بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

۲۲۴ هزار سقط غیر قانونی در کشور

  • کد خبر: ۱۱۵۱۸
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰
۲۲۴ هزار سقط غیر قانونی در کشور
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جمعیتی که باید بارور باشد، بارور نیست و در جا‌هایی که فقر است و اقتصاد ضعیف است، باروری بیشتر است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی قلیان اول، امروز در همایش کشوری مامایی و سلامت زنان که به مناسبت صدمین سال دانشگاهی‌شدن مامایی ایران، در تالار ابن‌سینا برگزار شد، عنوان کرد: اگر میزان مرگ‌ومیر کودکان ما از ۱۶۰ در هزار، در دهه ۶۰، به ۱۶ نوزاد در هزار تولد زنده رسیده است و مرگ مادران در کل منطقه پایین‌ترین میزان را دارد، همه و همه حاصل تلاش تیم‌های مراقب سلامت ماماها، پزشکان، متخصصان و بهورزانی است که در خانه بهداشت در حال ارائه خدمت هستند.

وی افزود: پزشکی یعنی تیم و سلامت یعنی علاقه و عشق. دوست دارم ماما‌ها و متخصصان زنان و پزشکان را باهم ببینیم. ما یک تیم هستیم و خدماتمان به هم پیوسته است. یک تیم رهبری می‌خواهد و در هر مقطع تحصیلی باید در کنار هم باشند. خیلی از مسئولان مرکز سلامت، ماما‌ها هستند و شاید پزشک زیرمجموعه باشد. صنفی‌گرایی خوب است، اما در حدی که آسیبی به سلامت جامعه وارد نکند.

این عضو هیأت‌علمی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «رشد جمعیت، بدون تعارف رو به زوال و کاهش است»، گفت: این امر واقعیتی است که همه قبول کرده‌اند و خیلی از جا‌ها صحبت می‌شود که نرخ باروری ما ۴.۲ دهم است. امیدواریم جمعیت ما جایگزین جمعیت قدیم شود.

وی ادامه داد: اگر با این روال پیش رویم که متوسط رشد جمعیت از سال ۶۵ تا ۹۵، از ۲.۴۶ به ۱.۲۴ رسیده، در آینده‌ای نه چندان دور، دچار سالمندی بیش‌ازاندازه خواهیم شد و این یک خطر است.

قلیان اول با بیان اینکه «در اکثر مناطق کشور آمار نرخ باروری زیر ۲ بوده است»، گفت: این آمار، تقریباً مشابه تمام استان‌هاست و وقتی به نمودار کشوری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم به صورت یکسان و عادلانه تقسیم نشده و جمعیتی که باید بارور باشد، نیست و در جا‌هایی که فقر و اقتصادِ پایین را داریم، باروری بیشتر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقاتی که در چند سال اخیر اتفاق افتاده، کاهش ازدواج، افزایش سن ازدواج و آمار بالای طلاق بوده است. در سال گذشته، حدود ۱۳ هزار مورد طلاق ثبت کرده‌ایم و یک‎‌سوم آنچه که ازدواج کرده‌اند در آمار باروری نقش مؤثری داشته‌اند.

وی ادامه داد: سیاست‌هایی که وزارت بهداشت در این حوزه نقش دارد، هماهنگی‌های درون‌بخشی است. وقتی صحبت از افزایش نرخ باروری می‌کنیم، اگر دفعی و بی‌مطالعه وارد شویم، کارساز نیست. اگر می‌خواهیم وسائل پیشگیری از بارداری را در تمام جمعیت کاهش دهیم، لازم است رفتار‌های مردم را بشناسیم. تا این شناخت نباشد، نمی‌شود نسخه یکسانی را در سیستان، اهواز، مشهد یا گیلان بست. باید رفتار‌های باروری، میزان عشق و علاقه، وضعیت اقتصادی، امنیت سیاسی و اجتماعی را در یک مطالعه جدی بررسی کنیم.

قلیان اول با اشاره به اینکه «آموزش عموم باید بر پایه پژوهش‌ها اتفاق بیفتد»، بیان کرد: نمی‌شود یکسان تصمیم گرفت. مطالبه‌گری، در امر باروی و افزایش جمعیت به تنهایی نمی‌تواند کارساز باشد و خدمات را بدهد. سیاست‌ها باید بازنویسی و بازخوانی شود و شرایط آنچه که مدنظر نظام است را فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد از خدمات حفظ سلامت و ارتقاء سلامت مادر و کودک را ماما‌ها فراهم می‌کنند و این توانمندی را دارند. برای اینکه آسیب را از بین ببریم باید آسیب‌شناسی را به صورت شفاف برای مردم توضیح دهیم. با سیاست‌های جدید باروری که در سطح وزارت وجود دارد، وسایل پیشگیری از بارداری از ۲۵ تا ۳۰ درصدی که گروه هدف بوده‌اند، به زیر ۵ درصد رسیده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص کاهش استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری اظهار کرد: این امر منجر به اقدامات غیرقانونی مانند سقط شده‌است. قریب به ۲۲۴ هزار مورد در سال سقط غیرقانونی داریم که پزشکی قانونی این آمار را تایید نکرده، با این حال سلامت مادر و یک جامعه در خطر خواهد افتاد و نباید باعث آسیب دیگری به جامعه شویم و جامعه و کودک را از داشتن مادر محروم کنیم.

وی تاکید کرد: وظیفه ما، مراکز جامع سلامت و مطب‌های مامایی این است تا به مادرانی که در سنین باروی هستند مشاوره صحیح و کامل در فرزندآوری داده شود و آموزش‌ها را باید در سطح مردم بومی‌سازی کنیم.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->