در انقلاب اسلامی رشد و شکوفایی سیاسی و اجتماعی رخ داد که آن رشد، واگذاری حاکمیت به مردم بوده است و شوراهای شهر یکی از مصادیق واگذاری حاکمیت به مردم است.
شوراهای شهر با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند تا بتوانند امور جاری مردم را در دست داشته باشند. شوراهای شهر با تصویب بودجه میتوانند مشکلات مردم را به سامان برسانند، اما مشکلی که در این سالها داشته ایم و این مشکل سبب شده است تا قابلیتها و توان نظام شورایی به ظهور نرسد، ابلاغ نشدن توان قانونی شوراها برای اداره امور است.
مجلس شورای اسلامی باید گامهایی را در راستای افزایش اختیارات قانونی شوراهای اسلامی شهر بردارد. متأسفانه تاکنون این گامها برداشته نشده است و نوعی سردرگمی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که آیا شوراها تقویت بشوند یا نشوند؟ در ابتدا گروهی تفکری داشتند و بررسی کردند که مسیر انقلاب اسلامی به این گونه طراحی شود که امور به خود مردم واگذار شود؛ بنابراین باید در این راستا اختیارات شورای اسلامی شهر بر مبنی قانون گسترده شود تا بتوانند به معنای واقعی شورای اسلامی شهر شود.
زیرا اکنون فقط بحث بودجه شهرداری در اختیار شورای اسلامی شهر است و این در حالی است که این شورا نمیتواند برای دیگر قسمتهایی که در توسعه و رشد شهر اثرگذارند، تصمیم گیر باشد. اکنون نوعی ناهماهنگی بین دستگاههای مختلف در شهر را شاهد هستیم و دستگاهها با دستور نهاد بالادستی، اقداماتشان را انجام میدهند، درصورتی که شورای اسلامی شهر باید بتواند برای همه امور شهر تصمیم بگیرد و با این روش است که میتوانیم شاهد رشد و توسعه شهرها باشیم و امیدواریم با افزایش اختیارات شوراها و حضور منسجم، شاهد باشیم که شهر به سمت و سوی خوبی پیش میرود.