بیانیه مشترک آمریکا و سه کشور اروپایی درباره ایران (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) واکنش قاطع یمن به تجاورز رژیم صهیونیستی: اسرائیل منتظر پاسخ سخت ما باشد یحیی سریع ادعای صهیونیست‌ها درباره هدف گرفتن سکوی‌های پرتاب موشک یمن را تکذیب کرد تروئیکای اروپایی: همکاری کامل ایران با آژانس شرط دستیابی به توافق است هشدار رئیس شورای عالی سیاسی یمن به صهیونیست‌ها: آماده باشید بن‌سلمان: ابتکار صلح عربی را فعال کردیم دیدار عراقچی با رئیس جمهور تونس | تقدیر از رویکرد تونس در محکومیت حملات اسرائیل و آمریکا علیه ایران شیخ نعیم قاسم: فلسطین مهم‌ترین آرمان وحدت بخش اسلام است چین به توافق ایران و آژانس اتمی واکنش نشان داد بیانیه اتحادیه اروپا در نشست شورای حکام آژانس درباره توافقات پادمانی با ایران حمله جنگنده‌های اسرائیل به پایتخت یمن (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) ویدئو | حمله جنگنده‌های اسرائیلی به یمن (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) محاکمه یک نظامی صهیونیست در آلمان به اتهام جنایت جنگی در غزه وزارت دفاع روسیه: قصد درگیری با لهستان را نداشتیم عربستان از توافق ایران و آژانس انرژی اتمی استقبال کرد قالیباف: تضمین‌های امنیتی آمریکا دروغی بیش نیست چند نکته درباره توافق اخیر ایران و آژانس درباره بازرسی‌ها | تفاهم به شرط پایان مکانیسم ماشه است؟ بررسی مسیر عفو تتلو از حکم اعدام، غیر از عفو معیاری اعلام شده اخیر، است توضیح مرکز رسانه قوه مقننه درباره خبر تعطیلی ۲۰ روزه مجلس | مجلس تعطیل نشده بلکه صحن علنی تا ۵ مهر برگزار نمی‌شود بن‌زاید، رئیس امارات، برای اعلام همبستگی با قطر، وارد دوحه شد جزئیات مذاکرات ایران و آژانس از زبان وزیر امور خارجه: در متن توافق با آژانس صراحتا قانون مجلس پذیرفته شده است قالیباف در پیامی به رئیس مجلس قطر: اتحاد جهان اسلام، راه مقابله قاطع با رفتار‌های بی‌پروای رژیم صهیونی است حضور وزیر نیرو در خراسان رضوی | بهره‌برداری و کلنگ‌زنی چند کلان‌پروژه در حوزه آب و برق در سفر علی آبادی به تربت حیدریه (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) مذاکرات قاهره؛ تهران مسیر بازگشت آژانس را بازگذاشت نیروهای نظامی نپال مقررات حکومت نظامی را تشدید کردند مراسم گرامیداشت عید بزرگ ولادت پیامبر اعظم(ص) و امام صادق(ع) در حسینیه امام خمینی(ره) پایگاه نظامی در کره جنوبی منفجر شد (۱۹ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نیویورک تایمز عکس‌هایی دیده نشده از روزهای اول زندان گوانتانامو منتشر کرد + عکس

  • کد خبر: ۱۱۲۳۴۸
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸
نیویورک تایمز عکس‌هایی دیده نشده از روزهای اول زندان گوانتانامو منتشر کرد + عکس
روزنامه نیویورک تایمز مجموعه‌ای از تصاویر تاکنون دیده نشده از نخستین اسرای منتقل شده از افغانستان به زندان گوآنتانامو در خلیج کوبا را منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این گزارش که روز یکشنبه منتشر شد، شامل تصاویری است که عمدتا مربوط به سال ۲۰۰۲ میلادی هستند؛ سالی که زندان گوآنتانامو راه‌اندازی شد. این تصاویر تاکنون محرمانه بودند.

روزنامه نیویورک تایمز در این گزارش تاکید کرد که این تصاویر را از آرشیو ملی و از طریق قانون آزادی اطلاعات به دست آورده است.

در این گزارش آمده است: این تصاویر توسط عکاسان نظامی گرفته شده بودند تا به مقامات ارشد از جمله دونالد رامسفلد، وزیر دفاع وقت آمریکا گزارشی دست اول از این بازداشت‌ها و عملیات‌های بازجویی در مراحل اولیه‌شان ارائه دهند و این عکس‌ها در حقیقت برای عموم مردم نبودند.

اینجا ببینید:

این تصاویر متنوع روند انتقال نخستین گروه از زندانیان و همچنین شکل زندان بدنام گوآنتانامو را نشان می‌دهند و ثبت کرده‌اند که چطور به زندانیان چشم‌بند زده بودند، دست و پاهایشان را با زنجیر بسته بودند و روی گوش‌هایشان هدفون قرار داده بودند تا هیچ صدایی نشنوند.

