سفر مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه به کابل | آب و مهاجران محور گفت‌و‌گو‌ها فوتسالیست افغانستانی بهترین بازیکن جام رمضان فوتسال مشهد شد تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و یمن برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در تورنمنت مراکش قیمت افغانی به تومان و دلار (پنجشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی
سرخط خبرها

واکسن رایگان سرخک برای افغانستانی‌های ۹ تا ۳۰ ماه

  • کد خبر: ۱۰۵۹۳۸
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳
واکسن رایگان سرخک برای افغانستانی‌های ۹ تا ۳۰ ماه
رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به دلیل طغیان بیماری سرخک در افغانستان، اتباع این کشور در گروه سنی نه ماهه تا ۳۰ سال به صورت رایگان واکسن سرخک را دریافت می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر زهرا نهبندانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بهترین اقدام در زمان طغیان بیماری، افزایش سطح ایمنی بدن با انجام واکسیناسیون است، خاطر نشان کرد: حداقل میزان پوشش واکسیناسیون در جامعه باید ۹۵درصد باشد.

وی ادامه داد: بنابراین اگر سطح پوشش واکسیناسیون کمتر از این مقدار باشد، احتمال طغیان بیماری وجود دارد؛ از همین رو کودکان زیر ۵ سال با ملیت ایرانی اگر سابقه واکسیناسیون ناقص دارند نیز باید در اولین زمان نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری‌های سرخک و سرخجه از بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن هستند که در سال‌های دور و قبل از کاربرد وسیع واکسیناسیون مرگ و میر و عوارض قابل توجهی در سلامت جوامع ایجاد می‌کردند، عنوان کرد: سرخک در کودکان زیر ۵ سال و افراد با ضعف سیستم ایمنی با شدت بیشتری همراه است و بیماری سرخجه در دوران بارداری می‌تواند عوارض غیر قابل جبران روی جنین ایجاد نماید.

وی ادامه داد: بیماری‌های سرخک و سرخجه دو بیماری ویروسی حاد هستند که از دیر باز به عنوان بیماری دوران کودکی شناخته می‌شوند.

دکتر زهرا نهبندانی بیان کرد: بعد از دورۀ نهفتگی که به طور معمول برای سرخک حدود ۱۲-۱۰ روز طول می‌کشد (این دوره می‌تواند ۱۸-۷ روز باشد) علائم مقدماتی شامل تب، خستگی، سرفه، آب ریزش از بینی و التهاب ملتحمه در افراد فاقد ایمنی به بیماری ظاهر می‌شود.

دکتر نهبندانی بیان کرد: در بعضی موارد ابتلا به بیماری سرخک باعث عوارض شامل اوتیت مدیا، عفونت گوش میانی، پنومونی، اسهال، تشنج ناشی از تب، و آنسفالیت می‌شود و عوارض کمتر شایع شامل سوءتغذیه، کاهش پروتئین، تشنج و صدمه مغزی است در صورتی که درمان بیماری به سرعت انجام نگیرد این عوارض می‌تواند منجر به مرگ در طی یک ماهه اول بعد از شروع راش شود.

وی افزود: میزان کُشندگی بیماری سرخک در کشور‌های در حال توسعه در حدود ۳ تا ۵ درصد تخمین زده می‌شود و ممکن است در مناطق خاصی که بیماری در حالت اپیدمی است بیش از ۱۰ درصد باشد. سوءتغذیه و بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی عوامل خطری هستند که در عوارض و مرگ نقش دارند.

وی گفت: واکسن سرخک و سرخچه حاوی ویروس زندۀ ضعیف شده است. در بهترین حالت، آنتی بادی علیه سرخک؛ در تقریباً ۸۵ درصد کودکان واکسینه شده در سن ۹ ماهگی، ۹۵ درصد کودکان واکسینه شده در ۱۲ ماهگی و ۹۸ درصد افراد واکسینه شده در ۱۵ ماهگی ایجاد می‌شود.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->