در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بر سر حقابه هورالعظیم معامله نکنید!

  • کد خبر: ۷۳۱۳۴
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶
بر سر حقابه هورالعظیم معامله نکنید!
به دلیل تأمین نشدن حقابه هورالعظیم از سد کرخه، تخریب‌های وزارت نیرو و صنعت نفت، کم آبی، کشاورزی‌های غیرقانونی در حریم تالاب و کم آبی بی سابقه در استان خوزستان، هورالعظیم را به قتلگاه گونه‌های جانوری منطقه بدل کرده است.
مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ هورالعظیم یکی از بزرگ‌ترین تالاب‌های کشور و محل زیست گونه‌های جانوری متعددی است که دو سوم آن در کشور عراق قرار دارد و یک سوم آن در کشور ما واقع شده است.
هورالعظیم یا هورالهویزه، سرگذشتی پر فراز و نشیب دارد و در دولت صدام، قرار بر این بود که هورالعظیم را به کلی از بین ببرند. تا سال ۲۰۰۳ بیش از ۹۰ درصد این تالاب خشک شد و بعد از آن با پیگیری کشور‌های ایران و عراق، حیات باز هم به هورالعظیم بازگشت.
 
در سال‌های اخیر، اما سدسازی‌های پیوسته، خشک سالی، گرمایش زمین، آتش سوزی‌های پیاپی و... دست به دست هم دادند تا هورالعظیم حال و روز خوشی را تجربه نکند. امسال هم فاجعه به اوج رسیده است و به دلیل تأمین نشدن حقابه هورالعظیم از سد کرخه، تخریب‌های وزارت نیرو و صنعت نفت، کم آبی، کشاورزی‌های غیرقانونی در حریم تالاب و کم آبی بی سابقه در استان خوزستان، هورالعظیم را به قتلگاه گونه‌های جانوری منطقه بدل کرده است. پیش‌تر از هورالعظیم با عنوان بهشت پرندگان مهاجر در خاورمیانه یاد می‌شد و این روزها، پرندگانی که کیلومتر‌ها پرواز کرده اند، به خشکی وسیعی می‌رسند که نشانی از حیات ندارد.
 
انتشار تصاویر ماهیان مرده در حوالی هورالعظیم، گاومیش‌هایی که برای یافتن جرعه‌ای آب به شهر‌ها و روستا‌ها نزدیک می‌شوند و تشنگی بی سابقه نوعی از لاک پشت‌های در معرض انقراض؛ همه و همه بیانگر تراژدی تلخی است که در سکوت، در حال رخ دادن است. سدسازی روی کرخه در کشور ما و سدسازی روی دجله در کشور عراق، هر دو هورالعظیم را در معرض خطر قرار داده اند و سهم حقابه تالاب تأمین نمی‌شود. تالابی که قرار بود آبادانی برای اهالی خوزستان به دنبال داشته باشد، حالا جز ریزگرد، برای مردم منطقه چیزی ندارد. در روز‌های اخیر مردم اهواز، در دمای ۵۰ درجه این شهر؛ نگران اکوسیستم منطقه هستند. رفتار این شهروندان، نشان از توسعه یافتگی و مسئولیت پذیری اجتماعی شان دارد و امید است که این دغدغه مندی را در مسئولان نیز شاهد باشیم. به تازگی استاندار خوزستان اعلام کرد که بخشی از حقابه هورالعظیم تأمین و حالا نیمی از هورالعظیم آبگیری شده است.
 
پیش‌تر هم آقای استاندار گفته بود خشک شدن هورالعظیم اتفاقی طبیعی است. با این حال نماینده مجلس دشت آزادگان اعلام کرد که روند آبگیری هورالعظیم به قدری سطحی و کم جان است که نمی‌شود آن را آبگیری به حساب آورد. بی شک به خطر افتادن هورالعظیم، زندگی اهالی منطقه را هم با خطری جدی روبه‌رو می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->