نگاه سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد به عملکرد شورای ششم | این دوره، فعال‌ترین شورای شهر مشهد است پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان برای تشکیل کمیته خلاقیت و نوآوری در متروپلیس هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود ناصحی: مهم‌ترین وظیفه شورای شهر، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای کمک به هموطنان حادثه‌دیده در انفجار اسکله شهید رجایی رفع اختلال ۱۰دقیقه‌ای در سرویس‌دهی خط یک مترو مشهد رئیس شورای شهر مشهد: هزینه ساخت هر کیلومتر قطارشهری معادل با چهار پل چهارسطحی است | روند خدمت به مردم را متوقف نمی‌کنیم + فیلم موزه زنده میدان عدالت مشهد لیست کامل بوستان‌های بانوان دارای اتاق مادروکودک مشهد + جزئیات مشهد، قطب دیپلماسی شهری در میان کلانشهرهای ایران قلندرشریف: خط ۳ مترو مشهد مهم‌ترین بخش ریلی شهری کشور است | مشهد در حوزه قطارشهری خودکفا شده است  تشکیل ۴ کمیته ذیل کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید» در شورای اسلامی شهر مشهد خراسان رضوی و مشهد، رتبه نخست کاهش تلفات حوادث رانندگی درون‌شهری طی سال ۱۴۰۳ معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خبر داد: کاهش ۱۴ درصدی تلفات حوادث ترافیکی در مشهد در سال ۱۴۰۳ ۸۸ درصد متوفیان تصادفات مشهد در سال ۱۴۰۳ عابران و موتورسیکلت‌سواران بودند فصل طغیان شته در باغات و فضای سبز شهری مشهد | به ۱۶۰ درخواست مردم در خصوص آفات رسیدگی شد مرکز نوآوری‌های حمل‌ونقل شهرداری مشهد آغازبه‌کار کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم
سرخط خبرها

ماجرای قطعی‌های مکرر آب در بجستان چیست؟

  • کد خبر: ۱۱۳۰۷۶
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲
ماجرای قطعی‌های مکرر آب در بجستان چیست؟
تعدادی از شهر‌ها و روستا‌های خراسان رضوی در روز‌های پایانی فصل بهار به‌دلیل گرمای هوا و افزایش مصرف آب و همچنین حوادث طبیعی از جمله سیل و فرسودگی خطوط و شبکه‌های توزیع با کمبود و گاهی قطعی آب روبه‌رو شدند.

