رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود شورای شهر مشهد تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن را کلید زد شهرداری مشهدمقدس به عنوان دبیرخانه کمیته خلاقیت و نوآوری کلانشهر‌ها فعالیت خواهد کرد ۱۴۵ میلیارد تومان مطالبات مراکز طرف‌قرارداد تأمین‌اجتماعی خراسان‌رضوی پرداخت شد شهروند خبرنگار | درخواست کاهش ایستگاه‌های اتوبوسرانی در محدوده میدان فردوسی تا میدان استقلال مشهد + پاسخ علت دود غلیظ در مترو مشهد چه بود؟ برنامه‌ریزی شهرداری مشهد برای حمایت از خلاقیت و نوآوری ترافیک در بزرگراه‌های مشهد | فوت عابر پیاده درتصادف با سواری در بولوار مصلی (۵ اردیبهشت ماه۱۴۰۳)  دیدار شهردار مشهد با معاونین وزارت اقتصاد و دارایی به منظور افزایش تعاملات فیمابین بیست و دومین جلسه شورای اسلامی استان خراسان رضوی برگزار شد + فیلم (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعمال تخفیف ۵۰ درصدی برای عوارض تجدید بنا‌های تجاری در مشهد ره‌باغ بهشت؛ بهشت آثار تاریخی مشهد ابلاغ دستورالعمل بهره‌برداری و نگه‌داری بوستان‌ها و سایت‌های بانوان در مشهد اراده قاطعی برای توقف فعالیت پیمانکار معدن دیزدر وجود ندارد | چوب حراج به میراثی ۴۰۰۰ ساله معضل تجمع مراکز درمانی در  احمدآباد مشهد با ابزار‌های تشویقی حل می‌شود استاندار خراسان رضوی: روح معنوی اسلام در بناها بروز می‌کند طراحی داشبورد مدیریتی جرائم و تخلفات شهری در مشهد | اولین داشبورد جرائم شهری در کشور آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگ‌ترین دهکده مدرن ورزشی شرق کشور در مشهد افزایش تعداد عرضه کنندگان لباس‌های مستعمل در مشهد
سرخط خبرها

ابتکار ۶ هزارمیلیاردی شهردار مشهد برای اشتغال زنان حاشیه شهر

  • کد خبر: ۱۰۹۲۳۶
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۶
ابتکار ۶ هزارمیلیاردی شهردار مشهد برای اشتغال زنان حاشیه شهر
اواخر فروردین ۱۴۰۱، سیدعبدا... ارجائی، شهردار مشهد، با ارائه پیشنهادی به شورای اسلامی شهر مشهد، از کمک مشترک سیصد میلیارد تومانی شهرداری و دو نهاد دیگر (بنیاد برکت و بانک عامل) برای ایجاد اشتغال زنان حاشیه مشهد خبر داد.

عسکری- آل ابراهیم | شهرآرانیوز؛ مدیریت شهری مشهد در دوره اخیر، به دلایل متعدد از جمله هم سان سازی خدمات، رفع تبعیض‌های گذشته در مناطق کم برخوردار و همچنین تغییر شیب خدمت از مناطق برخوردار به سوی مناطق کم برخوردار شهر، یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های کاری خود را توجه ویژه به حاشیه شهر قرار داده است.

این توجه تاکنون در ابعاد گسترده و وسیعی محقق شده و از زوایای مختلف قابل بررسی و راستی آزمایی است. در یکی از این تصمیمات، اواخر فروردین امسال، سیدعبدا... ارجائی، شهردار مشهد، با ارائه پیشنهادی به شورای اسلامی شهر مشهد، از کمک مشترک سیصد میلیارد تومانی شهرداری و دو نهاد دیگر (بنیاد برکت و بانک عامل) برای ایجاد اشتغال زنان حاشیه مشهد خبر داد.

با این حال، حجم بالای نیاز برای سامان دهی اشتغال در این زمینه باعث شد شهردار مشهد با تعامل و رایزنی بیشتر، دو نهاد دیگر را نیز پای کار بیاورد و در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه محصولات بانوان کارآفرین سراسر کشور در مشهد ضمن درخواست از حجت ا... عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و نیز وحید خاوئی، مدیرعامل بنیاد علوی، متولیان این دو نهاد را مجاب کند که بنیاد علوی ۲۰۰ میلیارد و وزارت تعاون نیز ۱۰۰ میلیارد تومان به رقم قبلی اضافه کنند تا در نهایت با سرمایه کلان ۶۰۰ میلیارد تومانی، بتوان زمینه را برای ایجاد اشتغال جمع کثیری از زنان حاشیه شهر مهیا کرد.

ارجائی در نخستین نمایشگاه محصولات بانوان کارآفرین سراسر کشور و در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه گل و گیاه مشهد به این نکته اشاره کرد که یکی از مجوز‌هایی که شورای شهر در دوره جدید برای ما صادر کرد، کمک به اشتغال زنان سرپرست خانوار مناطق حاشیه شهر مشهد بود و درست بر همین اساس با کمک استاندار و طبق مصوبات سفر معاون اول رئیس جمهور به مشهد تلاش می‌کنیم با مشارکت سه جانبه این امر را محقق کنیم.

