اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد رتبه سوم هوشمندسازی را در منطقه غرب آسیا و اوراسیا دارد + فیلم تنش ترافیکی در خیابان شهدای سلامت مشهد | اینجا پارک دوبله ظاهراً ممنوع نیست! تلاش شبانه‌روزی سازمان عمران شهرداری مشهد برای اتمام ۵ کلان‌پروژه شاخص شهر سامان‌دهی املاک قولنامه‌ای در مشهد، گامی حیاتی در توسعه متوازن شهر اجرای آزمایشی طرح پیشگیری از بیماری با فناوری هوش مصنوعی در مشهد | افزایش پوشش بیمه ناباروری تا ۷۰ درصد در خراسان رضوی به نام مادر، به یاد پسر | روایتی از دیدار صمیمانه بانوان رسانه‌ای مشهد با مادر شهید آیت‌الله رئیسی واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی بابک زنجانی کیفیت هوای مشهد همچنان در آستانه وضعیت هشدار (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای در خیابان هاشمی نژاد مشهد | سرگذشت باغی که کوچه شد جزئیات تعریض بزرگراه آزادی مشهد، حدفاصل بولوار سجاد تا میدان استقلال (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) میدان شهید کاوه مشهد چهارراه شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۳ برابری تولید آسفالت از سوی سازمان عمران شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۳ سرمایه‌گذاری ۲۶‌هزار‌میلیاردی برای توسعه زیرساخت‌های مشاغل شهری مشهد مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد خبر داد؛ برگزاری نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع دستی در مشهد با حضور ۴۹۰ شرکت‌کننده کاهش زمان رسیدگی به تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مشهد
سرخط خبرها

سال گذشته ۶۹ پرونده قصاص در استان خراسان رضوی به رضایت اولیای دم منجر شده است

  • کد خبر: ۱۱۴۰۹۵
  • ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
سال گذشته ۶۹ پرونده قصاص در استان خراسان رضوی به رضایت اولیای دم منجر شده است
رئیس اداره توسعه حل اختلاف خراسان رضوی گفت: پرونده‌های همیاران صلح شورای حل اختلاف خراسان رضوی ۱۰ هزار و ۲۷۰ پرونده بوده که ۵ هزار و ۵۲۴ فقره از آن‌ها به سازش منتهی شده است؛ یعنی ۵۳.۷۸ درصد.

طنین همتی|شهرآرانیوز،  صبح امروز نشست خبری رئیس اداره توسعه حل اختلاف خراسان رضوی با اصحاب رسانه برگزار شد. محمود رفسنجانی در این نشست درباره اقدامات انجام‌شده در استان گفت: از مهم‌ترین برنامه‌های دستگاه‌های قضایی اجرای مفاد و برنامه‌های سند تحول است که بر صلح و سازش تأکید می‌کند. ما هم سعی کردیم از روش‌های میانجیگرانه با برنامه‌های دقیق، دست‌کم بخشی از آن را محقق کنیم. بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت‌های اجتماعی و نهاد‌های مردمی از اساسی‌ترین طرح‌هایی است که همواره مدنظر ماست.


به گفته رئیس اداره توسعه حل اختلاف خراسان رضوی، راه‌اندازی طرح ابتکاری همیارن صلح ادارات، اصناف و مساجد از جمله بزرگ‌ترین اقداماتی است که در صدر فعالیت‌های ما در کشور است. طرح سفیران ضامن آهو یکی‌دیگر از ایده‌های خلاقانه بود که به‌همت خادمان بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) و همکاری همه‌جانبه آستان قدس رضوی باعث شد در سال ۱۴۰۰ در ۶۹ پرونده قصاص، رضایت اولیای دم را بگیریم. این اقدام در کشور مثال‌زدنی بود که جای تشکر از تولیت آستان قدس رضوی دارد.


وی گفت: در سال ۱۴۰۰، ۲۴۶ شعبه مؤثر در استان داشتیم. هزار و ۸۲۸ نفر در شعبه‌های حل اختلاف استان مشغول هستند. تعداد شعب همیاران صلح در استان خراسان رضوی ۴۰۴ شعبه است که از این تعداد، ۱۲۸ شعبه در مشهد و ۲۷۶ شعبه در شهرستان‌های تابعه قرار دارند. تعداد پرونده‌هایی که با موضوع تصادف به صلح و سازش در استان خراسان رضوی منجر شد، از ۵ هزار و ۸۹۶ فقره ۵ هزار و ۸۹۰ مورد به سازش منتهی شده است. پرونده‌های شورای حل اختلاف استان خراسان رضوی ۲۲ هزار و ۶ پرونده بوده که ۷۴ هزار و ۴۷۲ فقره آن به سازش منتهی شده است؛ یعنی ۳۷ درصد. پرونده‌های همیاران صلح شورای حل اختلاف خراسان رضوی هم ۱۰ هزار و ۲۷۰ پرونده بوده که ۵ هزار و ۵۲۴ فقره از آن‌ها به سازش منتهی شده است؛ یعنی ۵۳.۷۸ درصد.


تعداد مساجد فعال در طرح همیاران صلح در کل استان خراسان رضوی ۴۰۴ مسجد است. تعداد شعب سفیران صلح شورای حل اختلاف خراسان رضوی نیز هشت شعبه است که فعالیتشان در پرونده‌های قتل عمد است. سفیران ما در مشهد به‌صورت کشوری کار می‌کنند و حتی از استان‌های دیگر هم پرونده به ما ارجاع می‌شود که از خادمان علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) برای صلح و سازش استفاده می‌کنیم.

وی تصریح کرد: ۹۹.۷۰ درصد اوراق قضایی ما به‌صورت الکترونیکی صادر و ارسال می‌شود و بقیه به اتباع بیگانه و... مربوط است. بر همین اساس، ما در سال گذشته به ۱۱ هزار و ۱۲۵ پرونده به‌صورت تمام‌الکترونیکی و بدون نسخه کاغذی رسیدگی کردیم. همچنین، تعداد جلسات رسیدگی شورای حل اختلاف به‌صورت ویدئوکنفرانس در سال گذشته ۴ هزار و ۶۳۳ جلسه بوده است.

رفسنجنانی با تاکید بر اینکه از سال ۹۹ به بعد بیشتر بروی پرونده‌هایی که  به صلح و سازش منتهی شود تمرکز کرده ایم افزود: بر همین اساس همیاران صلح را در کنار شورای حل اختلاف قرار داده ایم تا ار ظرفیت‌های مردمی هم در این راستا استفاده شود و در حال حاضر بیشتر ارجاع‌های ما و همیاران صلح پرونده کیفری قابل گذشت است.

افزایش شعب همیاران صلح با استفاده از ظرفیت مساجد

وی درباره مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شعب شورای حل اختلاف گفت: زمان رسیدگی به پرونده‌ها درشورای حل اختلاف در کوتاه‌ترین زمان ممکن است. به طوریکه در پرونده حقوقی کمتر از سه ماه زمان برای رسیدگی طی می‌شود. در پرونده‌های کیفری حتی با سرعت بیشتری رسیدگی می‌شود و نیازی به افزایش شعب نیست و از طرفی شعب همیاران صلح در بحث کمک به مجموعه دستگاه‌های قضایی و شورای حل اختلاف از ۴۰۴ شعب در سال ۱۴۰۰  را در سال جاری به ۸۰۰ شعبه  با استفاده از ظرفیت مساجد ارتقاء خواهیم داد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->