به گزارش شهرآرانیوز، "سید عبدالله ارجائی" در دیدار با معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزیر میراث فرهنگی و گردشگری که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر و معاونین شهردار برگزار شد، افزود: معتقدیم جهانی بودن مشهد موضوعی بدیهی است، اما آنطور که باید به آن پرداخته نشده است.
وی اضافه کرد: آنجایی که باید به این موضوع بپردازد وزارت میراث فرهنگی است اگر از باب معنوی و میراث فرهنگی بخواهید وارد شوید بهتر از مشهد پیدا نمیکنید، البته ما مخالف قدمت و آثار باستانی نیستیم که دراین حوزه اصفهان و شیراز هستند، ولی معتقد هستیم مشهد چیز دیگری است.
شهردار مشهد تصریح کرد: در مشهد مضجع شریف حضرت رضا (ع) را داریم با بیش از یکمیلیون مترمربع فضای زیبا و نورانی که ۲۴ ساعته در طول سال درهای آن به روی مردم باز است و زائران در آن تکریم میشوند و اینیکی از بزرگترین ظرفیتهای نهتنها مشهد بلکه کشور است.
ارجائی با بیان اینکه در کنار این ظرفیت مشهد در حوزه میراث فرهنگی، تاریخی، گردشگری، معادن و سوغات نیز بالا است، اظهار کرد: حدود ۵۲ درصد از اماکن اقامتی کشور در مشهد وجود دارد که در زمان پیک تنها ۸۰ درصد آن پر است و این یعنی که در زمان پیک و غیر پیک زیرساخت برای فعالیت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری جهت افزایش زائر فراهم است.
وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که میراث باید انجام دهد این است که از ظرفیت آژانسهای مسافرتی سایر کشورها بهویژه کشورهای مسلمان و شیعه برای آوردن زائر به مشهد استفاده کند.
شهردار مشهد ضمن اشاره به اینکه در بحث معادن نیز مقاممعظمرهبری فرمودهاند که معدن باید جای نفت را بگیرد، خاطرنشان کرد: در حوزه معادن از جمله آهن و سنگهای قیمتی مانند فیروزه و.. نیز خراسان رضوی و مشهد ظرفیتهای بالایی دارند.
ارجائی ادامه داد:، اما در این میان باید دید در بحث معادنی مانند آهن و مس چقدر باید تلاش کنیم و در مقابل آنچه میزان عایدمان میشود و این تلاش و عایدی در حوزه سنگهای قیمتی چقدر خواهد بود؟.
وی افزود: خوشبختانه در حوزه سنگهای قیمتی صنایع پاییندستی موردنیاز آن تقریباً وجود دارد، اما این در بحث آهن و مس زیاد قابلتوجه نیست و بیشتر خام فروشی میکنیم.
شهردارمشهد به روستا "پیوه ژن" در نزدیکی مشهد اشاره و اظهار کرد: این روستا حدود شش هزار سال قدمت دارد و بیشتر هنرمندانی که در زمینهٔ جواهرات و سنگهای قیمتی در کشور و مشهد کار میکنند اهل این روستا هستند.
ارجائی اضافه کرد: جواهرسازی و تراش سنگهای قیمتی هنری است ظریف که میتوان کارگاههای خانگی زیادی را دراین حوزه برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کرد و در این حوزه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میتواند ورود پیدا کند.
وی با بیان اینکه وضع ما در بخش جواهرات خوب است، اما بیشتر واردکننده هستیم خاطرنشان کرد: عمده جواهر از ایتالیا و ترکیه وارد میشود و باقیمتهای آنچنانی معامله میشود که دراین حوزه نیز میراث میتواند ورود پیدا کند.
شهردار مشهد در ادامه گفت: مدیریت شهری نیز آمادگی دارد به سهم خود در این حوزه کمک کند، اما نیازمند اقدامات عملی هستیم، زیرا معتقد هستیم حوزه سنگهای قیمتی ظرفیت تولید شغل بالایی در استان و مشهد دارد.
ارجائی افزود: در مجموع امیدواریم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهاندازه ظرفیتهای مشهد به این شهر نگاه کند و مشهد را متفاوت با سایر شهرها و استانها ببیند.
"جواد واحدی" معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه دیدار با "سید عبدالله ارجائی" و اهدا حکم وزیر به شهردار مشهد که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر انجام شد، گفت: طی حدود یک سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اقدامات خوبی انجام شده است.
وی افزود: برنامههای خوبی بهویژه در حوزه دانشبنیان در زمینهٔ توسعه گردشگری بهویژه صنایعدستی پیشبینیشده است که میتواند در شناساندن این صنعت در دنیا بسیار موثر باشد.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه مهمترین مشکلی که در حوزه صنایعدستی با آن موجه هستیم موضوع برندسازی است، اظهار کرد: برای رفع این مشکل نیز اقداماتی انجام شده و خواهد شد، اما معتقد هستیم حمایت مدیریت شهری بهویژه در حوزه گوهرسنگها میتواند کمک زیادی به ما داشته باشد.
درادامه حکم دبیری "شهرجهانی گوهرسنگها" به نمایندگی از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به شهردار مشهد اهدا کرد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد مقدس