وکیل امیرحسین مقصودلو: توبه تتلو توسط دادگاه کیفری احراز شد مرکز پژوش‌های مجلس در حال تهیه پیش‌نویس طرحی برای تامین حقوق حرفه‌ای خبرنگاران رژیم اسرائیل: حماس باید به مذاکرات بازگردانده شود تشدید فشارهای آمریکا و عربستان سعودی بر لبنان برای خلع سلاح حزب الله بقایی: حمله اسرائیل به یمن را محکوم می‌کنیم | نتانیاهو صلاحیت صحبت درباره تامین آب ایران را ندارد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: با شعار دادن که نمی‌شود مملکت را درست کرد ترامپ خطاب به زلنسکی: از کریمه چشم پوشی کن و با ناتو خداحافظی جنگ تمام می‌شود ارتش اسرائیل طرح نظامی برای اشغال شهر غزه را تصویب کرد جان مرشایمر: ورود ترامپ به جنگ با ایران احمقانه بود | شراکت آمریکا در نسل‌کشی غزه نشانه‌ بحران عمیق واشنگتن است ادعای جولانی: سوریه تا پایان سال ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب می‌کند نفتالی بنت، نتانیاهو را به باد انتقاد گرفت | اسرائیل امروز در گِل مانده است رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل اشغال کامل شهر غزه را به تصویب رساند ارتش اسرائیل به دنبال سربازان فراری | تلاش رژیم صهیونیستی برای جبران کمبود نیرو اعتراضات ضد اقدامات نتانیاهو ادامه دارد | ۴۰۰ هزار نفر در تل‌آویو خواستار توافق مبادله اسرا شدند + فیلم اسرائیل درصدد تعطیلی کنسولگری فرانسه در بیت‌المقدس ماکرون: پوتین صلح نمی‌خواهد اراضی اشغالی در بحران خشکسالی | رسانه عبری: اسرائیل به تدریج در حال خشک شدن است ۵۷ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند وزیر امور خارجه آمریکا: صدور روادید برای مردم غزه را تعلیق کردیم عملیات انتحاری در حلب سوریه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ با زلنسکی و سران اروپا دیدار می‌کند + زمان دیدار زلنسکی: پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را ضمانت امنیتی می‌دانیم یحیی سریع: فرودگاه تل‌آویو را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) سه تن از مقامات ارشد سعودی به فرمان ملک سلمان برکنار شدند پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری اربعین حسینی قدردانی کرد دیدار خداحافظی سفیر آلمان با عراقچی پژمان‌فر: آموزش سواد رسانه‌ای و روایت درست واقعیت‌ها وظیفه اصلی رسانه‌های داخلی است + ویدئو
سرخط خبرها

بی‌حرمتی به مردم، عامل بزرگ حوادث بنزینی

  • کد خبر: ۱۰۵۷۵
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۱
بی‌حرمتی به مردم، عامل بزرگ حوادث بنزینی
حجت الاسلام محمد علی ابطحی فعال سیاسی
حرمت‌گذاری به مردم، پایه جدی و دلیل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی بود. در ۴ دهه پیش و در بحبوحه انقلاب اسلامی، تنها اتکای رهبری انقلاب نیز بر مردم بوده است. در آن دوران مبارزه مسلحانه یک شیوه رایج بود. گروه‌های مسلح پیشتاز می‌شدند و در خیلی از نقاط دنیا حکومت ساقط می‌کردند. در ایران هم گروه‌های چریکی آماده و پرسابقه در مبارزه مسلحانه بودند؛ اما امام خمینی (ره) این امتیاز را داشت که شعارش مردم و همه با هم بود و گروه‌های مسلح را تحویل نگرفت و متکی به شعار‌های خیابانی، انقلاب را پیش برد. مسئولان هم به اجبار مردم‌محور بودند و همه حرمت فراوانی برای مردم قائل بودند.
در زمان تهیه قانون اساسی هم مردم ملاک بودند. حتی اگر می‌خواستند قانونی را تصویب کنند، توجه به افکار عمومی زیاد بود. به همین دلیل ایران از همان موقع تاکنون تقریبا هرسال یک انتخابات داشت تا اتکا به مردم جدی باشد. البته توجه واقعی به نقش مردم در مواردی از نظر شکلی باقی ماند، ولی از نظر محتوایی خدشه پیدا کرد.
ماجرای بنزین، یکی از اتفاقات زمینه‌ساز بی‌حرمتی به مردم بود. آغاز این اتفاق با غافل‌گیری تغییر نرخ بنزین بود. محرمانه نگه داشتن زمان تغییر نرخ بنزین و بی‌اطلاعی مردم و توضیح ندادن به آن‌ها، اولین اهانت بود. بی‌خبری مجلس شورای اسلامی و اعلام این بی‌خبری از سوی جناح‌های مختلف مجلس، نشان از این بی‌حرمتی داشت. مراجع تقلید هم از آن اطلاعی نداشتند.
تغییر نرخ بنزین به‌ویژه وقتی قرار است با بودجه آن برای بخش عمده‌ای جبران مالی شود، با حرمت‌گذاری به مردم و شفاف کردن دلایل آن، می‌توانست هم آمادگی امنیتی بیشتری ایجاد کند و هم مردم خود را در این تصمیم‌گیری شریک می‌دانستند و بحران و آشوب کمتری تصور می‌شد.
بعد از اتفاقات تلخ روز‌های شنبه و یکشنبه، همچنان این بی‌حرمتی ادامه داشت. مصاحبه رئیس‌جمهور که از زمان این کار مهم اعلام بی‌اطلاعی می‌کرد، خودش بی‌حرمتی به مردم بود. حتی اگر رئیس‌جمهور زمان تغییر نرخ را هم نمی‌دانست، به احترام مردم خشمگین نباید این موضوع را مطرح می‌کرد.
این اتفاقات پیش‌بینی‌نشدنی نبود. لحن گفتار همراه با خنده رئیس‌جمهور، پس از این‌همه کشته و تخریب و رنج مردم، معنایی جز بی‌حرمتی به مردم نداشت.
وصل کردن قطره‌چکانی اینترنت با تأکید بر اینکه مردمی که آرام‌ترند زودتر اینترنت‌شان وصل می‌شود، هیج نسبتی با حرمت‌گذاری به مردم نداشت. مصاحبه وزیر کشور هم بی‌توجهی به واقعیت جامعه بود. همه‌چیز دست به دست هم داد تا کلاف سردرگم عصبانیت مردم درهم پیچیده‌تر شود. همه مشکلات کشور در این سال‌ها وقتی اوج گرفته است که مردم احساس بی‌حرمتی کرده‌اند. آیا به نظرات مردم و حرمت آن‌ها پس از این اتفاقات تلخ توجه می‌شود؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->