تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

  • کد خبر: ۱۱۰۳۶۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۲
«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم
روش‌های مختلفی برای تازه نگه داشتن میوه وجود دارد، ولی مردم افغانستان ابتکار جالبی برای تازه ماندن انگور برای زمستان به کار می‌برند.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ ماجرای نگهداری انگور به روش سنتی که مردم افغانستان به آن «کنگینه» می‌گویند، به سال‌هایی بر‌می‌گردد که یخچال و سردخانه وجود نداشت و کشاورزان و باغداران برای بهره‌گیری بیشتر از محصول میوه‌هایشان از روش حیرت‌انگیزی استفاده می‌کردند که اکنون نیز در بخش‌های مختلف افغانستان، به‌ویژه در استان‌های شمالی این کشور، رواج دارد و باغداران به‌دلیل نبودِ سردخانه از آن استفاده می‌کنند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

در رابطه با اینکه چرا نام این روش را کنگینه گذاشته‌اند، اطلاعاتی در دست نیست؛ اما کسانی که از این روش استفاده می‌کنند بر این باورند که این واژه، ریشه در گذشته‌های دور دارد.

اینجا ببینید:

«سید قاسم» که در ولسوالی(شهرستان) شولگره ولایت بلخ زندگی می‌کند، در این باره میֱگوید: ما سال‌های زیادی برای نگهداری انگور، شفتالو، به و بادنجان رومی(گرجه فرنگی) از این روش استفاده می‌کردیم.

او ادامه داد: برای این کار؛ مقداری خاک عادی را با کاه گندم مخلوط می‌کنیم و از آن کاسه‌هایی برای نگهداری میوه درست می‌کنیم و انگور از بقیه میوه‌ها خوب‌تر و بهتر نگهداری می‌شود. سر دو کاسه را به هم می‌چسبانیم و طوری محکم می‌بندیم که هیچ مجرایی برای نفوذ هوا باقی نماند.

قاسم در ادامه گفت: انگور داخل کنگینه وقتی خراب می‌شود که به آن نم یا نور آفتاب برسد یا از اول انگور خراب داخل کنگینه گذاشته باشیم.

این کشاورز افغانستانی ادامه داد: انگور داخل کنگینه بیشتر از سه، چهار ماه دوام نمی‌آورد و اگر بیشتر از این مدت داخل کنگینه باشد، با گذشت زمان کیفیتش را از دست می‌دهد. ظرف‌های کنگینه را در زیر زمین و جای سرد و تاریک نگهداری می‌کنند.

اینجا ببینید:

در برخی مناطق افغانستان به ویژه در شمال این کشور هنوز از روش کنگینه برای نگهداری انگور و بعضی میوه‌های دیگر (هرچند مثل انگور زیاد دوام ندارند) استفاده می‌شود. کشاورزان و باغداران این مناطق در فصل‌هایی که این میوه‌ها وجود ندارند، آن‌ها را به بازار عرضه می‌کنند و از فروش آن سود خوبی به‌دست می‌آورند.

نبودِ سرد‌خانه برای نگهداری میوه‌های تازه در افغانستان از چالش‌هایی است که هنوز هم به آن توجه نشده و این موضوع سبب شده است تا سالانه درصد بالایی از میوه‌های افغانستان یا به بهای اندک به خارج از کشور صادر شود یا بابت نبودِ امکانات نگهداری ضایع شوند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->