کرده، تأثیر گذاشته است؛ به‌طوری‌که حتی بعد از به‌دنیا‌آمدن کودک، این اثر وجود دارد. گفته می‌شود ممکن است هورمون یا فاکتور رشدی که مادر هنگام ورزش تولید و از جفت عبور می‌کند، رشد کودک را تحریک کند.

قلب‌های جوان‌تر
در این مطالعه که شامل ۶۱ زن باردار بود، مادر و نوزاد عملکرد قلبی خود را در طی بارداری و بعد از آن ارزیابی کردند. میزان و نوع ورزشی که آزمودنی‌ها انجام می‌دادند، متفاوت بود؛ تمریناتی شامل پیاده‌روی، دویدن، یوگا و وزنه‌برداری. زنانی که حداقل ۳۰دقیقه در روز ورزش می‌کردند، ۳ روز در هفته جنین‌هایی با ضربان قلب پایین در مقایسه با زنانی که ورزش نمی‌کردند، داشتند. اختلافات بین این گروه‌ها یک ماه پس از تولد نوزاد مشاهده شد. نوزادانی که از مادران ورزشکار به دنیا می‌آیند، چربی بدن کمتری دارند. پس مادرانی که در دوران بارداری ورزش می‌کنند، فرزندی با چربی بدن کمتر به دنیا می‌آورند.

چه نوع ورزشی بیشترین فایده را دارد؟
ورزش در حین بارداری باعث کاهش درد کمر، کاهش فشار خون مادر و بهبود خلق‌وخو می‌شود. انواع ورزش‌ها ازجمله دویدن، تمرین وزنه‌برداری و شنا در دوران بارداری برای زنان سالم بی‌خطر است. بااین‌حال برخی از انواع ورزش‌ها می‌تواند به کودک آسیب برساند و نباید انجام شود، مانند غواصی که می‌تواند جنین را از اکسیژن محروم کند. در مورد اینکه چه نوع ورزشی بیشترین فایده را به‌همراه دارد، محققان بر این باورند که ورزش هوازی برای مادر بسیار عالی است؛ زیرا ضربان قلبش را پایین آورده و در کاهش چگالی چربی مؤثر است، اما ترکیبی از ایروبیک و تمرینات قدرتی ممکن است برای کودک بهتر باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->