رئیس اداره سلامت و محیط زیست شهرداری مشهد: هوای مشهد؛ ناسالم برای گروه‌های حساس است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس
سرخط خبرها

احیای بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند بازگشت مجدد زندگی و سکونت شهروندان است

  • کد خبر: ۱۱۳۸۰۹
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۲
احیای بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند بازگشت مجدد زندگی و سکونت شهروندان است
مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن گفت: احیای طرح بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند توجهات فرهنگی ویژه است.

گروه مشهد | شهرآرانیوز، مجتبی گیوه‌چی در مراسم افتتاحیه نهاد‌های فرهنگی «مکتب بافت» و «خانه خراسان» در خصوص راه‌اندازی این دو نهاد فرهنگی عنوان کرد: می‌خواهیم با این طرح که مفهوم سکونت و زندگی مردم را جدی گرفته، مجددا بازگشت مردم به بافت پیرامونی حریم رضوی را زنده کنیم. مکتب خانه بافت به عنوان یک نهاد فرهنگی که به صورت نیمه خصوصی اداره می‌شود، می‌خواهد پیش‌ران این اتفاق باشد.

وی گفت: احیای بافت پیرامونی با بازگشت مردم به آن برای طرح تاش اهمیت چندانی نداشت و همانند یک زمین سوخته با این بافت برخورد می‌کرد. بافت پیرامونی را باید مجددا از روایت آدم‌های آن زنده کنیم.

گیوه‌چی افزود: آینده مشهد از احیای بافت پیرامونی حرم می‌گذرد. خانه بافت مهم‌ترین دفتر مطالعات و اتاق فکر درباره بافت پیرامون حرم رضوی را تشکیل داده است. تشویش و آشوبی که در تمام ساحت‌های مدنیت و شهریت مشهد را تغییر داده باید از جایی که مداوا شود که ضربه خورده است.

مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن با بیان اینکه بافت پیرامونی از ساختمان‌ها و معماری اسلامی‌اش زنده نمی‌شود، خاطرنشان کرد: هرچند خانه‌های تاریخی باید محفوظ بماند، اما مردم مشهد نباید به عنوان خوابگاه به بافت اطراف حرم رضوی نگاه کنند.

وی در خصوص نحوه احیای بافت پیرامونی اظهار کرد: در گام اول باید نهاد‌های فرهنگی و مردمی با مشارکت مردم فعالسازی شوند. راهکار دیگر این است که در بافت پیرامونی مجاورت و زندگی مجددا زنده شود. فرهنگ، پیرامون زندگی شهروندان شکل خواهد گرفت، چرا که سرچمشه فرهنگ را زندگی مردم می‌دانیم. شاکله فرهنگ دارای سه اصل اقلیم، زبان و انسان است؛ که باید در بافت زنده شود.

گیوه‌چی بیان کرد: در وهله نخست در بافت پیرامونی حرم رضوی انسان نادیده گرفته شد. ۷۰ هزار نفر آستانه جمعیت طرح تاش به ۱۰ هزار نفر رسیده است. با آن طرح زندگی‌ها نابود و باعث کوچ مردم شد. مدیریت شهری در حال حاضر همراه است، اما اتفاقات دیگری هم باید رخ دهد. باید اصحاب فرهنگ را به این منطقه دعوت کنیم تا بازآفرینی مردم به این منطقه را رقم بزنند.

مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن با اشاره به اینکه قبلا این منطقه را تهی از معنا کرده‌اند و از هم اکنون باید توجه ویژه فرهنگی به این منطقه صورت بگیرد، یادآور شد: آستان قدس می‌گوید آن طرف دیوار حرم به ما ارتباطی ندارد، شهرداری هم می‌گوید بافت پیرامونی به ما مربوط نیست. در واقع بافت پیرامونی حرم رضوی به یک خلاء تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: راه حل این موضوع توجه اهل فرهنگ است. البته اقدامات فرهنگی باید در کنار رونق کسب و کار‌های محلی باشد. از همین رو پیش از آنکه مکتب بافت را راه‌اندازی کنیم، مجتمع اشتغال ایجاد کرده‌ایم. خیاط‌خانه، فرش دستباف و بازار سوغات در بافت پیرامونی ایجاد شده است که این مجموعه‌ها اغلب توسط زنان سرپرست خانوار درون بافت پیرامونی فعالیت دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->