شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی ۶ هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد+تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳) گره کور ترافیکی در میدان شهید کاوه مشهد باز می‌شود
سرخط خبرها

سخن از مسئولیت مهندس ناظر عادلانه نیست

  • کد خبر: ۱۱۰۷۱۵
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۰
سخن از مسئولیت مهندس ناظر عادلانه نیست
حسین بشیر - رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی

به محض اینکه سخن از ساختمان و سازه به میان می‌آید، همه توجهات به سوی سازمان نظام مهندسی معطوف می‌شود و همه ما را مقصر می‌دانند، درحالی که در صدور مجوز‌ها و پروانه‌های ساخت وساز ما تنها نیستیم؛ البته اگر مالکان برای گرفتن پروانه مراجعه کرده باشند.

در غیر این صورت ساختمان‌هایی مانند بسیاری از ساختمان‌های ناایمن دیگر، بدون اطلاع ما ساخته می‌شوند و زمانی متوجه مشکل می‌شویم که حادثه اتفاق افتاده باشد.

سازمان نظام مهندسی، هنگام صدور پروانه به وظایف خود عمل می‌کند. هم نقشه‌ها کنترل می‌شود و هم صلاحیت مهندس ناظر بررسی می‌شود، ولی قادر به کنترل ساختمان‌هایی که به عنوان نمونه در مناطق حاشیه شهر بدون مجوز ساخته می‌شوند، نیستیم.

کنترل آن‌ها هم از عهده سازمان نظام مهندسی خارج است. مسائل بسیاری در امر ساختمان سازی دخیل است که نظارت بر آن‌ها در شهر مشهد و در همه کشور فقط در اختیار نظام مهندسی نیست.

برخی از ابتدا برای گرفتن مجوز مراجعه نمی‌کنند. عده‌ای وارد کار ساخت وساز شده اند که به اصطلاح به آن‌ها بسازوبفروش می‌گویند و شغل دیگری دارند که اصلا ارتباطی با نظام مهندسی ندارد. گاه افراد مثلا برای گرفتن مجوز یک ساختمان پنج طبقه می‌آیند، اما هنگام ساخت آن را به هفت طبقه افزایش می‌دهند.

آن وقت از مسئولیت مهندس ناظر سخن می‌گوییم که عادلانه نیست. نکته مهم دیگری که در ساختمان سازی به آن توجهی نمی‌شود اجرای قانون مصوب سال ۷۴ است که معین کرده است ظرف مدت ۱۰ سال پس از آن، همه افراد شاغل در احداث بنا باید دارای مدرک مهارت سازمان فنی و حرفه‌ای باشند.

درحالی که اکنون جوشکار و آرماتوربند و بقیه افراد کارگران ساده و گاه بیکاری هستند که هیچ تخصصی در کار خود ندارند؛ و تنها به دلیل سود و منافع مالک وارد این حوزه شده اند.

افزایش تعداد طبقات بدون درنظرگرفتن ظرفیت زمین و محاسبه دقیق و مصالح ساختمانی بدون کیفیت یا گران می‌توانند در ساخت ساختمان‌های ناایمن دخیل باشند. خوشبختانه شهرداری در مناطقی به ویژه منطقه ۱۱ مانع ساخت وساز متخلفان شده است و اگر این موضوع در همه شهر اجرایی شود، امیدوارکننده خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->