شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات
سرخط خبرها

کشف رازی عجیب با دستگیری متهم اصلی پرونده سرقت‌های مجازی

  • کد خبر: ۱۰۸۰۳۸
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۳
کشف رازی عجیب با دستگیری متهم اصلی پرونده سرقت‌های مجازی
همه چیز نشان می‌داد که این دانش آموز دبیرستانی رئیس دزد‌های زیادی بوده و به نوعی آن‌ها را برای سرقت‌ها تشویق می‌کرده و البته پول‌های هنگفت زیادی هم از این افراد گرفته است.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ باورش سخت است که یک پسر شانزده ساله به جایی برسد که متهمان حرفه‌ای و بدسابقه از سراسر کشور برای انجام اقدامات مجرمانه شان به سراغ او بیایند و مبالغ زیادی را ماهانه برای همکاری به او بپردازند. اما سرنخ‌هایی که پس از ماه‌ها اقدامات فنی به دست کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی رسیده بود، همه نشان می‌داد که این دانش آموز دبیرستانی رئیس دزد‌های زیادی بوده و به نوعی آن‌ها را برای سرقت‌ها تشویق می‌کرده و البته پول‌های هنگفت زیادی هم از این افراد گرفته است.

اولین سرنخ از حضور یک پدرخوانده

پیگیری‌های پلیس فتای استان مازندران از ردزدنی یک شیاد که به بهانه سامانه ثنا از ۱۸ نفر کلاهبرداری کرده بود، در حالی به نتیجه رسید که متهم دستگیر شده در اعترافی مهم اعلام کرد در فضای مجازی با فردی دیگر آشنا شده و او برنامه جعلی سامانه ثنا را برایش تهیه و در اختیارش گذاشته است، اما در قبال این اقدام ماهانه مبالغی را دریافت می‌کند.
درحالی پلیس فتای استان مازندران به این سرنخ مهم رسیده بود که پیش‌تر نیز متهمانی در استان‌های دیگر اظهارات مشابهی را اعلام کرده بودند و به نوعی از حضور یک پدرخوانده در پس این پرونده خبر می‌دادند که بدون به جا گذاشتن هیچ سرنخی این افراد را همچون عروسک‌های خیمه شب بازی به سرقت وامی داشته است.

آغاز تحقیقات گسترده برای یافتن متهم

در ادامه کارشناسان پلیس فتای نیروی انتظامی شاخه‌ای از تحقیقات محرمانه برای یافتن متهم را در دستور کار قرار دادند. بررسی‌های اولیه نشان می‌داد که متهم اصلی بدون به جا گذاشتن هیچ ردپایی تنها با یک آی دی تلگرامی با متهمان دستگیر شده در ارتباط است و بسیار هوشمندانه خود را از چشمان قانون مخفی می‌کرده است.
اما این موضوعی نبود که پلیس را از میدان خارج کند. تحقیقات گسترده‌ای درباره این پرونده آغاز شد و به جایی رسید که مأموران توانستند محدوده جغرافیایی متهم را در خراسان رضوی ردزنی کنند.

در جست وجوی متهم خراسانی

با روشن شدن محل اختفای احتمالی متهم در خراسان رضوی پیگیری پرونده به پلیس فتای استان سپرده شد و سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی دستور ویژه‌ای برای رسیدگی به این پرونده صادر کرد.
کارشناسان فنی پلیس فتای استان با آغاز ردزنی‌های خود در فضای مجازی خیلی زود به یکی از شهرستان‌های استان رسیدند و با احتمال اینکه متهم ساکن این شهرستان باشد، پلیس فتای شهرستان کاشمر را در جریان موضوع قرار دادند.

دستگیری پدرخوانده ۱۶ ساله

ادامه پیگیری‌ها در کاشمر مأموران را متقاعد کرد که با یک دانش آموز روبه رو هستند، هرچند باورش سخت بود، اما همه سرنخ‌ها علیه این دانش آموز سال دهمی بود و در نهایت کارشناسان پلیس فتا با هماهنگی‌های لازم این پسر جوان را به پلیس فتا منتقل کردند.
هرچند متهم و خانواده اش به این ماجرا اعتراض داشتند، اما این فرد دست کم برای رفع ظن و گمان و پاسخگویی درباره سرنخ‌های کشف شده، باید به سؤالات کارشناسان پاسخ می‌داد.

یک اعتراف دیرهنگام

خانواده این دانش آموز کاشمری که مطمئن بودند اشتباهی رخ داده است، همچنان بر طبل انکار می‌کوبیدند و معتقد بودند اشتباهی رخ داده است. پسر نوجوان نیز قصد داشت تحقیقات را با همین فرمان پیش ببرد، اما در پاسخ به سؤالات فنی کارشناسان خیلی زود به تناقض گویی افتاد و نتوانست از خودش دفاع کند.
این فرد که نتوانسته بود نتایج تحقیقات را به حاشیه براند، در اعترافی دیرهنگام جرمش را پذیرفت و خانواده اش را در میان بهت و حیرت تنها گذاشت.

در فضای مجازی آموزش دیدم

متهم که در رشته رایانه تحصیل می‌کند درباره شگرد به کارگرفته شده در این پرونده اعتراف کرد که همه آموزش‌های لازم را در بستر فضای مجازی یاد گرفته است و از آنجایی که رشته تحصیلی اش نیز رایانه بوده است، خیلی زود با فوت و فن ساخت بدافزار‌ها آشنا می‌شود. او که می‌دانسته اگر خودش بخواهد مستقیم حساب شهروندان را خالی کند، خیلی زود دستگیر می‌شود، در شگردی جدید پس از برنامه ریزی بدافزار، آن را به شیادان فضای مجازی می‌فروخته و مبالغی را از این افراد دریافت می‌کرده است.

این پسر ۱۶ ساله برنامه بدافزار را طوری طراحی کرده بود که هرماه افراد استفاده کننده از آن باید برای به روزرسانی اش مبلغ پنج میلیون تومان به او می‌پرداختند. شیوه استفاده از این بدافزار این گونه بود که افراد به بهانه‌های مختلفی همچون ابلاغ الکترونیکی، رجیستر تلفن همراه، تمدید آگهی در سایت دیوار، پرداخت قبض برق و یا جریمه تخلفات رانندگی و دانلود فیلم و...، پیامک‌های انبوهی را برای شهروندان ارسال می‌کردند و در انتهای هر پیام، لینک بدافزار را نیز می‌نوشتند که با مراجعه افراد به لینک داده شده، اطلاعات کارت بانکی شان به سرقت رفته و حسابشان تخلیه می‌شد.

خانواده متهم نیز درباره اینکه آیا می‌دانسته اند فرزندشان چگونه درآمد‌های نجومی داشته مدعی شدند از این موضوع اطلاعی نداشته و از آنجایی که به توانایی‌های پسرشان اطمینان داشته اند فکر می‌کرده اند او با توجه به تخصصش و حضور در حوزه رمزارز‌ها در حال کسب درآمد است.
به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی تحقیقات درباره این پرونده و مشخص شدن مبالغی که این فرد از دیگران دریافت کرده و همچنین افرادی که این بدافزار را دریافت کرده اند، ادامه دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->