مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ در روزهای اخیر افزایش تقاضا برای نان، باعث تشکیل دوباره صفهای طولانی برای تهیه این کالا شده است، با این حال مسئولان جهادکشاورزی از افزایش بازرسیها و زیاد شدن ساعت پخت نانواییها برای بازگشت آرامش به حوزه پخت نان میگویند.
در همین زمینه رئیس اداره نظارت وبازرسی جهادکشاورزی مشهد در نشست خبری هفته جهادکشاورزی گفت: بازرسان جهادکشاورزی در جریان بازرسی از ۲ هزارو ۵۷۰ واحد نگهداری و توزیع آرد در استان، ۶۳۶ فرم تخلف ثبت کرده اند.
اکبر نصری سرآسیا افزود: ۲۱۰ فقره از این تعداد بابت کم فروشی، ۱۳۶ فقره مربوط به گران فروشی و سایر تخلفات شامل عرضه آرد خارج از شبکه توزیع بود که ارزش ریالی مبلغ جریمهها به صورت تجمیعی به بیش از ۴۴ میلیارد ریال رسیده است.
وی افزود: همچنین در جریان بازرسی از هزارو ۴۰۰ واحد و صنف عرضه کننده اقلام اساسی و ارزاق در مشهد، به دلیل ارتکاب تخلفاتی نظیر کم فروشی، گران فروشی و نمونههایی از این قبیل، ۶۱۰ پرونده ویژه تشکیل و بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان خسارت تعیین شده است.
رئیس اداره نظارت وبازرسی جهادکشاورزی مشهد در تشریح طرحهای تنبیهی و تشویقی برای ۲ هزارو ۳۱۹ نانوایی سطح شهر مشهد گفت: با اجرای طرح برکت ۲ و با همکاری اتاق اصناف، وزارت صمت، اتحادیه آردونان و فرمانداری، کارگروهی تشکیل شد تا با کمک نیروهای بسیج، تیمهای ویژه بازرسی و نظارت به میدان بیایند و پلمب، قطع سهمیه و لغو پروانه جزو مجازاتهایی است که برای نانواییهای متخلف درنظر گرفته شده است. ازسوی دیگر، برنامه ریزیها صرفا ماهیت تنبیهی ندارد و ضمن تعیین ۶۰ واحد نانوایی که برای پخت از ساعت ۵ صبح تا ۱۲ شب متعهد شده اند، نیز برای آنان سهمیه تشویقی لحاظ شده است.
وی در پاسخ به سوال شهرآرا درباره جزئیات اجرای طرح «نصب کارت خوانهای هوشمند در نانواییهای مشهد» بیان کرد: به موازات فراهم کردن زیرساخت ها، تعدادی کلاس آموزشی نیز برای نانوایان درحال برگزاری است تا واحدهای عرضه نان در خراسان رضوی به زودی با دستگاههای کارت خوان جدید، خدمات دهی کنند. بانک سپه، بانک پشتیبان این دستگاهها انتخاب شده است، اما برای تعیین زمان دقیق اجرای طرح، باید منتظر اعلام ستاد آردونان باشیم.
سرپرست جهادکشاورزی شهرستان مشهد نیز در این نشست با تاکید بر اینکه حفظ امنیت غذایی در گرو محافظت از اراضی مزروعی و باغات است، بیان کرد: برابر با ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات، هرگونه تغییر کاربری درقالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهادکشاورزی تغییر کاربری محسوب شود، بدون گرفتن مجوز از کمیسیون مربوط، غیرمجاز است و جرم تلقی میشود، بنابراین ماموران جهادکشاورزی با مالکان این اراضی برخورد قانونی میکنند.
محمد میری دیسفانی با بیان اینکه نقشههای سازمان جغرافیایی ارتش و پایشهای میدانی، مهمترین منابع تعیین خط حد اراضی کشاورزی است، ضمن تاکید بر دقت برای تعیین خط حد اراضی کشاورزی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، از میان هزارو ۳۱۰ پلاک کشاورزی ثبت شده غیرمجاز، ۵۵۰ پلاک مشتمل بر ۱۶ هزار مترمربع زمین که با اراضی ملی تداخل داشت و ضمن تغییر کاربری، به صورت غیرمجاز در آنها برای ساخت بنا، دیوارکشی و احداث استخر اقدام شده بود، با حکم قضایی تخریب شده اند.
وی بیان کرد: سهم کلی محصولات برداشتی مشهد در سال زراعی جاری، بیش از ۹۷۴ هزار تن بوده است که از این میان، جو با رکورد کاشت ۲۲هزارو۳۰۰هکتار، مهمترین محصول کشت شده کشاورزان مشهدی را به خود اختصاص داده است و از این بخش، بیش از ۱۳هزارو۸۰۰هکتار مربوط به اراضی غیردیم است، با این حال اگرچه طبق انتظارات، بیش از ۵۵ هزار تن جو از این زمینها برداشت خواهد شد، غیردیم بودن بخش اصلی کشاورزی استان، ضرورت نیاز به تامین بهینه منابع آبی را دوچندان کرده است.