به گزارش شهرآرانیوز، اسکندر مومنی در نشست تخصصی تبیین برنامهها و سیاستهای راهبردی ستاد مبارزه با موادمخدر با محوریت یاریگران زندگی، مشارکت اجتماعی و خیرین گفت: همه صحبتها و شواهد موید این است که کمربندها را محکم بسته و به سمت، پیشگیری و بازدارندگی درونی برویم.
وی افزود: خیلی خوشبین نیستیم که با ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان تولید مواد مخدر کمتر یا کنترل شود، زیرا شاهد افزایش مواد صنعتی هستیم که خطرش هم بیشتر است.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: ما باید در عمل نظاره گر کشورهای همسایه باشیم. چرا که بعد از ورود امریکاییها به آن کشور، اقتصادشان نابود شد و زمینهای زیر کشت نیر توسعه پیدا کرد.
مومنی گفت: در کنار مقابله با موادمخدر، پیشگیری از اعتیاد را هم باید در اولویت قرار دهیم.
وی ادامه داد: سن اعتیاد در کشورمان کاهش نیافته بلکه افزایش هم یافته است، اگرچه وجود یک معتاد هم در ایران زینبده نیست لیکن اگر اقدامات جمهوری اسلامی ایران نبود، وضعیت اعتیاد بدی را شاهد بودیم.
دبیرکل ستاد بیان داشت: راهکار اصلی براساس ماده ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر، این است که فرد باید سم زدایی، بازپروری و… شود و بعد از کسب مهارتهای لازم وارد جامعه شود، در واقع اینهمه تلاش میشود تا وی وارد کسب و کار شود و به کمک اشتغال زایی به سمت اعتیاد نرود.
مومنی گفت: کار پیشگیری از اعتیاد ظریف و سخت است، اگر یک نفر را از اعتیاد پیشگیری کنیم دیگر این حجم از خسارت به کشور وارد نمیشود.
وی بیان کرد: اقدامات پیشگیری از اعتیاد به چشم نمیآیند و عمدتا کسانی که کار پیشگیری میکنند کمتر مورد توجه قرار میگیرند و افرادی هم که کار عملی دارند بیشتر مورد توجه هستند.
دبیرکل ستاد در پایان بیان داشت: ما نمیتوانیم به تنهایی در مقابل موادمخدر بایستیم و باید از همه ظرفیتهای جامعه اعم از نخبگان، دانشجویان، ائمه جمعه و جماعات، ورزشکاران، هنرمندان و… در حوزه پیشگیری از اعتیاد استفاده کنیم.
گفتنی است در پایان این نشست، از خانواده شهدا و جانبازان عرصه مبارزه با موادمخدر تقدیر و از سامانه شهدا و جانبازان این حوزه، رونمایی شد. همچنین در حاشیه این نشست نمایشگاه محصولات بهبودیافتگان و پژوهشهای انجام شده در امر مبارزه با موادمخدر برپا بود.