انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟ مهمترین ویژگی‌های نسل آلفا(متولدین سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۴) را بشناسید خارج کردن توده ۱۵ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله اهوازی تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد اعلام وضعیت هشدار آلودگی هوا برای دانش‌آموزان حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) کشف ۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد (۵ آذر ۱۴۰۳) رشد جمعیت ایران سال ۱۴۲۰ صفر می‌شود زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان قرعه‌کشی عمره دانشجویی ۱۰ آذر ۱۴۰۳ انجام خواهد شد + فیلم حریم خانه، حرم خانواده رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی در جلسه رسیدگی شعب خانواده مشهد شرکت کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) مداخله زودهنگام نقش مؤثری در درمان لکنت زبان دارد  کاهش بارش و افزایش دما طی آذرماه تا نیمه بهمن‌ماه ۱۴۰۳ تداخلات مصرف برخی دارو‌های گیاهی و شیمیایی نقص ایمنی، یک معدن در استان گلستان را تعطیل کرد قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟ دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی در سیستان و بلوچستان خواستگاری عجیب مجرم از قربانی‌اش در دادگاه اعلام محدودیت تردد از ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ در محور‌های شمالی کشور | پلیس راهور: بدون زنجیر چرخ تردد نکنید
سرخط خبرها

مجازات فک پلمب

  • کد خبر: ۱۱۳۱۶۴
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۵
مجازات فک پلمب
طبق قانون مجازات اسلامی چنانچه محل و یا هر چیزی به دستور مقامات صالح قانونی، پلمب شود هر شخصی که عالما و یا عامدا به صورت غیر مجاز پلمب را فک کند، مجرم بوده و مجازات در انتظار اوست.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ باید توجه داشت صرف شکست پلمب جرم و قابل تعقیب بوده و عملی جدا از ورود به محل در نظر گرفته شده است. این ماده به این معنی است مکانی که دستور پلمب آن صادر شده، تا زمانی که قانون اجازه ندهد، بسته خواهند ماند و کسی اجازه عبور و مرور و استفاده از آن را ندارد.

در صورت فک غیرقانونی پلمب، مجازات سختی در انتظار فرد خاطی خواهد بود؛ بنابراین چنانچه واحد صنفی، از سوی مراجع قضایی پلمب شده، هرگز اقدام به فک پلمب خودسرانه نکنید. مرتضی اثباتی وکیل در امور حقوقی و کیفری به بررسی ابعاد پلمب واحد صنفی و فک آن پرداخته و به سؤالات شهروندان در این باره پاسخ داده است که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

در چه مواردی واحد‌های صنفی پلمب می‌شوند؟

به طور کل چنانچه یک واحد صنفی به شغلی غیر از آنچه برای آن پروانه کسب تعریف شده، مشغول باشد و یا بدون دلیل واضح و مشخصی یک واحد صنفی بیش از ۱۵ روز تعطیل باشد و تعطیلی آن مصرف کننده را به دردسر بیندازد، قانون به مراجع ذی صلاح این حق را داده است که واحد صنفی را پلمب کنند. در مواردی هم که واحد صنفی حق عضویت را به اتحادیه مربوط پرداخت نکند و یا قوانینی که اتحادیه ابلاغ کرده را رعایت نکند و همچنین تکالیفی که قانون نظام صنفی مقرر کرده را انجام ندهد پلمب خواهد شد.

در صورت وقوع تخلف، مدت زمان پلمب واحد صنفی تا چه زمان ادامه دارد؟

در صورتی که واحد صنفی مقررات قانونی را رعایت نکند به مدت یک هفته تا شش ماه پلمب خواهد شد. در صورت تمام شدن مدت تعیین شده پلمب و رعایت موارد قانونی واحد صنفی رفع پلمب می‌شود.

آیا امکان اعتراض به پلمب وجود دارد؟

قبل از پلمب محل، به واحد صنفی ۱۰ تا ۲۰ روز مهلت داده می‌شود تا مکان مورد نظر را تخلیه کند. هر فرد در صورت تعطیلی واحد صنفی خود، می‌تواند به کمیسیون نظارت شکایت کند و در صورتی که شکایتش پذیرفته شود و نیز موجه باشد، اتحادیه ملزم به جبران خسارت است.

چنانچه واحد صنفی پلمب شود برای رفع آن چه اقداماتی باید انجام شود؟

چنانچه واحد صنفی از سوی مراجع قانونی پلمب شود مالک باید با مراجعه به اتاق اصناف و اتحادیه ذی ربط و تشکیل پرونده و ارائه مدارک فردی و مکانی و ارائه گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم و همچنین ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و صلاحیت نظامی و گواهی صلاحیت بهداشت محیط و کارت سلامت بهداشت فردی رفع پلمب واحد صنفی خود را تقاضا کند. همچنین با ارائه مدارکی که ذکر شد می‌تواند از پلمب واحد صنفی جلوگیری کند.

در قانون چه مجازاتی برای فک پلمب به صورت غیر مجاز پیش بینی شده است؟

طبق قانون مجازات اسلامی، هرگاه محلی یا چیزی برحسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمب شده باشد و کسی عالما و عامدا آن‌ها را بشکند یا محو کند یا عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستن پلمب تلقی شود مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

آیین نامه اجرایی ماده ۲۸ قانون نظام صنفی در صورت پرداخت نکردن حق عضویت چه مجازاتی را برای واحد صنفی در نظر گرفته است؟

چنانچه هریک از اعضای اتحادیه که برای پرداخت حق عضویت سالانه برابر مفاد آیین نامه مربوط اقدام نکند ظرف مدت زمان پانزده روز با ابلاغ کتبی از طرف اتحادیه مربوط مکلف به پرداخت خواهد شد و چنانچه در خاتمه مهلت تعیین شده در اخطار همچنان حق عضویت را نپردازد به مدت یک ماه محل کسب عضو متخلف تعطیل و در خاتمه مدت مزبور در صورت عدم پرداخت حق عضویت موجب تعطیلی محل کسب به مدت دوماه می‌شود.

در صورت پلمب واحد صنفی از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ چنانچه مالک اقدام به کسب و تجارت در واحد صنفی کند چه مجازاتی متوجه فرد خاطی خواهد بود؟

چنانچه ازطرف اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری رأی به تعطیلی محل کسب یا پیشه و یا تجارت صادر شود و این تصمیم به وسیله مأموران شهرداری به موقع اجرا گذاشته شود و آنگاه کسی عالما از محل مزبور پس از تعطیلی برای کسب و پیشه و یا تجارت استفاده کند، تحت عنوان استفاده غیرمجاز ازمحل کسب تعطیل شده طبق تبصره ذیل بند ۲۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری قابل تعقیب کیفری است.

آیا برای مجازات فک غیرمجاز پلمب، اقدام فقط از سوی مالک و ذی نفع جرم است؟

خیر، فردی که فک پلمب کرده، لزوما فقط مالک یا ذی نفع نیست که قانون برای شکست پلمب جرم انگاری کرده است، هر شخصی که چه عامدا و یا به هر قصدی فک پلمب کند برابر قانون مجرم است و مجازات می‌شود و اگر ضرر و زیانی متوجه افراد ذی نفع شود وی باید از عهده این خسارت نیز علاوه بر مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی برآید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->