یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد
سرخط خبرها

شرط صدور حکم استخدام اعضای هیات علمی جدید

  • کد خبر: ۱۰۸۱۰۴
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۳
شرط صدور حکم استخدام اعضای هیات علمی جدید
وزیر علوم گفت: برنامه داریم افرادی که می‌خواهند استخدام شوند در بدو ورود یک دوره شبانه‌روزی حداقل سه ماهه آموزش ببینند و این شرط صدور حکم آن‌ها باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در مراسم بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه امام صادق (ع) به سخنرانی پرداخت.

متن سخنرانی وزیر علوم به این شرح است:

معلمی و استاد دانشگاه بودن افتخار بسیار بزرگی است چراکه همیشه و مخصوصاً در دانشگاه‌ها با نسل جوانی سر و کار داریم که هم می‌توانیم به آن‌ها بیاموزیم و هم یاد بگیریم، چراکه همیشه قرار نیست استاد به دانشجو یاد بدهد بلکه خودم بار‌ها و بار‌ها سر کلاس درس یا درحین راهنمایی پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا، از دانشجویانم یاد گرفته‌ام و این نعمت بزرگی است که ما در جایگاهی قرار بگیرییم که هم بتوانیم ارتزاق کنیم و هم اینکه دائماً یاد بگیریم. از این باب باید همیشه بگوئیم خدایا شکر که این افتخار را نصیب ما کردی.

یکی از مشکلاتی که جامعه علمی ما در حال حاضر با آن رو به روست این است که ما استادی دانشگاه و معلمی را یک تخصص نمی‌دانیم و این ضربه بزرگی به جامعه علمی ما زده است. سال ۱۳۶۳ در مرکز تربیت معلم مدنی در قم توفیق داشتم درس بخوانم. آن موقع اساتیدی داشتیم که صفحه به صفحه کتاب را به ما یاد می‌دادند تا ما به خوبی بتوانیم در مدرسه به تدریس بپردازیم. این نشان می‌دهد که معلمی و استادی دانشگاه یک تخصص است و باید شیوه‌های آن و تعامل با دانشجو و دانش‌آموز را به خوبی بدانیم.

اگر الان به یک استاد دانشگاه بگوئیم که باید آموزش معلمی ببینید چنین حرفی را توهین به خودش می‌داند، اما ما برنامه داریم تا افرادی که می‌خواهند استخدام شوند در بدو ورود باید یک دوره شبانه‌روزی حداقل سه ماهه آموزش ببینند و این شرط صدور حکم آن‌ها باشد؛ لذا اگر قرار است به عنوان یک استاد دانشگاه، نسلی پاسخگو به جامعه تحویل دهیم خودمان هم باید پاسخگو باشیم. اینکه دانشگاه امام صادق (ع) موفق بوده و حدود یک سوم فارغ‌التحصیلان آن هیئت علمی دانشگاه‌ها شده‌اند به این دلیل است که به خوبی تلاش کرده‌اند نسلی توانمند تحویل دهند و آموزش‌های بسیار خوبی ببینند.

به نظرم دانشگاه امام صادق (ع) جایی است که نظام و حاکمیت به آن اعتماد دارد و اساتید آن مورد وثوق نظام هستند لذا اگر این دانشگاه در خصوص تقویت علوم انسانی دیدگاه و راهکاری بیان کند بازدهی بالایی خواهد داشت از این‌رو انتظار ما از اساتید دانشگاه امام صادق (ع) این است که به ما راهکار بدهند.

الان بسیاری از نهاد‌ها برای خودشان دانشگاه ایجاد کرده و از همان‌ها هم نیرو استخدام می‌کنند پس تکلیف فرزندان مردم که در دانشگاه‌های دیگر تحصیل کرده‌اند چه می‌شود؟ لذا باید برای حل چنین مشکلاتی راهکار ارائه شود؛ بنابراین از شما درخواست داریم به ما یاد دهید که چگونه مشکلاتی که وجود دارد را برطرف کنیم؟ الان گفته می‌شود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فقط آموزش نظری دیده‌اند و کار بلد نیستند و خود بنده هم در برنامه‌هایی که به مجلس ارائه دادم اعلام کردم که آموزش‌های ما باید مهارت‌محور و هدفمند باشد.

اما الان که در وزارت هستم به این نتیجه رسیده‌ام که افزایش مهارت یک دانشجو و مثلاً فرستادن یک دختر دانشجو به یک وزارتخانه همانند وزارت مسکن یا وزارت نفت یا یک شرکت خصوصیِ دارویی برای آموزش دیدن و کارورزی، نیازمند مقدمات و لوازمی همانند وسیله ایاب و ذهاب است که باید فراهم شود، اما اگر هیچ امکاناتی در دست ما نباشد و خیالمان از بابت امنیت آن شخص راحت نباشد بنابراین مهارت‌محور کردن هم کار راحتی نیست.

اگر وزارت بهداشت موفق است به این دلیل است که بیمارستان‌ها در دست خودش است و دانشجویان را برای آموزش به آنجا می‌فرستد بنابراین اگر بنده هم از این بابت خیالم راحت باشد و در وزارت علوم هم چنین امکاناتی وجود داشته باشد عملکرد موفق‌تری خواهیم داشت، اما در شرایط کنونی خیال ما راحت نیست که دانشجو را به جا‌های مختلف بفرستیم. خواهش بنده این است که شما اساتید به این دغدغه‌ها توجه کنید و در قالب مقالات و برگزاری همایش‌ها، راهکار‌های لازم ارائه دهید؛ چراکه گفته شده فکر از حکیمان و اجرا از حاکمان.

مقام معظم رهبری، تمام قد از وضعیت علمی کشور و دانشگاه‌ها دفاع کرده‌اند و بار‌ها فرموده‌اند توفیقات علمی بسیاری در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله در زمینه نانو، فناوری، قدرت پهپادی، سلول‌های بنیادی، پزشکی و … داشته‌ایم و این نشانه هوشمندی ایشان است چراکه دشمنان تلاش زیادی دارند که مردم را در مقابل نظام قرار دهند و نظام سلطه تلاش دارد به گونه‌ای در دانشگاه‌ها رخنه کرده و دانشگاه نیز در مقابل نظام قرار گیرد، اما ایشان چند دغدغه داشته‌اند و گوشزد کرده‌اند و این دغدغه ماست که آن‌ها را مرتفع کنیم.

ایشان فرمودند باید برای هویت‌مداری دانشجویان و تقویت حس خودباوری آن‌ها تلاش کنید. وقتی شما کتاب یا مقاله‌ای بنویسید به این دلیل که مورد اعتماد نظام هستید، هم آن‌هایی که می‌خواهند از نظرات شما استفاده کنند این نظرات را می‌پذیرند و هم حاکمیت آن‌ها را قبول دارد. ان‌شاءالله در این شرایط سختی که در کشور وجود دارد و تمام دنیای استکبار تلاش می‌کند با تحریم‌های ظالمانه، مردم را در مقابل نظام قرار دهد بتوانیم تصمیمات لازم را بگیریم. ما در جا‌هایی نیازمند جراحی‌هایی هستیم و این جراحی در عرصه علمی باید به دست من و شما انجام شود لذا از فکر و راهکار نابی که وجود داشته باشد استقبال می‌کنیم تا اتفاقات مبارکی در نظام علمی و فناوری کشور رخ دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->