سخنگوی وزارت امور خارجه: به همسایگان هشدار می‌دهیم مراقب سوءاستفاده دشمن باشند رئیس شورای عالی استان‌ها: برخی دستگاه‌های اجرایی نقش شورا‌ها را کم‌رنگ می‌کنند | مجمع شهرداران کلانشهر‌ها می‌تواند به جامعه شورایی کشور کمک کند عضو کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد: شهرداری و شورای شهر نقش حمایتی ورزش را بر عهده دارند | خانه‌های ورزش در نقاط مختلف مشهد راه‌اندازی می‌شود عضو شورای اسلامی شهر مشهد: توسعه فضا‌های ورزشی، گامی مهم برای نشاط و سلامت جامعه است قدیمی ترین خانه تاریخی مشهد کجاست؟ نگاهی به زندگی میرزا ابراهیم رضوی، واقف بزرگ سادات رضوی که در کوهسنگی مدفون است شهردار مشهد مقدس: کُشتی مشهد باید جایگاه واقعی‌اش را پیدا کند | از ۲۲ پروژه کلان‌ ورزشی در مشهد بهره‌برداری می‌شود + فیلم برپایی ۷۰ ایستگاه صلواتی و موکب خدمت‌رسان در مسیر بارگاه منور رضوی خریداران غیر بومی خانه در مشهد شانس بیشتری دارند فضاسازی مسیر جاماندگان اربعین از میدان ۱۵ خرداد تا حرم مطهر رضوی کیفیت هوای مشهد در وضعیت «قابل‌قبول» (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اولویت‌های خراسان رضوی در مسیر پیگیری کمیسیون اصل ۹۰ | فراهم سازی زیرساخت‌های مسیر زیارت برای زائران پیاده دهه آخر ماه صفر عملکرد موفق نیرو‌های خدمات شهری مشهد در نجف اشرف |  کاهش چشمگیر زباله با برنامه‌ریزی دقیق + فیلم آئین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر شهید کاظمی در مشهد فردا (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قدردانی حجت‌الاسلام ماندگاری از خدمات خالصانه پاکبانان مشهدی در نجف اشرف| خدمت به زائران، خود نوعی زیارت است+ فیلم قرعه کشی طرح فروش ایران خودرو در مرداد ۱۴۰۴ برگزار شد + تعداد متقاضیان شهردار مشهد مقدس: مجموعه ورزشی شهید بوکانی فردا افتتاح می‌شود | گامی مهم برای توسعه کشتی در مشهد توجه ویژه حوزه املاک شهرداری مشهد به استحصال اراضی بزرگ‌مقیاس شهر برای تأمین منابع مالی نگاهی به تاریخچه ایوان «تلگراف خانه» و کاشی های آن
سرخط خبرها

آغاز نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد در مشهد

  • کد خبر: ۱۰۸۳۲۹
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۳
آغاز نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد در مشهد
نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی روز پنجشنبه به همت پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، دبیر علمی این همایش در آیین گشایش این رویداد یک روزه علمی پژوهشی گفت: بر اساس بند ۲۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی موظف به تبیین ابعاد این رویکرد اقتصادی شده اند، اما بر اساس فراتحلیل انجام شده در بیش از ۲۰۰ مقاله علمی پژوهشی و برگزاری جلسات و مشاوره با نخبگان و خبرگان متخصص در این حوزه، به این نتیجه رسیده ایم که "مردم‌بنیاد بودن اقتصاد" به عنوان یکی از ابعاد اقتصاد مقاومتی دارای ادبیات نحیفی است و نیازمند کار مطالعاتی گسترده است.

وحید ارشدی افزود: بر آن شدیم تا ظرفیت نخبگان و خبرگان را برای ورود به این مساله بسیج کنیم و همایش کنونی را ترتیب دادیم.

وی گفت: اکنون با سوالاتی همچون "چیستی نقش مردم در بخش‌های مختلف اقتصاد" از حوزه آموزش و سلامت گرفته تا کشاورزی و صنعت و خدمات در صنایع بالادستی و پایین دستی مواجه هستیم و اینکه چه بستر‌هایی برای ورود فعالانه آن‌ها به اقتصاد وجود دارد و چه موانع نهادی پیش روی آنهاست، مورد سوال است.

دبیر علمی همایش ادامه داد: از طرفی آیا در اقتصاد رانتی، مردمی سازی اقتصاد قابل اجراست، این‌ها همه سوالاتی است که پیش روی محققان برای دستیابی به اقتصاد مردمی است.

ارشدی گفت: بر اساس این مطالعات، فراخوانی در چهار محور بنیان‌های نظری، سیاستگذاری اجرایی و حکمرانی، تجربه نگاری داخلی و خارجی و مطالعات میان رشته‌ای داده شد که ده‌ها مقاله در این خصوص به دبیرخانه همایش رسید.

وی گفت: از میان ۳۱ مقاله رسیده، ۱۶ مقاله با امتیازات بسیار خوب پذیرفته شده و تعدادی مقاله نیز به صورت پیش نشست داخلی به صورت مجازی و حضوری ارائه گردید، همچنین هشت نشست جانبی با حمایت دانشگاه‌های فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه قم و دانشگاه علوم اسلامی رضوی با محوریت موضوعات مردمی سازی انرژی‌های تجدیدپذیر، مردمی سازی محرومیت‌زدایی، مردمی سازی تعاون و خیریه برگزار گردید.

دبیر علمی نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی گفت: نشستی بین المللی نیز با حضور مشاور اقتصاد بانک جهانی و بنیانگذار موسسه دموکراسی اقتصاد و پژوهشگر موسسه مطالعات مالکیت کارکنان "راجرز" آمریکا برگزار شد و در سایت همایش بارگذاری شد که تاکنون با بیش از ۲۵ هزار بازدید داشته است.

ارشدی به مشارکت ۱۵ استاد تمام، دانشیار و استادیار عضو هیات علمی دانشگاه‌های کشور در هیات علمی همایش اشاره کرد و افزود: ۳۶ عضو هیأت علمی، داوری همایش ملی مردمی سازی اقتصاد را برعهده داشته و ده‌ها دانشجو در مقاطع سه گانه دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی همکاری بسیار ارزشمندی در این همایش داشته اند.

وی گفت: امیدواریم نتایج این همایش بتواند در اختیار سیاست‌گذاران قرار گیرد تا مسیر حضور فعالانه مردم و استفاده از ظرفیت‌ها و سرمایه‌های مادی و معنوی آن‌ها در اقتصاد مقاومتی فراهم شود.

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این آیین گفت: در همایش کنونی نیز همچنان با نگاه دولتی برای مردمی کردن اقتصاد مواجه هستیم حال آنکه باید به موضوع اقتصاد مردمی بپردازیم.

رضا لطفی افزود: برنامه اصلی در دانشگاه‌ها این است که پول نفت را چگونه مدیریت کنیم در حالی که باید ببینیم چگونه باید با درآمد نفت در دانشگاه‌ها تولید ثروت کرد.

وی گفت: یکی از راه‌های اثرگذاری دانشگاه بر جامعه، برپایی همایش‌های اثرگذار است لذا این همایش ارزشمند باید راهکار‌های اثرگذاری بیشتر بر جامعه را به معاونت پژوهشی ارائه کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->