جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید
سرخط خبرها

نگاهی به مرگبارترین زلزله‌های دنیا

  • کد خبر: ۱۱۴۱۶۸
  • ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵
نگاهی به مرگبارترین زلزله‌های دنیا
نه تنها ایران، بلکه در دنیا نیز زمین لرزه‌های پر قدرت و مرگبار رخ می‌دهد که در آخرین زلزله در افغانستان بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بامداد روز چهارشنبه گذشته زلزله مهیبی به قدرت ۶.۱ ریشتر پکتیکا در جنوب شرق افغانستان را لرزاند. براثر این زمین‌لرزه مهیب نزدیک به ۱۵۰۰ نفر کشته و نزدیک به ۲ هزار نفر بی‌خانمان و مجروح شدند.

بر اثر این زلزله مرگبار ۲۰ روستا به‌صورت کامل تخریب شد. در این زمین‌لرزه آنچه حائز اهمیت است، نبود امکانات درمانی و اسکان و زلزله زدگان است و حتی بر اثر پس‌لرزه‌ها تاکنون چندین نفر جان خود را از دست داده‌اند.

تنها در کشورمان نیست که زلزله‌های مرگ‌باری رخ می‌دهد، علاوه‌بر ایران و همسایگانش در سراسر دنیا تاکنون زلزله‌های مرگ‌باری رخ داده‌ است که هزاران نفر را به کام مرگ کشیده است.

در این گزارش به مهم‌ترین زمین‌لرزه‌ها در دنیا می‌پردازیم

زلزله ۹.۵ ریشتری در شیلی

۲۲ اوت ۱۹۶۰ زلزله‌ای با قدرت ۹.۵ ریشتر در شیلی رخ داد. براثر این زمین‌لرزه که در عمق ۳۰کیلومتری زمین بود، علاوه‌بر تخریب و رانش زمین سونامی مهیبی نیز به وقوع پیوست.

این زمین لرزه ۵۵۰ میلیون دلار به زیرساخت‌های شیلی خسارت وارد کرد. بر اثر این زمین‌لرزه ۱۶۵۰ نفر کشته شدند و دو میلیون نفر خانه خود را بر اثر زلزله، رانش زمین و سونامی از دست دادند.

۲۵۰هزار کشته در زلزله و سونامی جنوب شرق آسیا

از این زلزله به‌عنوان یکی از پرقدرت‌ترین و مرگ‌بارترین زمین‌لرزه‌های دنیا یاد می‌شود. بر اثر زمین‌لرزه‌ای که با قدرت ۹.۱ ریشتر جزیره سوماترای اندونزی در دسامبر سال ۲۰۰۴ روی داد سونامی قدرتمندی با موج‌هایی به طول ۶۳ متر در چهارده کشور جنوب شرقی آسیا به‌وجود آمد.

بر اثر این زمین‌لرزه و سونامی که کشور‌های مختلفی از جمله ژاپن را دربرگرفت، ۲۳۰ هزار نفر براساس اعلام رسانه‌ها کشته شدند و یکی از مرگ‌بارترین زمین‌لرزه‌های دنیا به ثبت رسید.

زلزله در پرو یک شهر را با خاک یکسان کرد

در ماه اوت سال ۱۸۶۰ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۹ ریشتر شهر اریکا در پرو را به لرزه درآورد و بر اثر این زمین‌لرزه سونامی به طول شانزده متر سواحل این شهر را درنوردید.

این زمین‌لرزه قدرتمند به‌حدی بود که این شهر را با خاک یکسان کرد و ۲۵هزار نفر جان خود را از دست دادند. قدرت این زلزله به‌قدری زیاد بود که بخش‌هایی از شیلی و آمریکا هم دچار سونامی شدند.

۷۰۰ کشته در زلزله شیلی

در فوریه سال ۲۰۱۰ میلادی زمین‌لرزه‌ای که با قدرت ۸.۸ ریشتر در بیو بیو شیلی رخداد، سونامی قدرتمندی نیز به وجود آمد.

با وجود اینکه زمین‌لرزه در عمق۳۳ کیلومتری زمین رخ داد و شهر هم از استحکام خوبی برخوردار بود، اما بر اثر این زمین‌لرزه قدرتمند ۷۰۰ نفر کشته شدند و طول موج‌های بزرگی در ساحل ایجاد شد که شیلی مجبور به پنجاه و سه بار اعلام خطر سونامی و تخلیه سواحل خود در مناطق زلزله‌زده شد.

زلزله مرگبار هائیتی

دوازدهم ژانویه سال ۲۰۱۰ زلزله‌ای با قدرت هفت ریشتر کشور فقیر هائیتی را لرزاند. بر اثر این زمین‌لرزه که در بیست و پنج‌ کیلومتری پایتخت رخ داد خسارات بسیاری وارد و تعداد زیادی از خانه‌ها تخریب شد.

بر اثر این زمین‌لرزه ۱۶۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند و تا سال‌ها بعد به‌علت این‌که هائیتی کشوری فقیر شناخته می‌شد، نتوانست ویرانه‌های زمین‌لرزه را بازسازی کند.

زلزله مرگبار در سیچوان چین

در می‌ سال ۲۰۰۸ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۷.۸ ریشتر شهر سیچوان چین را لرزاند تا برای اولین‌بار چین هم در لیست کشور‌های با زمین‌لرزه‌های مرگ‌بار قرار بگیرد.

براثر وقوع این زمین‌لرزه در منطقه‌ای که ششصد هزار نفر جمعیت داشت نزدیک به ۸۷ هزار نفر جان خود را از دست دادند که از این میان بیش‌از پنج هزار نفر آن‌ها کودکانی بودند که در مدارس مشغول تحصیل بودند.

همچنین این زمین‌لرزه باعث شد تا در بخش‌هایی از استان سیچوان رانش زمین رخ داده و دویست نفر نیز به‌خاطر رانش جان خود را از دست بدهند.

زلزله مرگبار کشمیر پاکستان

در اکتبر سال ۲۰۰۵ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۷.۸ دهم ریشتر مظفرآباد مرکز کشمیر پاکستان را لرزاند.

براثر این زمین‌لرزه مهیب که در فصل زمستان رخداد ۷۸۰ هزار خانه به‌طور کامل ویران و میلیون‌ها نفر آواره شدند.

در جریان این زمین‌لرزه بیش از ۸۰ هزار نفر کشته شدند و تا هفته‌ها طول کشید که دولت پاکستان بتواند آب‌ و برق را در مناطق زلزله‌زده وصل کند. براثر این زمین‌لرزه میلیون‌ها نفر در این مناطق آواره شدند و خانه‌های خود را از دست دادند.

منبع: رویداد ۲۴

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->