پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد مشهد، میزبان اولین مرکز «مهر و گفت‌و‌گو» | اجرای آزمایشی طرح ملی «سلام» در منطقه قاسم‌آباد مشهد + فیلم (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین‌اجتماعی بابت هزینه درمان | چرا مصوبه سران قوا اجرا نمی‌شود؟ سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد معطلی ۶ماهه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای دریافت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ و بیمه تکمیلی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴ برگزار شد (۱۷ مهر) شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اقامت در هتل‌های ایران شبی ۲۰۰ یورو!

  • کد خبر: ۱۱۰۸۲۰
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
اقامت در هتل‌های ایران شبی ۲۰۰ یورو!
قیمت یک شب اقامت در هتل‌های ایران به ۲۰۰ یورو، معادل حدود شش میلیون تومان رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، بنا بر گزارش‌های آژانس‌داران ایرانی، برخی اقامتگاه‌ها به نام «هتل بوتیک» قیمت اقامت را نه تنها افزایش داده‌اند که برخلاف دستور وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این هزینه را ارزی با مسافران خارجی حساب می‌کنند.

آژانس‌دارانی که مسافر خارجی دارند، می‌گویند: برخی از هتل‌ها و اقامتگاه‌ها معادل ریالی نرخ ارزی را از آن‌ها می‌گیرند، طوری که هزینه اقامت یک مسافر خارجی تقریبا دو برابر یک مسافر ایرانی می‌شود. بیشتر هتل‌داران دلیل دونرخی کردن هزینه اقامت برای مسافر خارجی و ایرانی را نه تنها به تورم و کاهش ارزش ریال ربط می‌دهند که این اقدام را الگوگرفته از رفتار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در موزه‌ها و سایت‌های تاریخی با دونرخی کردن قیمت بلیت‌ها می‌دانند. بیشتر هتل‌ها در واکنش به اعتراض آژانس‌داران اغلب می‌گویند اگر دونرخی کردن رویه‌ای بد است، چرا وزارت میراث فرهنگی، قیمت بلیت موزه‌ها را دونرخی کرده است؟!

بیشتر هتل‌ها در شهر‌های توریستی، از جمله کاشان، اصفهان و شیراز و حتی شهر‌های کوچک‌تر در حاشیه این مناطق، قیمت‌ها را برای مسافران خارجی متفاوت تعیین کرده و آن را ارزی محاسبه می‌کنند، این درحالی است که پیش‌تر اداره کل نظارت و ارزیابی بر تاسیسات گردشگری، به هتل‌داران درباره تعیین قیمت ارزی اخطار داده و این اقدام را تخلف شمرده است، اما با وجود گزارش‌های متعدد و پرتکرار از دونرخی و ارزی شدن قیمت هتل‌ها برخورد جدی صورت نمی‌گیرد. این درحالی است که در بسیاری از سایت‌های رزرواسیون بیشتر هتل‌ها به طور واضح نوشته‌اند «قیمت برای مسافر خارجی متفاوت است».

نابسامانی و هرج و مرج در تعرفه اقامت در بین اقامتگاه‌های سنتی بیشتر است، برخی از این اقامتگاه‌ها با این ادعا که در رسته هتل بوتیک قرار گرفته‌اند قیمت‌ها را گران‌تر از حد تعیین‌شده برای مسافر خارجی و حتی ایرانی محاسبه می‌کنند. این درحالی است که هنوز ضابطه هتل بوتیک‌ها در کشور به درستی اجرا نشده و بیشتر اقامتگاه‌های سنتی از ناآگاهی مسافران به نفع خود استفاده کرده و بدون گواهی مستند یا رسمی، خود را هتل بوتیک معرفی می‌کنند و بدون آن‌که خدمات ویژه و انحصاری به مسافر بدهند، فقط به خاطر قدمت ساختمان یا معماری و تزیینات بنا، قیمت‌ها را بیشتر از حد مصوب تعیین کرده‌اند.

در کاشان یکی از عمارت‌ها که سال‌ها با عنوان هتل سنتی فعالیت می‌کرده اینک با ادعای هتل بوتیک نرخ‌ها را تا شش میلیون تومان برای هر شب افزایش داده است!