ارائه تسهیلات در راستای توانمندسازی

قطعا با عملیاتی شدن این کمک می‌توان سرانه اشتغال شهر را افزایش داد و مهم‌تر از آن می‌توان بار عظیمی از روی دوش اشتغال در حاشیه شهر برداشت و برای زنان این مناطق که بخشی از آن‌ها نیز سرپرست خانواده هستند، اقدامات مفیدی در حوزه اشتغال و معیشت انجام داد.

در همین راستا، رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد با ذکر جزئیاتی از این پروژه مدیریت شهری، به خبرنگار ما گفت: شهرداری مشهد می‌خواهد از طریق سامانه بازآفرینی، تفاهم نامه پنج جانبه‌ای با مجموعه‌های مختلف از جمله بنیاد برکت، بنیاد علوی، بانک سینا و صندوق کارآفرینی امید داشته باشد.

فاطمه سلیمی افزود: قرار است یک بخش برای زنان آسیب دیده اجتماعی در نظر گرفته شود. اگر زنانی هستند که توانمندی انجام کار دارند، باید وام به خود آن‌ها اختصاص پیدا کند.

اما خیلی از اوقات در حوزه زنان سرپرست خانوار با این موضوع مواجه هستیم که خودشان نمی‌توانند کارفرما باشند؛ در چنین شرایطی زنانی از شرکت‌های دانش بنیان هستند که در زمینه‌های اشتغال و کارآفرینی فعالیت دارند و می‌توان تسهیلات را در اختیار آن‌ها قرار داد، به شرط اینکه نیروی کار آن‌ها هم زنان آسیب دیده اجتماعی باشند.

گام مهم برای اشتغال خانگی زنان

وی بیان کرد: باید اعتبار در این طرح در چرخه کارآفرینی اجتماعی قرار بگیرد. در واقع در کارآفرینی اجتماعی علاوه بر بحث سود و زیان آن، موضوع تأثیر مثبت این پدیده در اجتماع نیز مطرح است و این مسئله به حمایت دستگاه‌ها نیاز دارد.

وامی که به افراد ارائه می‌شود نباید به جای سود موجب ضرر شود؛ به طور مثال به گونه‌ای نباشد که خانمی پس از دریافت این وام نه تنها توانمند نشود بلکه ورشکست شود؛ بنابراین باید چرخه اعطای تسهیلات در راستای توانمندسازی باشد. ضمن اینکه باید چرخه حمایتی تا زمانی که به تولید محصول برسد، ادامه یابد.

وی این امر را گام مهمی برای آغاز حرکت در حوزه اشتغال بانوان با تأکید بر اشتغال خانگی دانست و بیان کرد: در بسیاری از کشور‌های دنیا میزان کسب و کار‌های خانگی که انجام می‌شود، چندین برابر ایران است. اگر این کسب و کار‌های خانگی بتواند چرخ اقتصادی کشور ما را نیز در این زمینه‌ها فعال کند، اقدام مؤثری است.

بیشتر کسانی که در حوزه کسب و کار‌های خانگی می‌توانند فعال باشند، زنان هستند که در کنار کار خود می‌توانند در نقش مادری نیز فعالیت کنند و این موضوع به سلامت خانواده و تربیت فرزندان در آینده نیز کمک می‌کند.

اولویت شورای ششم، مشارکت در اشتغال آفرینی است

نایب رئیس کمیسیون ویژه حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار ما و درباره کمک ۶۰۰ میلیارد تومانی به کاریابی زنان حاشیه شهر، اظهار کرد: ارقامی که قرار است توسط دستگاه‌های یادشده برای ایجاد اشتغال زنان در حاشیه شهر هزینه شود، خوب و ویژه است.

سیدحسین علوی مقدم افزود: اینکه در کنار نمایشگاه گل و گیاه، در حوزه بانوان کارآفرین نیز اقدامی صورت بگیرد ایده خوبی بود. این امر در راستای تحقق شعار سال رهبر معظم انقلاب بود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد که در استان‌های دیگر نیز این نمایشگاه فعال شود؛ ضمن اینکه دستور دیگری نیز داد که معاونان و مدیرکل‌های مربوطه روز پنجشنبه و جمعه هم برای پیگیری برخی امور در مشهد حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه با فعالیت این نمایشگاه ظرفیت بسیار خوبی ایجاد شده است، گفت: یکی از اولویت‌های مهم شورای ششم، مشارکت در حوزه اشتغال آفرینی است. در سال آینده نیز هزار وام صد میلیون تومانی با سود چهاردرصدی در نظر گرفته ایم که با بنیاد علوی نیز برای پرداخت آن تفاهم نامه امضا کرده ایم. ۳۳۰ مورد از این وام‌ها پرداخت شده است و هفتصد مورد دیگر نیز انجام می‌شود.

