هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نگاهی به مرگبارترین زلزله‌های دنیا

  • کد خبر: ۱۱۴۱۶۸
  • ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵
نگاهی به مرگبارترین زلزله‌های دنیا
نه تنها ایران، بلکه در دنیا نیز زمین لرزه‌های پر قدرت و مرگبار رخ می‌دهد که در آخرین زلزله در افغانستان بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بامداد روز چهارشنبه گذشته زلزله مهیبی به قدرت ۶.۱ ریشتر پکتیکا در جنوب شرق افغانستان را لرزاند. براثر این زمین‌لرزه مهیب نزدیک به ۱۵۰۰ نفر کشته و نزدیک به ۲ هزار نفر بی‌خانمان و مجروح شدند.

بر اثر این زلزله مرگبار ۲۰ روستا به‌صورت کامل تخریب شد. در این زمین‌لرزه آنچه حائز اهمیت است، نبود امکانات درمانی و اسکان و زلزله زدگان است و حتی بر اثر پس‌لرزه‌ها تاکنون چندین نفر جان خود را از دست داده‌اند.

تنها در کشورمان نیست که زلزله‌های مرگ‌باری رخ می‌دهد، علاوه‌بر ایران و همسایگانش در سراسر دنیا تاکنون زلزله‌های مرگ‌باری رخ داده‌ است که هزاران نفر را به کام مرگ کشیده است.

در این گزارش به مهم‌ترین زمین‌لرزه‌ها در دنیا می‌پردازیم

زلزله ۹.۵ ریشتری در شیلی

۲۲ اوت ۱۹۶۰ زلزله‌ای با قدرت ۹.۵ ریشتر در شیلی رخ داد. براثر این زمین‌لرزه که در عمق ۳۰کیلومتری زمین بود، علاوه‌بر تخریب و رانش زمین سونامی مهیبی نیز به وقوع پیوست.

این زمین لرزه ۵۵۰ میلیون دلار به زیرساخت‌های شیلی خسارت وارد کرد. بر اثر این زمین‌لرزه ۱۶۵۰ نفر کشته شدند و دو میلیون نفر خانه خود را بر اثر زلزله، رانش زمین و سونامی از دست دادند.

۲۵۰هزار کشته در زلزله و سونامی جنوب شرق آسیا

از این زلزله به‌عنوان یکی از پرقدرت‌ترین و مرگ‌بارترین زمین‌لرزه‌های دنیا یاد می‌شود. بر اثر زمین‌لرزه‌ای که با قدرت ۹.۱ ریشتر جزیره سوماترای اندونزی در دسامبر سال ۲۰۰۴ روی داد سونامی قدرتمندی با موج‌هایی به طول ۶۳ متر در چهارده کشور جنوب شرقی آسیا به‌وجود آمد.

بر اثر این زمین‌لرزه و سونامی که کشور‌های مختلفی از جمله ژاپن را دربرگرفت، ۲۳۰ هزار نفر براساس اعلام رسانه‌ها کشته شدند و یکی از مرگ‌بارترین زمین‌لرزه‌های دنیا به ثبت رسید.

زلزله در پرو یک شهر را با خاک یکسان کرد

در ماه اوت سال ۱۸۶۰ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۹ ریشتر شهر اریکا در پرو را به لرزه درآورد و بر اثر این زمین‌لرزه سونامی به طول شانزده متر سواحل این شهر را درنوردید.

این زمین‌لرزه قدرتمند به‌حدی بود که این شهر را با خاک یکسان کرد و ۲۵هزار نفر جان خود را از دست دادند. قدرت این زلزله به‌قدری زیاد بود که بخش‌هایی از شیلی و آمریکا هم دچار سونامی شدند.

۷۰۰ کشته در زلزله شیلی

در فوریه سال ۲۰۱۰ میلادی زمین‌لرزه‌ای که با قدرت ۸.۸ ریشتر در بیو بیو شیلی رخداد، سونامی قدرتمندی نیز به وجود آمد.

با وجود اینکه زمین‌لرزه در عمق۳۳ کیلومتری زمین رخ داد و شهر هم از استحکام خوبی برخوردار بود، اما بر اثر این زمین‌لرزه قدرتمند ۷۰۰ نفر کشته شدند و طول موج‌های بزرگی در ساحل ایجاد شد که شیلی مجبور به پنجاه و سه بار اعلام خطر سونامی و تخلیه سواحل خود در مناطق زلزله‌زده شد.

زلزله مرگبار هائیتی

دوازدهم ژانویه سال ۲۰۱۰ زلزله‌ای با قدرت هفت ریشتر کشور فقیر هائیتی را لرزاند. بر اثر این زمین‌لرزه که در بیست و پنج‌ کیلومتری پایتخت رخ داد خسارات بسیاری وارد و تعداد زیادی از خانه‌ها تخریب شد.

بر اثر این زمین‌لرزه ۱۶۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند و تا سال‌ها بعد به‌علت این‌که هائیتی کشوری فقیر شناخته می‌شد، نتوانست ویرانه‌های زمین‌لرزه را بازسازی کند.

زلزله مرگبار در سیچوان چین

در می‌ سال ۲۰۰۸ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۷.۸ ریشتر شهر سیچوان چین را لرزاند تا برای اولین‌بار چین هم در لیست کشور‌های با زمین‌لرزه‌های مرگ‌بار قرار بگیرد.

براثر وقوع این زمین‌لرزه در منطقه‌ای که ششصد هزار نفر جمعیت داشت نزدیک به ۸۷ هزار نفر جان خود را از دست دادند که از این میان بیش‌از پنج هزار نفر آن‌ها کودکانی بودند که در مدارس مشغول تحصیل بودند.

همچنین این زمین‌لرزه باعث شد تا در بخش‌هایی از استان سیچوان رانش زمین رخ داده و دویست نفر نیز به‌خاطر رانش جان خود را از دست بدهند.

زلزله مرگبار کشمیر پاکستان

در اکتبر سال ۲۰۰۵ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۷.۸ دهم ریشتر مظفرآباد مرکز کشمیر پاکستان را لرزاند.

براثر این زمین‌لرزه مهیب که در فصل زمستان رخداد ۷۸۰ هزار خانه به‌طور کامل ویران و میلیون‌ها نفر آواره شدند.

در جریان این زمین‌لرزه بیش از ۸۰ هزار نفر کشته شدند و تا هفته‌ها طول کشید که دولت پاکستان بتواند آب‌ و برق را در مناطق زلزله‌زده وصل کند. براثر این زمین‌لرزه میلیون‌ها نفر در این مناطق آواره شدند و خانه‌های خود را از دست دادند.

منبع: رویداد ۲۴

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->