۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

تلف شدن ۲۷۲ هزار جوجه گوشتی در خراسان رضوی براثر بیماری آنگارا

  • کد خبر: ۱۱۵۴۱۸
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۹
تلف شدن ۲۷۲ هزار جوجه گوشتی در خراسان رضوی براثر بیماری آنگارا
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون در خراسان رضوی۴۳ واحد گوشتی مبتلا به بیماری آنگارا شناسایی و تایید شده‌اند. در این واحدها ۲۷۲ هزار و ۷۸۷ قطعه جوجه گوشتی به دلیل شیوع ناشی از این بیماری تلف شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، شهرام شرقی در رابطه با وضعیت تلفات ناشی از بیماری آنگارا در خراسان رضوی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون در خراسان رضوی و در سطح شهرستان‌های داورزن، سبزوار، نیشابور و جغتای ۴۳ واحد مبتلا به بیماری در واحدهای گوشتی شناسایی و تایید شده‌اند. در حال حاضر در هفت واحد از این ۴۳ واحدی که در آن بیماری شیوع پیدا کرده، معدوم‌سازی انجام شده است.  

وی در رابطه با راه‌های جلوگیری از شیوع این بیماری افزود: ما پیشنهاداتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری در سطح استان داریم که در حال عملیاتی کردن آن هستیم. یکی از مواردی که باید انجام شود، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای مرغداران است که به محض وقوع بیماری اطلاع‌رسانی کنند تا بتوانیم پروسه معدوم‌سازی را در شهرستان‌ها پیگیری کنیم.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی عنوان کرد: کوتاهی در سیستم‌های نظارتی بهداشتی و قرنطینه در واحدهای مرغداری، تهیه نهاده و دان مرغ به صورت غیر بهداشتی، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، عدم اجرای واکسیناسیون در گله‌ها، عدم اجرای شرایط قرنطینه در واحدها و عدم تامین جوجه‌های سالم و واکسیناسیون علیه این بیماری می‌تواند باعث شیوع گسترده این بیماری در سطح استان شود.  

شرقی تاکید کرد: زمانی که مرغداران می‌خواهند سالن‌های خود را برای جوجه‌ریزی دور بعد آماده کنند، این دوره با روش‌های مناسب و زیر نظر دامپزشک باید  طی  شود زیرا با توجه به افزایش قیمت‌ها و هزینه‌ها خصوصا در زمینه کنترل‌های بهداشتی از باب خرید وسایل ضدعفونی ممکن است تولیدکنندگان هزینه کافی برای اجرای پاکسازی در سالن جوجه‌ریزی انجام ندهند. به همین دلیل تاکید می‌کنیم پاکسازی سالن‌ها باید زیر نظر دامپزشک و مطابق با پروتکل‌های بهداشتی صورت گیرد.

وی عنوان کرد: مرغداران لاشه‌ها و تلفات را باید زیر نظر دامپزشک و با روش‌های بهداشتی معدوم‌ کنند. در معرض قرار دادن این لاشه‌ها در منطقه باعث انتقال این بیماری به واحدهای مجاور خواهد شد. مرغداران سیستم پرورشی خود را به گونه‌ای مدیریت کنند که از ورود پرندگان آزاد مانند گنجشک، کبوتر و کلاغ به واحدها جلوگیری به عمل آید زیرا این پرندگان نیز می‌توانند به عنوان ناقل این بیماری را انتقال دهند.

شرقی گفت: در شرایط حاد و فعلی استان تاکید ما بر این است که تمام واحدهایی که می‌خواهند جوجه‌ریزی  انجام دهند، از مزارع مرغ مادری که علیه این بیماری واکسینه شده‌اند، جوجه خریداری کنند. در حال حاضر برخی از گله‌های مرغ مادر علیه این بیماری واکسینه نشده‌اند و جوجه‌های آن‌ها از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار هستند.  

وی اضافه کرد: همچنین واحدهایی که در مجاورت واحدهای آلوده و کانونی قرار گرفته‌اند، باید تا ۲۱ روز آینده بعد از وقوع بیماری در واحد همسایه از جوجه‌ریزی خودداری کنند. این مساله موجب می‌شود در این فرصت عوامل ویروسی فعال در منطقه با کاهش تراکم جوجه‌ریزی کم شوند و احتمال وقوع بیماری نیز کاهش پیدا می‌کند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این بیماری تنها مختص به استان ما نیست و در سطح کشور واحدها را درگیر می‌کند. در خراسان رضوی در مناطقی مانند داورزن، سبزوار و... به دلیل اینکه تراکم واحدها بیشتر و ساختار واحدها فرسوده‌تر است، رخداد بیماری نمود بیشتری دارد.  

وی اضافه کرد: مجموع تلفاتی که این بیماری در گله‌های در خراسان رضوی می‌دهد، بین ۳۴ تا ۳۵ درصد است. با توجه به سن درگیری در طول پرورش و ساختار بهداشتی این میزان می‌تواند به ۵۰ الی ۶۰ درصد هم برسد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->