آرامگاه ناصرخسرو در یمگان بدخشان + فیلم و عکس وقوع انفجار در نشست طالبان در قندهار آیا محدودیت‌های بانکی مهاجران لغو شده است؟ + عکس قربانیان آتش‌سوزی جوزجان: بزرگ قومی را کشتند و به دختران تجاوز کردند آخرین اقدامات برای حضور اتباع افغانستان در پیاده‌روی اربعین شرایط خروج اتباع خارجی از ایران برای سفر اربعین اعلام شد شلمچه تنها مرز تردد اتباع خارجی در ایام اربعین است آنجلینا جولی: تلاش برای خانه‌نشین کردن زنان افغانستان با شکست مواجه است چند رویداد مهم افغانستان در دو سال اخیر + اینفوگرافیک سخنگوی وزارت خارجه: خسارت و ویرانی ثمره اشغال غیرقانونی افغانستان توسط آمریکا بود افغانستان؛ یک سال بعد ویدئو | بررسی مسائل افغانستان و مهاجران در گفت‌وگو با جابر انصار یکسال پس از سقوط کابل | گفت‌وگو با سرکنسول افغانستان در مشهد کاظمی قمی: آمریکا نمی‌گذارد که افغانستان به سمت ثبات پایدار برود + فیلم یک مقام وزارت خارجه به منظور تسهیل سفر اربعین اتباع افغانستانی به کابل رفت مداحی پرشور محمدحسین پویانفر در کابل + فیلم و عکس نگاهی به جایگاه شعر هوشنگ ابتهاج در افغانستان در گفت‌وگو با نجیب بارور ویدئو| انفجار یک مدرسه دینی در کابل پایتخت افغانستان آتش‌سوزی جوزجان با آب خاموش نمی‌شود | موجودات عجیب به مردم محلی حمله می‌کنند
خبر فوری
«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم
روش‌های مختلفی برای تازه نگه داشتن میوه وجود دارد، ولی مردم افغانستان ابتکار جالبی برای تازه ماندن انگور برای زمستان به کار می‌برند.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ ماجرای نگهداری انگور به روش سنتی که مردم افغانستان به آن «کنگینه» می‌گویند، به سال‌هایی بر‌می‌گردد که یخچال و سردخانه وجود نداشت و کشاورزان و باغداران برای بهره‌گیری بیشتر از محصول میوه‌هایشان از روش حیرت‌انگیزی استفاده می‌کردند که اکنون نیز در بخش‌های مختلف افغانستان، به‌ویژه در استان‌های شمالی این کشور، رواج دارد و باغداران به‌دلیل نبودِ سردخانه از آن استفاده می‌کنند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

در رابطه با اینکه چرا نام این روش را کنگینه گذاشته‌اند، اطلاعاتی در دست نیست؛ اما کسانی که از این روش استفاده می‌کنند بر این باورند که این واژه، ریشه در گذشته‌های دور دارد.

اینجا ببینید:

«سید قاسم» که در ولسوالی(شهرستان) شولگره ولایت بلخ زندگی می‌کند، در این باره میֱگوید: ما سال‌های زیادی برای نگهداری انگور، شفتالو، به و بادنجان رومی(گرجه فرنگی) از این روش استفاده می‌کردیم.

او ادامه داد: برای این کار؛ مقداری خاک عادی را با کاه گندم مخلوط می‌کنیم و از آن کاسه‌هایی برای نگهداری میوه درست می‌کنیم و انگور از بقیه میوه‌ها خوب‌تر و بهتر نگهداری می‌شود. سر دو کاسه را به هم می‌چسبانیم و طوری محکم می‌بندیم که هیچ مجرایی برای نفوذ هوا باقی نماند.

قاسم در ادامه گفت: انگور داخل کنگینه وقتی خراب می‌شود که به آن نم یا نور آفتاب برسد یا از اول انگور خراب داخل کنگینه گذاشته باشیم.

این کشاورز افغانستانی ادامه داد: انگور داخل کنگینه بیشتر از سه، چهار ماه دوام نمی‌آورد و اگر بیشتر از این مدت داخل کنگینه باشد، با گذشت زمان کیفیتش را از دست می‌دهد. ظرف‌های کنگینه را در زیر زمین و جای سرد و تاریک نگهداری می‌کنند.

اینجا ببینید:

در برخی مناطق افغانستان به ویژه در شمال این کشور هنوز از روش کنگینه برای نگهداری انگور و بعضی میوه‌های دیگر (هرچند مثل انگور زیاد دوام ندارند) استفاده می‌شود. کشاورزان و باغداران این مناطق در فصل‌هایی که این میوه‌ها وجود ندارند، آن‌ها را به بازار عرضه می‌کنند و از فروش آن سود خوبی به‌دست می‌آورند.

نبودِ سرد‌خانه برای نگهداری میوه‌های تازه در افغانستان از چالش‌هایی است که هنوز هم به آن توجه نشده و این موضوع سبب شده است تا سالانه درصد بالایی از میوه‌های افغانستان یا به بهای اندک به خارج از کشور صادر شود یا بابت نبودِ امکانات نگهداری ضایع شوند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}