مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت
سرخط خبرها

گزارش نیویورک پست از آینده مبهم ۴۳ هزار افغانستانی همکار آمریکا

  • کد خبر: ۱۱۲۴۰۳
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۹
گزارش نیویورک پست از آینده مبهم ۴۳ هزار افغانستانی همکار آمریکا
نیویورک پست نوشت: اگرچه نزدیک به یکسال از خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان می‌گذرد، اما ۴۳هزار نفر از شهروندان این کشور که با نظامیان آمریکایی همکار بودند به رغم وعده بایدن همچنان منتظر صدور ویزا هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نیویورک پست در گزارشی نوشت که در حال حاضر ۴۳هزار نفر از همکاران افغانستانی نیرو‌های آمریکایی که موفق نشده‌اند از افغانستان خارج شوند؛ در این کشور منتظر صدور ویزا هستند، اما به دلیل روند اداری پیچیده امید خود را از دست داده‌اند.

نیویورک پست در یادداشتی به قلم احمدخان، از فعالان حقوق بشر به بررسی مشکلات مهاجران افغان پس از خروج نیرو‌های آمریکا پرداخت و نوشت: چند هفته قبل از تسلط طالبان بر کابل، جوبایدن رئیس جمهور آمریکا خطاب به مردم این کشور گفته بود که شهروندان افغانستانی که در کنار نیرو‌های آمریکا بودند فراموش نخواهند شد و اگر تصمیم به مهاجرت داشتند خانه‌ای در ایالات متحده خواهند داشت و آمریکا همیشه در کنار آن‌ها خواهد بود.

این رسانه آمریکایی در ادامه افزود:، اما وعده رئیس جمهور آمریکا برای افرادی که به عنوان مترجم، فعالان حقوق مدنی و ... که در طی دو دهه در کنار نظامیان آمریکایی بودند، به طور کامل محقق نشده و نزدیک به یکسال پس از خروج نظامیان خارجی از افغانستان ۲۴۰هزار شهروند این کشور منتظر صدور ویزای ویژه مهاجرت برای سفر به آمریکا هستند.

نویسنده با بیان اینکه برای خیلی از مردم داستان افغانستان به پایان رسیده گفت: «در زمانی که در عملیات تخلیه متحدان آمریکا و سوار کردن آن‌ها به هواپیما‌های نظامی حضور داشتیم به این نتیجه رسیدم که ما هزاران نفر از مردم افغانستان را که جان خود را طی دو دهه گذشته برای نیرو‌های ما به خطر انداختند را در افغانستان رها کردیم.»

وی گفت: در ماه سپتامبر برنامه‌ای را برای خروج ۶ نماینده زن را تدوین کردیم، اما همزمان با تلاش برای فراهم کردن مکانی که این نمایندگان را پذیرش کند با فرآیند اداری بسیار پیچیده از سوی آمریکا مواجه شدیم، ولی در نهایت با تلاش بسیاری این افراد را در یونان مستقر کردیم.

نیویورک پست در ادامه نوشت: مقامات آمریکا تنها برای افرادی را که دارای اسناد بوده و خود را در بحبوحه بحران کابل به فرودگاه رساندند اجازه خروج صادر کرده و افرادی که نتوانستند به هر دلیلی در فرودگاه حاضر شوند برای همیشه در افغانستان جا ماندند.

به گزارش این رسانه آمریکایی، در حال حاضر ۳۰۰ نفر از افرادی که به کشور‌های ثالث منتقل شدند به دلیل مشکلات اداری قادر به مهاجرت به آمریکا نبوده و اگر مقامات آمریکا اقدامی در این راستا انجام ندهند این احتمال وجود دارد که روند بررسی مدارک این افراد سال‌ها به طول انجامد.

نیویورک پست افزود: در حال حاضر ۴۳هزار نفر در افغانستان منتظر ویزای مهاجرت بشردوستانه هستند که برای آن‌ها اجازه اقامت، تحصیل و کار موقت در آمریکا را فراهم می‌کند. برای اقامت دائم شرایط این افراد بررسی خواهد شد و دولت آمریکا در حال حاضر تنها برای ۲۷۰ نفر این ویزا را صادر کرده و راه درازی برای بررسی این تعداد از مهاجران وجود دارد.

این رسانه آمریکایی مدعی شد که سیستم اداری آمریکا برای بررسی روند پناهندگی این افراد بسیار ناکارآمد است. این افراد ابتدا باید به یک کشور ثالث مسافرت کرده و به یکی از کنسول‌گر‌های این کشور درخواست خود را ارائه دهند و برای بررسی نیز باید مبلغ ۵۷۵ دلار پرداخت کنند که این روند بسیار کند و پر از ابهام است.

نیویورک پست تاکید کرد: این فرایند، روند بسیاری پیچیده‌ای را برای خروج مهاجران در افغانستان فراهم کرده است.

این رسانه همچنین به عنوان نمونه از این فرآیند پیچیده یک مدیر مدرسه افغان را مثال می‌زند که این فرد در حاضر در پاکستان حضور داشته و با مشکلات مالی و روانی مواجه شده است. این فرد پیش از قدرت گرفتن طالبان با چند گروه مردم نهاد و با حمایت آمریکا برای دختران افغان در مناطق دوردست کلاس درس برگزار می‌کرده است.

این مدیر مدرسه می‌گوید که پس از به قدرت رسیدن طالبان با امید مهاجرت به آمریکا به پاکستان سفر کرده است، اما به دلیل فرآیند اداری طولانی مدت در این کشور مانده و با مشکلات بسیاری مواجه شده است.

پیش از این نیز فاکس نیوز گزارش داده بود که همکاران افغانستانی نیرو‌های آمریکایی که به دنبال تحولات اخیر در افغانستان به کشور ثالث منتقل شدند با گذشت ۸ ماه همچنان منتظر صدور ویزا هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص گفته بود که آن‌ها در حال بررسی صدور گذرنامه برای افرادی هستند که خواهان انتقال به آمریکا می‌باشند.

بر اساس اعلام مقامات آمریکایی، قرار است ویزای ویژه به شهروندان افغان که با نیرو‌های آمریکایی در جنگ این کشور در افغانستان همکاری داشتند اعطا شود.

این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در شرایطی است که وضعیت بسیاری از متقاضیان افغان به دلیل طولانی‌شدن فرآیند بررسی صلاحیت آن‌ها مشخص نیست.

احمد خان، نویسنده مقاله نیویورک‌تایمز در این باره نوشت: بسیاری از شهروندان افغان همکار نیرو‌های خارجی پس از به قدرت رسیدن طالبان شانس خروج از افغانستان را نداشته و همچنان در این کشور حضور دارند.

وی افزود: این در حالی است که فرایند انتقال شهروندانی که به کشور‌های ثالث منتقل شدند نیز می‌تواند چندین سال طول بکشد و این افراد در صورت عدم اقدام فوری دولت آمریکا در شرایط بسیار دشواری قرار خواهند داشت.

پیش از این مقامات آمریکایی اعلام کرده بودند که پس از به قدرت رسیدن طالبان، ۲۰۰هزار شهروند خارجی و همکار نیرو‌های خارجی را از این کشور خارج کردند، که اکثر این افراد برای طی کردن مراحل پذیرش به کشور‌های مختلف انتقال داده شدند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->