نیویورک تایمز عکس‌هایی دیده نشده از روزهای اول زندان گوانتانامو منتشر کرد + عکس

به عنوان مثال، یکی از این تصاویر مربوط به دیوید هیکس، تبعه استرالیایی است که عضو طالبان بود. در این تصویر نشان داده شده که دیوید هیکس ظاهرا در نخستین روز از فعالیت زندان گوآنتانامو از سطح شیبدار یک هواپیمای باری پایین آورده می‌شود.

هیکس چند سال بعد به ارتکاب جنایات جنگی در طول جنگ اعتراف کرد و در سال ۲۰۰۷ میلادی به استرالیا منتقل شد.

نیویورک تایمز عکس‌هایی دیده نشده از روزهای اول زندان گوانتانامو منتشر کرد + عکس

در واقع "کارول روزنبرگ"، نویسنده این مقاله یکی از معدود روزنامه نگارانی بود که پنتاگون به وی اجازه داده بود در انتقال نخستین زندانی حضور داشته باشد با این حال روزنبرگ و خبرگزاری‌اش از مستندسازی بصری این رویدادها منع شده بودند.

حدود یک هفته بعد هنگامی که ارتش پنج عدد از عکس‌های یکی از این عکاسان نظامی موسوم به "شین تی.مک‌کوی"، افسر نیروی دریایی را منتشر کرد، جهان نهایتا کار این عکاس را مشاهده کردند. در بین تصاویر منتشر شده عکسی بود که به نماد زندان گوآنتانامو تبدیل شد؛ "۲۰ مرد دست و پا بسته زانو زده در محوطه‌ای محصور در روز افتتاحیه زندان گوآنتانامو".

نیویورک تایمز عکس‌هایی دیده نشده از روزهای اول زندان گوانتانامو منتشر کرد + عکس

یکی دیگر از تصاویر تازه منتشر شده شیوه انتقال اکثر زندانیان به اردوگاه گوآنتانامو را نشان می‌دهد. بر اساس این تصویر زندانیان توسط نیروهای آمریکایی حمل و منتقل می‌شدند.

همان‌طور که در این تصویر دیده می‌شود، در زمان ورود هر زندانی، یک واحد واکنش سریع با سپرهای ضدشورش به صورت آماده‌باش حضور داشتند.

در این گزارش آمده است: اکثر زندانیان اولیه به راحتی توسط نیروها حمل می‌شدند چرا که بسیار لاغر بودند و اکثر از سوء تغذیه رنج می‌بردند.

نیویورک تایمز عکس‌هایی دیده نشده از روزهای اول زندان گوانتانامو منتشر کرد + عکس

برخی دیگر از تصاویر تازه منتشر شده، تفنگداران دریایی مسلح را در روند خارج کردن زندانیان از یک هواپیما و انتقالشان به یک اتوبوس را نشان می‌دهند.

یکی از این تصاویر نشان می‌دهد که چطور ارتش در نخستین سفر به گوآنتانامو برای انتقال زندانیان خودش را با اوضاع تطبیق می‌دهد. پس از آنکه مردی ظاهرا تلاش کرد تا به نوعی از چشم‌بند دست‌ساز داخل هواپیما بیرون بیایید و محیط را نگاه کند، یکی از نیروهای ارتش آمریکا از یک نوار چسب پهن برای بستن مچ دست این زندانی استفاده کرد.

همین تصویر همچنین نشان داد که پرچم آمریکا در بین دستان بسته زندانیان دیگر قرار داده شده است. بر اساس این گزارش، پرچم آمریکا توسط فردی از پرسنل امنیتی که این عکس را به عنوان یادگاری گرفته بود، در بین دستان زندانیان گذاشته شده بود.

در این گزارش آمده است، زندانیانی که نیاز به دریافت خدمات پزشکی نیز داشتند، دست و پاهایشان بسته بود و نمایندگانی از پلیس نظامی معمولا در کنار آنها حضور داشتند.

تصاویر دیگر زمان نیایش و عبادت و روند توزیع غذا را نشان می‌دهند. در جریان این روند به زندانیان دستور داده می‌شد تا زانو بزنند، رو به دیوار مقابل در بنشینند و دستانشان را پشت سرشان بگذارند.

تنها ۱۸ زندانی گوآنتانامو با اتهاماتی مواجه شده‌اند و تنها پنج تن از آنها توسط دادگاه نظامی گناهکار شناخته شدند. ۱۰ زندانی از جمله افرادی که به دست داشتن در حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی متهم شده بودند، همچنان منتظر دادگاهی هستند.

باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا متعهد شد تا این زندان را تعطیل کند اما در نهایت قادر به تحقق این وعده نشد. با این حال، تعداد زندانیان توسط دولت‌های بعدی کاهش یافت. در حال حاضر همه زندانیان بجز ۳۷ تن آزاد شده‌اند.

نیویورک تایمز عکس‌هایی دیده نشده از روزهای اول زندان گوانتانامو منتشر کرد + عکس

دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز متعهد شده تا این زندان را تعطیل کند اما این موضوع پیشرفت چندانی نداشته و جمهوری خواهان در کنگره به چنین اهداف و نیت‌هایی اعتراض کرده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->