واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ثبت ۵۹ زلزله در بنادر چارَک و کیش| گسل پیش‌ژرفای زاگرس مسبب زلزله‌های هرمزگان

  • کد خبر: ۱۱۲۹۳۴
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
ثبت ۵۹ زلزله در بنادر چارَک و کیش| گسل پیش‌ژرفای زاگرس مسبب زلزله‌های هرمزگان
مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به وقوع ۵۹ زلزله در کیش و چارُک بر مقاوم‌سازی مساکن شهری و روستایی هرمزگان تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی بیت اللهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: رخداد ۱۵ زمین لرزه با بزرگای ۴ و بالاتر در مدت ۱ هفته در گستره سرزمینی ایران، که بزرگی بزرگترین آن ۵.۲ در ناحیه بندرچارک در شمال شرقی جزیره کیش بود، بیانگر بی‌هنجاری در دینامیسم لرزه‌ای پوسته ایران زمین است.

وی با بیان این‌که آمار‌ها نشان می‌دهد ۵۹ زلزله در محدوده بندر چارک و شمال‌شرق کیش رخ داده است، افزود: بزرگترین زلزله در بندر چارک ۲۵ خرداد ساعت ۱۰:۳۶ با بزرگی ۵.۲ حادث شد و پیش از آن ۹ پیش‌لرزه با بزرگی ۳.۲ تا ۴.۴ پیش از رخداد اصلی در محدوده رومرکزی رخ داده است.

وی ادامه داد: با وقوع زلزله ۵.۲ که زلزله اصلی این خوشه لرزه‌ای بنظر می‌رسد، ادامه رهائی تنش با روند رخداد زلزله‌های متعدد حدود ۵۲ پسلرزه با بزرگی‌های تا ۴.۹ جریان پیدا کرده و در حال حاضر از توالی رخداد‌ها کاسته شده است.  

وی گفت: در محدوده زلزله‌های رخداده شاخه‌های گسل پیش‌ژرفای زاگرس و جبهه کوهستان به‌موازات شمالی آن گسترده است. با توجه به مجاورت گسل پیش ژرفای زاگرس به رومرکز زلزله‌های بندر چارک، احتمالا این گسل موجب رخداد زلزله‌های محدوده بندر چارک است.

بیت‌اللهی در خصوص تاریخچه لرزه‌خیزی منطقه اعلام کرد: زمین‌لرزه‌های تاریخی بزرگی در مجاورت رومرکز زلزله‌های بندرچارک جانمائی نشده است. نزدیکترین زلزله تاریخی با بزرگی ۶.۸ در شرق آن و در محدوده بندرلنگه (سال ۱۷۰۳ میلادی) و زلزله ۵.۶ کیش در سال ۱۹۳۱ رخ داده است.

وی توضیح داد: از زمان استقرار شبکه لرزه نگاری با پوشش نسبتا مناسب کشوری از سال ۱۳۸۵ تا زمان حاضر تعداد ۱۳۰۳ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۵.۲ بندر چارک (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۱۹ زمین‌لرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۴۳ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمین‌لرزه‌ها کوچکتر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند.  

مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد: تعداد کل جمعیت ساکن (شهری و روستائی) در محدوده شدت محسوس زلزله ۵.۲ بندرچارک ۱۸۶ هزار و ۸۰۷ نفر (طبق آمار سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران) است.

به گفته وی در فاصله ۱۰۰ کیلومتری اطرف زلزله‌ها، چهار شهر جناح، چارک، بستک و کیش قرار گرفته است که جمعیتی در حدود ۶۰ هزار نفر را در خود جای داده اند از حدود ۱۹ هزار واحد مسکونی در این شهرها، تعداد ۵ هزار واحد فاقد اسکلت است

وی توضیح داد: تا شعاع شدت ۴ از رومرکز‌های زلزله‌های بندرچارک، تعداد ۱۴۵ آبادی واقع شده است. بطور کلی ۱۰۱ هزار و ۸۱۹ نفر در این تعداد از آبادی‌ها ساکن هستند. تعداد کل واحد‌های مسکونی ۲۱۸۳۰ واحد بوده که بالغ بر ۲۰۰۳۲ واحد از آن فاقد اسکلت است. حدود ۹۲ درصد از واحد‌های مسکونی این منطقه فاقد اسکلت هستند که بیانگر ریسک بالای لرزه‌ای منطقه است.  

بیت‌اللهی گفت: استنباط می‌شود که با رخداد زلزله ۵.۲ بزرگی زلزله‌ها رو به کاهش نهاده است (در کل)  همچنین در ادامه از تعداد رخداد زلزله‌ها و بزرگی آن‌ها کاسته شود.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->