مهدی بی‌باک|شهرآرانیوز، همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، استان خراسان رضوی در سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱) به‌دلیل کاهش نزولات آسمانی و به‌تبع آن کاهش آب‌دهی چاه‌ها به‌عنوان مهم‌ترین منابع تولید آب شرب روبه‌رو شد. این درحالی است که شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به‌عنوان تأمین‌کننده آب ۲ هزار و ۷۹۰ روستا و ۸۲ شهر با ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت، همه ظرفیتش را برای برخورداری مشترکان از آب شرب سالم و پایدار به کار گرفته است تا از این ناحیه مشکلی برای شهروندان و روستاییان ایجاد نشود.
بااین‌حال، بروز برخی رخداد‌های پیش‌بینی‌ناپذیر ازجمله شکستگی خطوط انتقال و شبکه‌های توزیع به‌سبب فرسودگی یا به‌دست عوامل انسانی یا تجاوز افراد سودجود به حریم شبکه و خطوط با نصب انشعابات غیرمجاز، استفاده از آب شرب برای دام و آبیاری باغات و مزارع و قطع برق، روند خدمت‌رسانی این شرکت را با چالش جدی مواجه می‌سازد که نمونه‌های عینی آن در چند روز گذشته در شهرستان‌های بجستان، خوشاب و خواف بروز کرد.
به‌گفته مدیر امور بجستان، وقوع دو اتفاق روی خط سی‌کیلومتری انتقال آب از دشت منصوری در یک روز، این شهر را بی‌آب کرد که در کنار تلاش گروه رفع اتفاقات برای ترمیم خط آمور آبفای بجستان، اقدام به توزیع آب تانکری در نقاط مختلف شهر کردند و در ۲۴ ساعت اوضاع به حالت عادی برگشت.
محمدرضا اکبرنیا افزود: برای جلوگیری از پیامد‌های ناشی از فرسودگی خط انتقال آب در آینده، اجرای پروژه احداث ایستگاه سوم پمپاژ برای تعدیل فشار در لوله‌های مسیر نیز در دستورکار قرار گرفته و پیمانکار مربوط هم مشخص شده است.
همچنین مدیر امور خوشاب نیز با اشاره به وقوع سیل گذشته که به تخریب کامل قنات روستای ابراهیم‌آباد این شهرستان منجر شد، اظهار کرد: امور شهرستان با اتخاذ تدابیر لازم، آب مورد نیاز اهالی روستا را تأمین و عملیات لای‌روبی و بهسازی قنات را آغاز کرد که همچنان درحال اجراست.
سیدهادی خادمی اذعان کرد: بی‌توجهی برخی مشترکان به مقوله رعایت الگوی مصرف و استفاده از آب برای مصارف غیرشرب به مشکلات کم‌آبی در شهرستان دامن زده است، ولی امور خوشاب برای پیشگیری از هرگونه تنش آبی در شهرستان، مبادرت به شناسایی نقاط ضعف و بحران‌آفرین، انجام مطالعات و برآورد هزینه‌ها و نیز پیگیری تخصیص اعتبار اجرای پروژه‌ها کرده است.
همچنین مدیر آبفای شهرستان خواف، تولید آب در این شهرستان را در حد نیاز مشترکان دانست، ولی یادآور شد: این امور با وجود تأمین آب براساس دستورالعمل تعریف‌شده برای هر نفر است. منتها از آنجا که پیشه بیشتر مردم شهرستان دامداری و کشاورزی است، هدایت آب شرب به این دو بخش به کمبود آب به‌ویژه در اوج مصرف منجر شده و باعث نارضایتی مشترکان شده است که خودشان مسبب آن هستند.
سید حسن رضاییان افزود: برای رفع مشکل موجود، برای تعویض و ارتقای ظرفیت ایستگاه پمپاژ مجتمع ابراهیمی و همزاره اقدام شد و کار تعویض پمپ مجتمع خلط‌آباد هم به‌زودی انجام خواهد شد.
به‌گفته وی، در مجتمع حسن‌آباد-علی‌آباد با وجود احیای ترکیبی چاه در سال قبل و برگشت تولید از چهار لیتر به حدود ۷.۵ لیتر برثانیه، متأسفانه دوباره آب‌دهی چاه کاسته شد که با تعویض پمپ هم نیاز فعلی آب روستاییان رفع نمی‌شود. بنابراین، مقرر شد برای رفع چالش، یک حلقه چاه جدید در منطقه حفر شود.

احداث مخزن جدید ذخیره شهر بجستان

مدیر آبفای خراسان رضوی نیز در سفر به بجستان اظهار کرد: خط انتقال آب به شهر بجستان ۳۳کیلومتر با فشار ۲۴اتمسفر است. خط انتقال آب این شهر قدیمی و فرسوده است که با گرمای هوا فشار اضافه سبب ترکیدگی در این خط لوله می‌شود.
سیدابراهیم علوی، درباره برنامه‌های این سازمان برای رفع مشکل آب بجستان بیان کرد: اکنون احداث مخزن جدید ذخیره شهر بجستان باید انجام شود که میزان ذخیره‌سازی و تاب‌آوری را افزایش می‌دهد. احداث یک ایستگاه پمپاژ در بین راه که میزان فشار را بتوانیم کاهش دهیم، از دیگر برنامه‌هاست.
وی با اشاره به اینکه کیفی‌سازی آب شهر بجستان از طریق آب‌شیرین‌کن از دیگر برنامه‌هاست و برای احداث منبع و آب‌شیرین‌کن پیمانکار مشخص شده است و به‌زودی اجرایی می‌شود، تصریح کرد: این دو پروژه تا انتهای سال اجرایی می‌شود که مجموع اعتبار در نظر گرفته شده برای آن ۵۰میلیارد تومان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->