سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

چرا صف‌های اداره گذرنامه مشهد تمام نمی‌شود؟

  • کد خبر: ۱۰۸۰۲۹
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
  • ۱
چرا صف‌های اداره گذرنامه مشهد تمام نمی‌شود؟
حضور جمعیت زیادی از مهاجران افغانستانی در شهر مقدس مشهد در کنار جمعیت بالایی از زائران خارجی که برای زیارت حرم مطهر رضوی به این شهر می‌آیند، باعث شده که ارباب رجوع زیادی به اداره گذرنامه مشهد رفت‌وآمد کنند.

حسین بیات | شهرآرانیوز؛ هرچند در گذشته اداره گذرنامه مسئول رسیدگی به کار‌هایی مثل تمدید اقامت، دریافت مجوز خروج و مراجعت و دیگر مسائل مربوط به اقامت قانونی اتباع خارجی در کشور بود و همین موضوع باعث مراجعه حجم زیادی از ارباب رجوع، تشکیل صف‌های طولانی و تراکم افراد در این اداره می‌شد، اما در سال‌های اخیر با واگذاری بخشی از کار‌های مربوط به اقامت اتباع خارجی به دفتر‌های کفالت شهر تعداد مراجعه کنندگان به اداره گذرنامه مشهد کاهش یافته است؛ اقدامی که باعث رضایت اتباع خارجی ساکن مشهد هم شده است. اما در روز‌های اخیر پیامک‌های زیادی به بخش امور مخاطبان روزنامه شهرآرا رسیده که از ایستادن مراجعه کنندگان این اداره در صف‌های طولانی و ایجاد مشکلاتی به دلیل جمعیت زیاد مراجعه کنندگان برای آن‌ها حکایت دارد؛ به همین منظور به اداره گذرنامه مشهد رفتیم تا از نزدیک ادعا‌های مطرح شده را بررسی کنیم.

اداره گذرنامه مسئول رسیدگی به مسائل اقامتی همه اتباع خارجی ساکن مشهد است و به دلیل حضور جمعیت زیادی از مهاجران افغانستانی، شهروندانی از عراق، پاکستان و دیگر کشور‌ها در این شهر، می‌توان گفت که این اداره بیشترین آمار مراجعه کننده را در بین ادارات مشابه خود در شهر‌های مختلف ایران دارد؛ جمعیتی که سالانه برای تمدید اقامت، تمدید ویزا، مسائل مربوط به گواهی نامه رانندگی و کار‌های اداری دیگر به آنجا مراجعه می‌کنند.

در سالن اصلی این اداره با جمعیتی مواجه شدم که در مقابل باجه‌های مختلف آن برای رسیدگی به کار‌های گوناگون در صف‌هایی طولانی ایستاده  اند؛ صف‌هایی که به کندی پیش می‌رود و تعداد بالای ارباب رجوع باعث شده است، کارمندان کم آن با ترافیک زیاد کار‌های گوناگون مواجه باشند.

در این بین سرباز‌هایی که احتمالا به صورت امریه در این اداره مشغول به خدمت سربازی هستند، مسئولیت ایجاد نظم را در هنگام ورود و گاهی مسئولیت پاسخگویی به کارکنان را برعهده دارند. هرچند که بخش زیادی از مراجعه کنندگان به اداره گذرنامه مشهد بعد از ایستادن در صف‌های یاد شده به کار اداری خود می‌رسند، افرادی هم هستند که چهارده روز قبل پاسپورت خود را برای تمدید اقامت یا دریافت مجوز خروج مراجعت به دفتر‌های کفالت یا اداره گذرنامه تحویل داده اند، اما بعد از چندبار مراجعه هنوز نتوانسته اند، مدرک اقامتی و شناسایی خود را دریافت کنند؛ مدرکی که مهم‌ترین سند قانونی آن هاست و همه اتباع خارجی مقیم ایران که سند اقامت آن‌ها بر روی پاسپورت اقامتی شان درج شده است، برای سفر به شهر‌های دیگر، انجام کار بانکی، انجام کار اداری و مسائلی از این دست باید آن را در دست داشته باشند.

اما طولانی شدن زمان ماندگاری پاسپورت در اداره گذرنامه که دلیل آن تعداد بالای مراجعه کنندگان است، آن‌ها را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. یا فردی که قصد سفر به افغانستان و دیگر کشور‌ها را به هردلیلی دارد، درحالی که قرار بوده پاسپورت خود را بعد از چهارده روز با مهر خروج مراجعت دریافت کند، نه تنها در موعد مقرر به اداره گذرنامه مراجعه کرده، بلکه چند بار دیگر و در تاریخ‌های مختلف برای گرفتن پاسپورت آمده است و خبری از آن نیست.

البته در مدت حضور در این اداره با اتباعی هم مواجه شدم که با مشکلات دیگری مثل مفقود شدن پاسپورتشان در اداره مواجه شده بودند.

به نظر می‌رسد دلیل این مشکلات در کنار تعداد بالای مراجعه کنندگان کمبود نیروی انسانی است. در این بین سربازان تحصیل کرده زیادی علاقه‌مند حضور در این اداره برای انجام کار اداری و گذراندن دوره خدمتشان به صورت امریه هستند و اداره محترم گذرنامه با به کار گیری آن‌ها می‌تواند بخش زیادی از مشکلات مراجعه کنندگان را حل کند و حجم کار کارمندان خود را کاهش دهد. از سوی دیگر با تعریف یک سامانه اینترنتی پاسخگویی و تعریف روش استعلام گیری از انجام یا عدم انجام کار اداری مراجعه کنندگان، می‌توان حجم بالای مراجعه کنندگان را کاهش داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
شهروند
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
0
1
چه گزارش خنک و ضعیفی. نه یک مصاحبه با دو تا ارباب رجوع، نه صحبتی با کارمندان. انگار نویسنده تو خونه اش نشسته چارتا اطلاعاتی که از قبل داشته رو سرهم کرده. چطور اجازه انتشار داره چنین متنی؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->