واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد
سرخط خبرها

روزهای سخت تالاب هورالعظیم + عکس

  • کد خبر: ۱۱۱۴۴۵
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۸
روزهای سخت تالاب هورالعظیم + عکس
تصویر‌های تازه‌ تالاب هورالعظیم نشان می‌دهد که این تالاب در بدترین روز‌های خود به سر می‌برد و خبری از آب و طراوت و سرزندگی در این مساحت بالغ بر ۱۲۰هزار هکتاری نیست.

حسن نیکنام| شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد حالا باید بگوییم کویر هورالعظیم یا صحرای هورالعظیم یا حتی بیابان. نام تالاب دیگر مناسب این وضعیت نیست و جواب نمی‌دهد. خبری از آب و طراوت و سرزندگی در این مساحت بالغ بر ۱۲۰ هزار هکتاری نیست. در عوض، سراسر خشکی است و تشنگی و زمینی ترک خورده. انگار سال هاست همین طور برهوت بوده و هیچ گاه ردی از زندگی در آن وجود نداشته است.

داریم از تصاویری صحبت می‌کنیم که خبرگزاری ایرنا ۱۵ خرداد، یعنی درست در روز جهانی محیط زیست (۵ ژوئن) از تالاب هورالعظیم منتشر کرده است و این تالاب را در بدترین وضعیتی که در چند سال اخیر داشته نشان می‌دهد. تصاویری که غمگین است و تلخ و پر از ناامیدی. دقیقا شبیه به همان تصاویری که سال گذشته در همین بازه‌های زمانی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست چرخید؛ تصاویری از گاومیش‌های تشنه هورالعظیم که از فرط بی آبی و بی تابی در گل ولای باقی مانده در کف زمین دست و پا می‌زدند و می‌غلتیدند.

ورق بزنید:

انتشار این عکس‌ها به شدت در فضای مجازی واکنش برانگیز شد و نام هورالعظیم را پررنگ‌تر از قبل سر زبان‌ها انداخت و هرچند دیر، اما باز هم هشدار چند باره‌ای بود برای توجهی که باید نثار این سرمایه ملی و محیط زیستی می‌شد؛ اما نشد. تا کنون بار‌ها و بار‌ها نسبت به وضعیت این تالاب هشدار داده شده و هر مرتبه هم کلی نقل قول و صحبت رد و بدل شده؛ اما در عمل اتفاقی نیفتاده است. تیر ۱۴۰۰ مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از این گفت که امسال بسیاری از تالاب‌های کشور با تنش آبی روبه رو هستند و تالاب هورالعظیم هم با همین مسئله دست و پنجه نرم می‌کند، بنابراین متخصصان آب بر این موضوع صحه می‌گذارند که در شرایط خشک سالی بخشی از این تالاب خشک می‌شود، اما این خشک شدن برای همیشه نیست.

این طور که شواهد می‌گوید دیگر رمقی برای این تالاب باقی نمانده، تالاب هورالعظیم؛ بزرگ‌ترین تالاب مرزی کشور و تالابی مشترک بین ایران و عراق است که دو سوم مساحت آن در عراق قرار دارد. قسمت ایرانی تالاب از رودخانه کرخه و انشعابات آن تغذیه می‌شود. هورالعظیم سال هاست به دلایل مختلف از جمله خشک سالی و جاده سازی شرکت‌های نفتی با کمبود آب دست وپنجه نرم می‌کند. محقق نشدن حقابه خوزستان، باعث بروز مشکلات مختلفی شده است که می‌تواند در آینده چالش‌های بیشتری را برای مردم و محیط زیست ایجاد کند.

خشکی تالاب آسیب هایی، چون گردوغبار، از بین رفتن منبع ارتزاق مردم و محروم شدن آن‌ها از صیادی را به همراه داشته و مردم استان و دیگر استان‌های همجوار را تحت تأثیر قرار داده است. بر اساس گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اکنون ۶۳ درصد از تالاب هورالعظیم آب دارد و با توجه به کاهش بارندگی و تنش آبی در بالادست حوضه کرخه، آبی که باید به هورالعظیم برسد جواب گوی نیاز‌های تالاب نیست و در صورت کشاورزی در حوزه کرخه در تابستان پیش رو بحران‌هایی همچون مرگ ومیر آبزیان وجود دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->