هتل دیگری در کاشان که تا یک سال پیش اقامتگاه سنتی بود حالا با ادعای هتل بوتیک، می‌گوید برای اقامت تعرفه ثابتی ندارد و قیمت‌ها هر ماه متفاوت است، مثلا برای تعطیلات خردادماه به قیمت هر اتاق ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان اضافه کرده است.  

یا در شیراز یک اقامتگاه سنتی که قیمت اتاق دوتخته‌اش برای مسافر ایرانی درحال حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است، به مراجعانش گفته است تا هفته دیگر این قیمت را افزایش می‌دهد و برای مسافر خارجی هم معادل ارزی ۵۰ یورو را می‌گیرد. این درحالی است که طبق مقرراتی که تشکل‌های صنفی از آن تبعیت می‌کنند و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری آن را تایید کرده، قیمت هتل‌ها و مراکز اقامتی تا یک سال باید ثابت باشد و از ماه مهر تا مهر سال بعد جاری است.

هتل‌داران مدت‌هاست در تلاش‌اند تا به نرخ ارزی رسمیت بدهند؛ سیادتان، یکی از اعضای جامعه هتل‌داران ایران در این‌باره گفته است: «یک هتل پنج‌ستاره در ایران از گردشگر خارجی ۲۵ تا ۳۰ دلار می‌گیرد، در حالی که این نرخ در کشور‌های اروپایی بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار است؛ بنابراین یکی از درخواست‌های ما که انتظار داریم هر چه زودتر نسبت به آن تصمیم‌گیری و راهگشایی شود، تعیین تکلیف در ارتباط با نرخ ارزی است. اگر نرخ ارزی متناسب با خدمات هتل‌ها باشد،   می‌توانیم برای هموطنان‌مان در ازای آن تخفیف‌هایی قائل شویم. نرخ ارزی هتل‌ها باید با استاندارد جهانی متناسب باشد. البته نرخ ارزی در کشور‌های مختلف تفاوت‌هایی دارد. ما می‌توانیم در سطح خدمات هتل‌های خودمان نرخ ارزی متناسبی تعیین کنیم که عواید آن هم به صنعت گردشگری و هتلداری برسد و هم به مردم و هم این‌که هتل‌ها دست‌شان برای در نظر گرفتن تخفیف‌های ویژه برای گردشگران داخلی و هموطنان بازتر باشد. معنای حرف من این است که ما به جای این‌که سوبسید را به گردشگران خارجی بدهیم، آن را برای هموطنان خودمان در نظر بگیریم. اگر نرخ ارزی هتل‌ها افزایش یابد، گردشگران داخلی می‌توانند از تخفیف‌های ویژه هتل‌ها بهره‌مند شوند.»

او همچنین درباره اثر تورم در هتل‌داری گفته است: «ما در زمینه صبحانه مسافران در حال حاضر دچار مشکل هستیم. صبحانه هتل ۵ ستاره در ازای هر یک نفر ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان درمی‌آید. این مشکل باید برطرف شود تا از فشاری که اثر آن روی دوش هتل‌هاست کاسته شود، در غیر این صورت یکی از راه‌ها این خواهد بود که هزینه اتاق را از هزینه صبحانه جدا کنیم، کما این که در خیلی از کشور‌ها این اتفاق افتاده است. مثلاً در کشور امارات مسافر بابت صبحانه هزینه می‌پردازد، اما با ۵۰ درصد تخفیف. همین‌طور خیلی از کشور‌های اروپایی از الگو‌های مشابه استفاده می‌کنند.»

اگرچه افزایش هزینه نگهداری و خدمات هتل‌ها در کنار خسارت دوران کرونا و کاهش ارزش ریال توجیهی بر تعیین تعرفه ارزی در مراکز اقامتی شده است، اما در واقعیت نوعی نابسامانی و ناپایداری قیمت در مراکز اقامتی مشاهده می‌شود؛ با تعیین هزینه ارزی، برخلاف اظهارات عضو هیات مدیریت جامعه هتل‌داران ایران، نه تنها یارانه و تخفیفی به مسافران ایرانی داده نمی‌شود که قیمت ریالی مسافر ایرانی تدریجا درحال نزدیک شدن به نرخ ارزی است و با این رویه نه تنها سفر برای ایرانی‌ها گران‌تر شده که تور ایران نیز برای خارجی‌ها گران خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->