افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیحات رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور درباره اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز + فیلم کابل آماده میزبانی می‌شود | همه چیز درباره فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان یک پژوهشگر آمریکایی: چین به‌طور هدفمند به‌دنبال بهره‌برداری از عناصر نادر خاکی در افغانستان است قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه غیبت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران | طالبان آثار جلال آل احمد را ممنوع کردند سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان کناره‌گیری کرد نگرانی سازمان ملل از کاهش بارندگی در افغانستان با افزایش تعداد مبتلایان به سرخک در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت از خانواده‌ها خواست کودکان خود را فوراً واکسینه کنند قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر کابل و شمال افغانستان را لرزاند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سفیر ایران از سفر وزیر صنعت به کابل خبرداد ادامه غیبت ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران طالبان فدراسیون شطرنج افغانستان را تعلیق کردند وزارت کار جریمه به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز را اعلام کرد توضیحات محمدکاظم کاظمی درباره چالش‌های زبان فارسی در افغانستان + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جلسه نقد و بررسی کتاب «وطن‌دار»در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران + فیلم

  • کد خبر: ۱۰۹۴۱۵
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۸
جلسه نقد و بررسی کتاب «وطن‌دار»در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران + فیلم
به همت مجموعه دیاران جلسه نقد و بررسی کتاب وطن‌دار که به همت مرحوم سرور رجایی جمع‌آوری و منتشر شده بود، برگزار شد.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ کتاب «وطن‌دار» نتیجه تلاش‌های مرحوم «محمدسرور رجایی»، نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی فقید افغانستانی است.

در این کتاب خاطرات ۲۸ نویسنده افغانستانی از تجربه مهاجرت و زندگی در ایران منتشر شده است.

روز گذشته در حاشیه سی‌وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و با حضور جمعی از چهره‌های فرهنگی افغانستان و ایران جلسه نقد و بررسی کتاب وطن‌دار برگزار شد.

وطن‌دار؛ روایت نخبگان مهاجر افغانستانی است

«محمدکاظم کاظمی»، شاعر و پژوهشگر نام‌آشنای افغانستانی، در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره اهمیت کتاب وطن‌دار گفته بود: «به‌نظر من اهمیت اصلی کتاب وطن‌دار در این است که روایت مردم خاموش است؛ یعنی کسانی که تابه‌حال کمتر موقعیت داشته‌اند از خودشان روایت و مسائلی را که در جامعه مهاجر با آن سروکار داشته‌اند، مطرح کنند، حالا به‌صورت شفاف آن‌ها را با مخاطبان ایرانی و هم‌وطنان خودشان بازگو می‌کنند.»

او با اشاره اینکه در واقع ما (جامعه مهاجران افغانستانی) جامعه بی‌صدایی بودیم و غالبا روایت‌های دیگران نسبت به ما وجود داشت، خاطرنشان کرد: «در واقع دیگران ما را روایت کرده‌اند و از این جهت این کتاب اهمیت بسیاری دارد. نکته دیگری که در این کتاب مهم است، این است که این کتاب غالبا روایت نخبگان مهاجر است.»

کاظمی ادامه داد: «شاید به یک معنی بتوانیم بگوییم که این کتاب تصویرکننده همه جامعه مهاجر نیست و بسیاری از اقشار جامعه مهاجر به‌ظاهر در این روایت‌ها غایب هستند، ولی واقعیت این است که نخبگان ما هم با مسائلی که عموم جامعه مهاجر با آن سروکار داشتند، در ارتباط بوده‌اند؛ یعنی وقتی ما می‌بینیم یک نویسنده، هنرمند و استاد دانشگاه مهاجر دشواری‌هایی در مهاجرت داشته است، ما می‌توانیم این را به همه جامعه مهاجر تعمیم بدهیم.»

اینجا ببینید:

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->