شهردار مشهد: سیاست ما واگذاری اجرای برنامه‌های مناسبتی به مردم است به دنبال پذیرش سالانه ۴۰ هزار مددجوی زائر هستیم اصل ۴۳ قانون اساسی مورد غفلت قرار گرفته است «زائرسرای کرامت ۲» در مشهد افتتاح شد پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی احداث رینگ سلامت بوستان بجمهن مشهد شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند استقرار نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد امسال مشهد به صورت ویژه به استقبال دهه کرامت می‌رود | خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۳ است+ فیلم باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود شورای شهر مشهد تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن را کلید زد شهرداری مشهدمقدس به عنوان دبیرخانه کمیته خلاقیت و نوآوری کلانشهر‌ها فعالیت خواهد کرد ۱۴۵ میلیارد تومان مطالبات مراکز طرف‌قرارداد تأمین‌اجتماعی خراسان‌رضوی پرداخت شد
سرخط خبرها

احیای سرای کوچک عزیزالله‌اف در مشهد؛ همت مغازه‌دارن را می‌طلبد

  • کد خبر: ۱۱۱۴۹۳
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
احیای سرای کوچک عزیزالله‌اف در مشهد؛ همت مغازه‌دارن را می‌طلبد
شهردار منطقه ثامن گفت: اگر بتوانیم بر اساس مصوبه شورای شهر ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در اختیار اداره کل میراث فرهنگی استان قرار دهیم، امیدواریم اقدامات مرمت سرای کوچک پیش از پایان سال به سرانجام برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدفرهاد حجازی در خصوص آغاز مرمت و احیای سرای عزیزالله‌اف اظهار کرد: بازار فرش و سرای عزیزالله‌اف از بازار‌های قدیمی اطراف حرم محسوب می‌شود که شهرداری مشهد از محل اوراق مشارکت شهرداری نسبت به جذب پیامانکار اقدام کرده و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی و بازاریان این سرا نسبت به احیای بنا اقدام کرده است.

وی افزود: شروع کار کمی با تاخیر همراه بود که سعی کرده‌ایم این تاخیر‌ها را نیز جبران کنیم. سعی داشتیم فروشندگان به طور همزمان نیز نسبت به احیا و مرمت مغازه‌های خود اقدام کنند تا فضای مناسبی برای موضوعات گردشگری و تاریخی مشهد ایجاد شود.

شهردار منطقه ثامن گفت: سرای عزیزالله‌اف دارای ۲ سرای کوچک و بزرگ است. در ابتدا قرار بود با هماهنگی میان شهرداری منطقه ثامن، اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی و صاحبان سرقفلی‌های داخل آن نسبت به احیای سرا اقدام شود و هر کدام یک‌سوم مبلغ را پرداخت کنند. متاسفانه مغازه‌داران و میراث فرهنگی نتوانستند نسبت به تامین منابع اقدام کنند. در ابتدا حدود ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت کردیم؛ سپس در دوره محمدرضا کلایی، شهردار سابق مشهد، مقرر شد ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان دیگر به اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، مجری این پروژه، کمک کنیم.

حجازی خاطرنشان کرد: نسبت به کسب تاییدیه این مبلغ از شورای شهر مشهد اقدام کرده‌ایم و منتظریم تاییدیه آن برسد تا بتوانیم با تامین منابع از طریق میراث فرهنگی نسبت به موضوعات ایمن‌سازی و پایدارسازی سازه ساختمان که از معدود ساختمان‌های میراثی در سراسر کشور است، اقدام کرده و احیای آن را به سر انجام برسانیم.

احیای سرای عزی‌الله‌اف همت مغازه‌دارن را نیز می‌طلبد

وی ادامه داد: البته احیای سرای عزیزالله‌اف همت خود مغازه‌داران را نیز می‌طلبد و میراث فرهنگی باید مقداری از بودجه و اعتبارت خود را در این موضوع هزینه کند تا سرای عزیزالله‌اف به عنوان یکی از فضا‌های تاریخی بافت پیرامونی حرم نگهداری شده و مورد استفاده زائران و مجاوران قرار بگیرد.

شهردار منطقه ثامن بیان کرد: مشاوره ایمن‌سازی این پروژه را اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی بر عهده گرفته است. برای احیای بازار فرش به عنوان مجری از دانشگاه خیام استفاده شد، اما اینجا مجری میراث فرهنگی است.

احیای سرای کوچک عزیزالله‌اف ۷ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد

حجازی در پاسخ به این سوال که پروژه احیای سرای عزیزالله‌اف چه میزان اعتبار نیاز دارد، گفت: احیای سرای کوچک حدود هفت میلیارد تومان هزینه نیاز دارد که ممکن است این رقم به ۱۰ میلیارد تومان نیز برسد، اما سرای بزرگ با توجه به اینکه سقف بیشتری دارد و حدود ۱۲۰ مغازه در آن جای گرفته، به مراتب به مبالغ بیشتری نیاز دارد.

وی تصریح کرد: برای ایمن‌سازی سرای کوچک در حد ایمن‌سازی که مشکلی برای تردد عابرین ایجاد نشود و واژگونی اتفاق نیفتد، کمک‌هایی به اداره کل میراث فرهنگی استان صورت گرفته است. تمام ارگان‌ها باید به کمک یکدیگر بیایند. امکان‌پذیر نیست که شهرداری تمام اقدامات احیای این سرا را انجام دهد. میراث فرهنگی نیز با توجه به اعتبارات اندک خود به تنهایی از پس احیای این پروژه بر نخواهد آمد.

حجازی ادامه داد: احیای سرای عزیزالله‌اف همت بازاریان و مغازه‌داران را نیز می‌طلبد چرا که شاید تامین مابقی مبلغ احیای این سرا در توان شهرداری نباشد و باید توسط میراث فرهنگی و صاحبان مغازه‌ها تامین اعتبار شود.

شهردار منطقه ثامن اظهار کرد: سرای بزرگ در حال حاضر رونق دارد. با توجه به اجناسی که در این بازار فروخته می‌شود، کلاس‌هایی برای ایمنی بازاریان توسط آتش‌نشانی برگزار شده تا دچار آسیب‌دیدگی نشوند، اما تعطیلی سرای کوچک سه ساله شده و بازسازی آن در اختیار اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی قرار دارد.

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم بر اساس مصوبه شورای شهر ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان را در اختیار میراث فرهنگی قرار دهیم، امیدواریم اقدامات احیای سرای کوچک پیش از پایان سال به سرانجام برسد و در اختیار صاحبان مغازه‌ها قرار گیرد تا پس از آن بتوانیم به سراغ احیای سرای بزرگ برویم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->