فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

تمرین زندگی کریمانه

  • کد خبر: ۱۱۱۰۲۰
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
تمرین زندگی کریمانه
رضا کسنوی  یزدی

بازه زمانی در میان میلاد حضرت معصومه (س) و حضرت امام رضا (ع) (از اول تا یازدهم ذیقعده)، دهه کرامت نام گذاری شده است.

درحقیقت ثامن الائمه (ع) کرامت و بزرگواری ایشان در مزین کردن ایران به وجود مبارکشان، اصلی‌ترین دلیل این نام گذاری است؛ چون حضور نورانی و مقدس آن حضرت، ایران را مرکز حقیقی تشیع و اسلام ناب قرار داد. علاوه بر این به برکت ایشان و اعتقاد به امامت آن حضرت است که شیعه اثنی عشری هویت می‌یابد.

یعنی هرکس به امامت ایشان معتقد باشد، شیعه اثنی عشری است. طبق سنتی پسندیده، مردم مشهد و همه دوستداران اهل بیت (ع) در سراسر کشور با برپایی مراسم جشن و سرور و آذین بندی محلات، عشق و ارادت خود را به این خاندان بزرگوار ابراز می‌کنند و دهه کرامت را گرامی‌ می‌دارند.

کرامت، بزرگواری و دوری از هرگونه پستی و فرومایگی است و صفتی ارزشی و از اسمای حضرت حق است «اقراوربک الاکرم.». کرامت صفت رسول خداست؛ «انه لقول رسول کریم.». کرامت صفت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) و همه امامان است که جملگی اصول الکرم هستند. کرامت صفت اهل بهشت است.

قرآن، کریم و کتاب کرامت است و گوهر اصلی انسان را به عنوان یک موجود شریف و کریم معرفی می‌کند. اگر انسان کریم شود، راه طبیعی خویش را می‌پیماید و گوهر اصیل خود را بازمی یابد؛ چون اطاعت و صعود مناسب با گوهر اصلی انسان است که «ان اکرمکم عند ا... اتقیکم» و خدا می‌خواهد که انسان کریم باشد؛ «لقدکرمنابنی آدم.».

کریم یعنی کسی که از نظر صفات و ارزش‌های والای انسانی، عالی است.

براساس روایات، شخص کریم به کم، راضی و شکرگزار است و نیز خطای دیگران را نادیده می‌گیرد و به رخشان نمی‌کشد.

یکی دیگر از صفات اهل کرامت این است که با شناسایی مشکلات مادی و معنوی مردم و قبل از اینکه از او درخواستی داشته باشند، مشکلات آن‌ها را برطرف می‌کند و خدمت به مردم را وظیفه خود می‌داند و منت هم نمی‌گذارد.

سبک زندگی امام رضا (ع)، زیبا و نیکو و بهترین الگو برای انسان هاست و شیوه انجام کار‌های ایشان همچون عنصر کار نیک و زیبا بوده است.

درواقع حق مداری و احسان و نیکوکاری، ادای امانت و ادب و فروتنی در تمام بخش‌های زندگی ایشان عینی داشته است.

دهه کرامت برای ما و همه عاشقان اهل بیت (ع) فرصتی است روح و جان خویش را با ولایت و امامت تطهیر کنیم و با امام مهربانی‌ها بیشتر مانوس شویم و نیز فرصتی است برای تمرین زندگی کریمانه؛ و بر ماست که به عنوان دوستداران و همسایگان امام رئوف با پیروی عملی از ایشان و الگو قرار دادن زندگی کریمانه و سیره نورانی این امام همام، برای زندگی خود ره توشه لازم را برگیریم و درستی روش زندگی مان را با سبک رفتاری ایشان بسنجیم و آن را کاربردی کنیم.

به عنوان مثال یکی از بهترین روش‌های رعایت حق همسایگی امام رضا (ع)، این است که همه ساکنان مشهد به ویژه اطراف حرم، خود را میزبان زائران رضوی بدانند و از یاد نبرند که میهمان امام رضا (ع) محترم و شایسته تکریم است، بنابراین برخورد همراه با رافت و احترام و رعایت انصاف توسط خدمتگزاران امام رضا (ع) در عرصه‌ها وظیفه انسانی و اسلامی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->