افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردو خاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟ ماجرای ورود نخستین پنکه برقی به ایران | دیدار شبانه ناصرالدین‌شاه و زیمنس مالزی یا تایلند؛ برای یک سفر فراموش نشدنی کدام را انتخاب کنیم؟ ویدئو | انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته از لحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صبح ورزش کنید، قلب بیشتر عمر می‌کند! افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در مسیر جذب گردشگر داخلی و خارجی چند نکته درباره کارت‌های ورود به جلسه کنکور | روز آزمون چه مدارکی برداریم؟ سال ۱۴۰۳، سال تحول در خدمات‌رسانی به مسافران فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ وجود ندارد معلمان باید نقش آفرینی بیشتری در زمینه ارتقای کیفی تدریس و روش‌های آموزشی داشته باشند هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان‌باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احرازهویت‌شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟
سرخط خبرها

امام حسن عسکری (ع)، امام انقلابی

  • کد خبر: ۱۰۸۳۷
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۲۲
  • ۱
امام حسن عسکری (ع)، امام انقلابی
سید اسماعیل هاشمی رکاوندی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد
مناسبت‌های تاریخی همواره فرصتی است تا بتوانیم یک بازبینی تاریخی به اهمیت آن‌ها داشته باشیم؛ به‌ویژه مناسبت‌هایی که سرنوشت تاریخی مسلمانان و شیعیان بدان‌ها رقم خورده است. میلاد ائمه (ع) و تولد بزرگان دین هم از مهم‌ترین وقایع در این حوزه به حساب می‌آید. تولد امام حسن عسکری (ع)، امام یازدهم شیعیان، هم یکی از این موارد است. امام حسن عسکری (ع) در سخت‌ترین شرایط متولد شدند و در خفقان‌ترین دوران زندگی را تجربه کردند. امام حسن عسکری (ع)، فرزند امام علی‌النقی (ع) و پدر حضرت مهدی (عج) امام منجی بشریت، در مدینه چشم به جهان گشودند (گرچه برخی منابع تولد ایشان را در سامرا نقل کرده‌اند) و در ۲۸ سالگی درحالی‌که یگانه‌پسر ایشان در جایگاه آخرین حجت الهی در سن پنج‌سالگی قرار داشت، به شهادت رسیدندو در خانه خود در سامرا و در کنار مرقد پدر بزرگوار‌شان به خاک سپرده شدند. سال‌های زندگی امام حسن عسکری (ع) سرشار از فشار، تعقیب، رنج و عذاب برای شیعیان و امام (ع) بوده است. ایشان باوجود سن‌کم، شاهد حکومت ۴ خلیفه در دوران حیات خود بوده‌اند. با وجود فشار‌های متعدد، اختلافات سیاسی در دستگاه خلافت، به رغم ایجاد مشکلات برای امام (ع)، گاهی روزنه‌ای برای استفاده از اوضاع برای پیشبرد اهداف امامت می‌گشود و موجب می‌شد که در فضای اختلافات دربار سیاسی دستگاه خلافت، امام (ع) با وکلای خود ارتباط برقرار کنند. از ویژگی‌های این شرایط دشوار، این بود که جوانی امام حسن عسکری (ع) باعث چابکی در رفتار ایشان شده بود و ایشان با استفاده از نیروی جوانی می‌توانستند در عرصه فعالیت‌های اجتماعی و دینی به‌خوبی از فضای به وجودآمده بهره گیرند و باوجود فشار مضاعف، از پس امور به‌خوبی برآیند. امام حسن عسکری (ع) در این دوران با افراد گوناگون در حوزه خلافت ارتباط برقرار می‌کردند و به زبان‌های رایج در قلمرو خلافت تسلط داشتند؛ ضمن اینکه همراهان و هم‌فکران ایشان هم از نژاد‌های مختلفی بودند که با امام (ع) همکاری می‌کردند. اِشراف امام (ع) در هدایت و جهت دادن به شیعیان، باوجود فشار حکومت باعث خنثی شدن توطئه خلافت علیه امام (ع) می‌شد.
شیعیان را در آن عصر با عنوان رافضی قلمداد می‌کردند و کسی جرئت همکاری با آن‌ها را نداشت. با این حال امام حسن عسکری (ع) که از بهترین انسان‌های تاریخ و از سلاله رسول خدا (ص) هستند، می‌توانستند بخشی از توطئه بزرگ خلافت را خنثی کنند. با وجود همه جاسوسی‌هایی که از خانه امام حسن عسکری (ع) می‌شد، دستگاه خلافت باز هم نتوانست از شرایط زندگی ایشان باخبر شود؛ حتی آن‌هایی که از ازدواج امام (ع) مطلع بودند هم نتوانستند از زمان تولد امام مهدی (عج) باخبر شوند. در واقع محفوظ و مخفی نگه داشتن حریم خانواده از اقدامات مخصوص امام (ع) بوده است که مانع انتشار اخبار زندگی خصوصی‌شان می‌شد. در هر حال با همه تلاش‌ها، مدت زندگی و امامت امام حسن عسکری (ع) بسیار کوتاه بود و ایشان در سن ۲۸سالگی به شهادت رسیدند. دستگاه خلافت نتوانست حضور امام (ع) را تحمل کند و سرانجام ایشان را با خوراندن زهر مسموم کردند و باعث محروم شدن جامعه شیعه از رهبری امام حسن عسکری (ع) شدند و این اتفاق جهان تشیع را به غم و اندوه فرو برد. ارتباط امام حسن عسکری (ع) با جریان‌های مثبت سیاسی که با جنبش‌های مکتبی و دینی همراه بودند نیز از دیگر اقدامات مؤثر ایشان بود. امام (ع) همواره حفظ شیعه و پیروان خود را مد نظر داشتند و در این راستا از ارتباطات و حمایت‌های جریان‌های مثبت سیاسی برای روشنگری و ترویج تفکر شیعه و همچنین به وحشت انداختن خلفای عباسی با همه اقتدار و نظامی‌گری‌شان استفاده می‌کردند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
باهره علیپور
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۸
0
0
علل صلح امام حسن ع ۱زخم شدید پا در اثر جنگ و تمام نشدن زمان صلحنامه امام علی ع با معاویه و دیگر منافقین و شکاف در بین یاران از دلایل صلح بزرگ و معروف امام حسن ع و سکوت ایشان بود چیزی که شاید امام حسین ع هم از آن بی خبر بود .شاگرد کوچک شما استاد بزرگ نتایج تحقیقات من از امام ع
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->