صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

دکترهای ایرانی دو برابر میانگین جهانی دارو می‌نویسند!

  • کد خبر: ۱۱۳۷۷۹
  • ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۲
دکترهای ایرانی دو برابر میانگین جهانی دارو می‌نویسند!
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد داروهای موجود در یک نسخه در ایران دو برابر میانگین جهانی است.

به کزارش شهرآرانیوز، دکتر یونس پناهی با اشاره به اینکه در حوزه تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی وجود دارد، اظهار کرد: این مراکز تحقیقاتی متناسب با نیاز کشور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه یک سری از این مراکز تحقیقات، سیاست گذاری در مورد سلامت است، افزود: یکی از مواردی که در سیاست گذاری سلامت مطرح است این است که بیایم آیتم هایی که موجب ارتقای سطح سلامت در جامعه می شود را مورد بررسی قرار دهیم.

وی ادامه داد: در همین راستا یکی از نکات خیلی مهم در سیاست گذاری سلامت، اقتصاد سلامت و هزینه سلامت است که در این خصوص مراکز تحقیقاتی زیادی وجود دارند که بررسی های لازم را انجام می دهند که چگونه هزینه های سلامت را معقول و منطقی کنیم.

دکتر پناهی بیان کرد: دارو یکی از راه هایی است که هزینه سلامت را افزایش می دهد که می توانیم با بهینه کردن مصرف آن، هزینه ها معقول و منطقی کرد.

وی تصریح کرد: تعداد میانگین داروهای موجود در یک نسخه در دنیا عدد دو است این در حالی است که این تعداد در ایران بیش از آن و دو برابر است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت های مراکز تحقیقاتی این است که بررسی کند از چگونه می توان دارو را درست مصرف کرد، تصریح کرد: درست مصرف کردن دارو به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه دارو را تا چه میزان و تا چه مدت استفاده شود.

وی بیان کرد: از سوی دیگر انجام آزمایشات، سی تی اسکن، ام آر آی و ... نیز در کشور زیاد است که یکی از دلایل آن به این امر باز می گردد که مردم تصور می کنند آن ها روش درمانی هستند و از سوی دیگر القای تقاضاها نیز بر این امر تاثیر گذار است که در هر صورت موجب افزایش هزینه های سلامت می شود.

وی با تصریح بر اینکه مردم باید متوجه باشند که مصرف خیلی زیاد دارو و انجام آزمایشاتی همچون سی تی اسکن و ... برای آن ها عارضه دارد، گفت: به دنبال آن نیستیم که هزینه سلامت را کم کنیم بلکه در تلاش هستیم تا هزینه های سلامت معقول شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی برای تولید داروهای مورد نیاز برخی از بیماری های خاص و یا نادر که هنوز دارویی برای آن ها کشف نشده اقدام کرده اند و یا خیر؟ بیان کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری دفتر توسعه فناوری وجود دارد که دارای ۱۲ کمیته تخصصی است که متناسب با مشکلات حوزه سلامت طراحی شده اند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: یکی از این کمیته ها سرتراپی و جنتراپی است و ماموریت آن ها این است که بیماری هایی که برای آن ها داروی مشخصی وجود ندارد اما برخی از روش های درمانی پیشنهاد شده است را مورد ارزیابی قرار دهند و آن روش های درمانی را با کمک معاونت درمان بررسی کنند تا مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای درمان بیماری SMA در دنیا هم شربت و هم آمپول تولید شده است که فرم خوراکی آن وارد کشور شده و قرار بر این است ظرف یکی دو ماه آینده در قالب ارزیابی اثربخشی در اختیار بیماران به صورت رایگان قرار گیرد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر در ایران برای تولید داروی بیماری SMA و بیماری پروانه ای تحقیقات در حال انجام است.

دکتر پناهی در ارتباط با صادرات محصولات دانش بنیان مرتبط با سلامت نیز اظهار کرد: بسیاری از داروهای نوترکیب توسط شرکت های دانش بنیان تولید شده که صادر می شوند و می توان به داروهای فاکتور ۷ و ۸ اشاره کرد.

به گفته وی واکسن های کرونا نیز از جمله داروهایی هستند که در حال صادرات هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->