نگاه مثبت شهردار به اشتغال حاشیه شهر

علوی مقدم درباره ضرورت کمک به حوزه اشتغال زایی، بیان کرد: به طو کلی هرچه میزان اشتغال زایی در حاشیه شهر بیشتر شود، از وقوع معضلات اجتماعی نیز جلوگیری می‌شود. مدیریت شهری نیز با دولت، وزارتخانه‌های مربوط، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد علوی در این زمینه کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: شهردار در این زمینه نگاه مثبتی دارد و پای کار است؛ بنابراین کار‌های مختلفی در حوزه اشتغال زایی انجام می‌دهد، در حالی که وظیفه اصلی شهرداری این نیست، اما وظیفه اجتماعی خود را انجام می‌دهد؛ ضمن اینکه سعی داریم دستگاه‌های دیگر را نیز در این مسئله مشارکت دهیم.

علوی مقدم بیان کرد: قطعا شورا در فرایند واگذاری و توسعه این کمک پیگیر خواهد بود. پس از تخصیص این کمک، باز هم نظارت می‌کنیم؛ زیرا یکی از وظایف ذاتی شورا، نظارت است. البته باید بدانیم که کمک‌های این چنینی ادامه دار است. با وجود اینکه شهرداری و شورای شهر در این دوره چهار ساله در برخی امور متولی نیستند، اما همچنان پای کار خدمت به مردم می‌ایستیم.

وی با بیان اینکه ۴۹ محله بازآفرینی جزو محلات هدف قرار دارند که باید از این موارد برخوردار شوند، اضافه کرد: این محلات حاشیه شهر قطعا شامل این کمک هستند. باید بررسی کنیم که در کدام محلات احساس نیاز بیشتر است.

نگاه ویژه به حوزه زنان و حاشیه شهر

توجه عملیاتی به حوزه زنان و حاشیه شهر یکی از دو کلیدواژه مهم مدیریت شهری در دوره اخیر بوده است. در این زمینه اوایل مهرماه سال گذشته سلیمی، عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد، اعلام کرد که شورای ششم نگاه ویژه‌ای به حوزه زنان و خانواده دارد که این نگاه صرفا در مشهد نخواهد بود، بلکه نگاهی بین‌المللی است.

در اوایل آذر هم شهردار مشهد از پیگیری مدیریت شهری برای تدوین برنامه جامع سامان‌دهی حاشیه شهر خبر داد تا حضور مدیریت شهری در این عرصه جدی‌تر از گذشته و سامان‌دهی حاشیه شهر پررنگ‌تر باشد. کمی بعدتر و در ۲۵ آذر، زمانی که بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد، شهردار مشهد اعلام کرد که «به‌طور قطع ۳۰‌درصد کل بودجه سال آینده شهرداری به حاشیه شهر اختصاص داده خواهد شد.» وعده‌ای که در لایحه بودجه نیز منظور و به تصویب شورای اسلامی شهر مشهد رسید.

سه روز بعد نیز با تشکیل کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، گام اجرایی مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد برای توجه ویژه به امور بانوان در مشهد، ابعاد اجرایی بیشتری به خود گرفت.

سلیمی، رئیس این کمیسیون، با گلایه از بی‌توجهی به مسائل بانوان گفت که با سه دوره غفلت راهبردی از پرداختن به بانوان و خانواده مواجه هستیم که امیدواریم ایجاد کمیسیون بانوان در شورای شهر مشهد نقطه پایان این انفعال باشد.

از اماکن ورزشی تا اشتغال‌زایی

شهردار مشهد نیز هم‌سو با این حرکت اعلام کرد که شهرداری در برنامه بودجه سال ۱۴۰۱، توجه به زیرساخت‌های مرتبط با ورزش، نشاط و سرگرمی خانواده و بانوان را به‌صورت جدی مورد توجه قرار خواهد داد و به عنوان یکی از اولین اقدامات حمایتی در بحث بانوان، پیش‌بینی فضای ویژه بانوان در همه پارک‌های بالای پنج هکتار شهر را عملیاتی خواهد کرد.

به دنبال این اظهارات بادستور شهردار مشهد، طراحی چهار پارک جدید و ویژه بانوان در دستور‌کار شهرداری مشهد قرار گرفت و به دنبال آن در دی‌ماه ۱۴۰۰، در راستای گسترش ورزش بانوان، ۲.۵ میلیارد تومان به صورت اختصاصی به ورزش بانوان اختصاص یافت.

اوایل بهمن سال گذشته و به مناسبت ولادت دخت پیامبر (ص) نیز در اقدامی نمادین، بانوان شهر مشهد میهمان مدیریت شهری شدند و براین‌اساس ۳۵ خدمت شهری برای بانوان رایگان شد.

ابعاد این نگاه مدیریت شهری به حوزه‌های دیگر نیز تسری یافت و شهردار مشهد درباره جانمایی المان‌های بهاری ۱۴۰۱ اعلام کرد که برای اولین‌بار در مشهد، جانمایی ۴۰‌درصد از المان‌های استقبال از بهار در مناطق حاشیه شهر خواهد بود.

اکنون با ورود مدیریت شهری به عرصه توانمندسازی بانوان حاشیه شهر مشهد، تحقق یکی دیگر از وعده‌های کلان شهردار مشهد برای توجه بیشتر به ظرفیت‌های مغفول‌مانده حاشیه شهر در دستورکار قرار گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->