قتل هولناک یک زن با ضربات چاقو در مشهد | آیا انگیزه قتل سرقت النگوهای مقتول بود؟ دستگیری «شبح مرگ» در مشهد؛ سرنوشت شوم انتقام‌جوی ۲۶ ساله پس از دو دهه توهم! درمان گرمازدگی حدود ۳۰۰۰ زائر اربعین در خاک ایران | انتقال ۶۷ نفر از زائران از عراق به کشور بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است
سرخط خبرها

ثبت ۵۹ زلزله در بنادر چارَک و کیش| گسل پیش‌ژرفای زاگرس مسبب زلزله‌های هرمزگان

  • کد خبر: ۱۱۲۹۳۴
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
ثبت ۵۹ زلزله در بنادر چارَک و کیش| گسل پیش‌ژرفای زاگرس مسبب زلزله‌های هرمزگان
مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به وقوع ۵۹ زلزله در کیش و چارُک بر مقاوم‌سازی مساکن شهری و روستایی هرمزگان تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی بیت اللهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: رخداد ۱۵ زمین لرزه با بزرگای ۴ و بالاتر در مدت ۱ هفته در گستره سرزمینی ایران، که بزرگی بزرگترین آن ۵.۲ در ناحیه بندرچارک در شمال شرقی جزیره کیش بود، بیانگر بی‌هنجاری در دینامیسم لرزه‌ای پوسته ایران زمین است.

وی با بیان این‌که آمار‌ها نشان می‌دهد ۵۹ زلزله در محدوده بندر چارک و شمال‌شرق کیش رخ داده است، افزود: بزرگترین زلزله در بندر چارک ۲۵ خرداد ساعت ۱۰:۳۶ با بزرگی ۵.۲ حادث شد و پیش از آن ۹ پیش‌لرزه با بزرگی ۳.۲ تا ۴.۴ پیش از رخداد اصلی در محدوده رومرکزی رخ داده است.

وی ادامه داد: با وقوع زلزله ۵.۲ که زلزله اصلی این خوشه لرزه‌ای بنظر می‌رسد، ادامه رهائی تنش با روند رخداد زلزله‌های متعدد حدود ۵۲ پسلرزه با بزرگی‌های تا ۴.۹ جریان پیدا کرده و در حال حاضر از توالی رخداد‌ها کاسته شده است.  

وی گفت: در محدوده زلزله‌های رخداده شاخه‌های گسل پیش‌ژرفای زاگرس و جبهه کوهستان به‌موازات شمالی آن گسترده است. با توجه به مجاورت گسل پیش ژرفای زاگرس به رومرکز زلزله‌های بندر چارک، احتمالا این گسل موجب رخداد زلزله‌های محدوده بندر چارک است.

بیت‌اللهی در خصوص تاریخچه لرزه‌خیزی منطقه اعلام کرد: زمین‌لرزه‌های تاریخی بزرگی در مجاورت رومرکز زلزله‌های بندرچارک جانمائی نشده است. نزدیکترین زلزله تاریخی با بزرگی ۶.۸ در شرق آن و در محدوده بندرلنگه (سال ۱۷۰۳ میلادی) و زلزله ۵.۶ کیش در سال ۱۹۳۱ رخ داده است.

وی توضیح داد: از زمان استقرار شبکه لرزه نگاری با پوشش نسبتا مناسب کشوری از سال ۱۳۸۵ تا زمان حاضر تعداد ۱۳۰۳ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۵.۲ بندر چارک (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۱۹ زمین‌لرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۴۳ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمین‌لرزه‌ها کوچکتر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند.  

مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد: تعداد کل جمعیت ساکن (شهری و روستائی) در محدوده شدت محسوس زلزله ۵.۲ بندرچارک ۱۸۶ هزار و ۸۰۷ نفر (طبق آمار سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران) است.

به گفته وی در فاصله ۱۰۰ کیلومتری اطرف زلزله‌ها، چهار شهر جناح، چارک، بستک و کیش قرار گرفته است که جمعیتی در حدود ۶۰ هزار نفر را در خود جای داده اند از حدود ۱۹ هزار واحد مسکونی در این شهرها، تعداد ۵ هزار واحد فاقد اسکلت است

وی توضیح داد: تا شعاع شدت ۴ از رومرکز‌های زلزله‌های بندرچارک، تعداد ۱۴۵ آبادی واقع شده است. بطور کلی ۱۰۱ هزار و ۸۱۹ نفر در این تعداد از آبادی‌ها ساکن هستند. تعداد کل واحد‌های مسکونی ۲۱۸۳۰ واحد بوده که بالغ بر ۲۰۰۳۲ واحد از آن فاقد اسکلت است. حدود ۹۲ درصد از واحد‌های مسکونی این منطقه فاقد اسکلت هستند که بیانگر ریسک بالای لرزه‌ای منطقه است.  

بیت‌اللهی گفت: استنباط می‌شود که با رخداد زلزله ۵.۲ بزرگی زلزله‌ها رو به کاهش نهاده است (در کل)  همچنین در ادامه از تعداد رخداد زلزله‌ها و بزرگی آن‌ها کاسته شود.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->