بنیامین یوسف زاده | شهرآرانیوز؛ خنکای بهار امسال چراغهای خانه هامان را پرسوتر کرد تا کمی دیرتر به فکر خاموشیهایی بیفتیم که تابستان پارسال دامن گیرمان شده بود. هرچند به گفته مدیران صنعت برق، وضعیت تولید در کشور از میزان مصرف عقبتر است، همین که کنتور استفاده از این انرژی در بهار امسال به واسطه آسمان ابری مشهد و خیلی از مناطق کشور کمتر از مدت مشابه پارسال بوده است، باید کلاهمان را بالا بیندازیم.
البته دست اندرکاران صنعت برق این را هم میگویند که میخواهند کسی زیان نبیند و به علت تراز منفی بین تولید و استفاده، همچنان باید در مدار الگوی مصرف گام برداشت تا از این رهگذر نه سیخ روشنایی خانهها بسوزد و نه کباب تولید کارخانه ها.
به گفته سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی، خط قرمز این مجموعه، تأمین برق و روشنایی خانگی است.
حسن حشمتی در گفتگو با شهرآرا به تصویب نامهای اشاره میکند که حدود یک ماه پیش به تأیید هیئت وزیران رسیده است تا خط و خطوط مصرف برق را برای عبور از وضعیت خاص تابستان برای صاحبان صنایع و دستگاههای اجرایی مشخص کند. بر اساس این مصوبه، ادارات و بانکها موظف اند در ماههای گرم امسال در ساعات اداری ۳۰درصد و در ساعات غیراداری ۶۰درصد از مصرف برقشان را نسبت به دوره مشابه پارسال کاهش دهند.
او به این موضوع هم اشاره میکند که در ماههای فروردین و اردیبهشت امسال ۷۰درصد از مشترکان برق این کلان شهر الگوی مصرف را رعایت کرده اند. الگوی مصرف برای ماههای غیرگرم دویست کیلووات ساعت و برای ماههای گرم سال شامل خرداد، تیر، مرداد و شهریور سیصد کیلووات ساعت است که اگر با حساب یک میلیون و ۶۵۰ هزار مشترک مشهدی برق دلمان را خوش کنیم به گام برداشتن مردم در خط الگوی مصرف، میتوان خوش بین بود که گذر از گرمای تموز، امسال راحتتر از سالهای پیش خواهد بود.
معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق مشهد همچنین از اختصاص بستههای تشویقی شرکت توانیر برای خوش مصرفها خبر میدهد و میگوید: اگر مشترکی سقف الگوی مصرف را رعایت کند و قبض مصرفی اش نسبت به دوره مشابه پارسال کاهش داشته باشد، به ازای کاهش هر یک کیلووات ساعت، پانصد تومان از هزینه برق مصرفی اش کم میشود.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی با اشاره به شیوه کاهش برق در کارخانجات و مراکز صنعتی نیز میگوید: برای مجموعه صنایع برآوردهایی انجام داده ایم و متناسب با هر صنعت به صورت شناور گام برمی داریم. دولت سیاستهای تشویقی و فرهنگی را برای بخشهای صنایع و کشاورزی از لحاظ مدیریت مصرف اتخاذ کرده و در تلاش است تا کمبود تولید در ایام اوج مصرف را مدیریت کند تا بخش خانگی دچار خاموشی نشود. همچنین با مدیریت مصرف چاههای کشاورزی در زمان اوج مصرف نوزده ساعت برق رایگان به کشاورزان اختصاص پیدا خواهد کرد.
وی مصرف این روزهای برق در مشهد را بین ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ مگاوات اعلام و اضافه میکند: پارسال به علت گرمای زودرس، نیروگاهها مجبور شدند بدون انجام تعمیر و نگهداری به تولید برق مشغول شوند و این موضوع فشاری دوچندان را بر نیروگاهها وارد کرد، اما امسال که وضعیت آب وهوایی بهتر است، نیروگاهها نیز به موقع توانسته اند دوره تعمیر و نگهداری را پشت سر بگذارند. با این حال، هنوز چشم امید به یاری مردم داریم تا همچنان به مواردی ازجمله تنظیم درجه کولرهای آبی و گازی و همچنین خاموش کردن لامپهای اضافه در ساعات اوج مصرف توجه داشته باشند.