آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی بروکر آلپاری با بروکر‌های دیگر: مقایسه کامل آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ اسفند ۱۴۰۳) حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است
سرخط خبرها

تلف شدن ۲۷۲ هزار جوجه گوشتی در خراسان رضوی براثر بیماری آنگارا

  • کد خبر: ۱۱۵۴۱۸
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۹
تلف شدن ۲۷۲ هزار جوجه گوشتی در خراسان رضوی براثر بیماری آنگارا
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون در خراسان رضوی۴۳ واحد گوشتی مبتلا به بیماری آنگارا شناسایی و تایید شده‌اند. در این واحدها ۲۷۲ هزار و ۷۸۷ قطعه جوجه گوشتی به دلیل شیوع ناشی از این بیماری تلف شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، شهرام شرقی در رابطه با وضعیت تلفات ناشی از بیماری آنگارا در خراسان رضوی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون در خراسان رضوی و در سطح شهرستان‌های داورزن، سبزوار، نیشابور و جغتای ۴۳ واحد مبتلا به بیماری در واحدهای گوشتی شناسایی و تایید شده‌اند. در حال حاضر در هفت واحد از این ۴۳ واحدی که در آن بیماری شیوع پیدا کرده، معدوم‌سازی انجام شده است.  

وی در رابطه با راه‌های جلوگیری از شیوع این بیماری افزود: ما پیشنهاداتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری در سطح استان داریم که در حال عملیاتی کردن آن هستیم. یکی از مواردی که باید انجام شود، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای مرغداران است که به محض وقوع بیماری اطلاع‌رسانی کنند تا بتوانیم پروسه معدوم‌سازی را در شهرستان‌ها پیگیری کنیم.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی عنوان کرد: کوتاهی در سیستم‌های نظارتی بهداشتی و قرنطینه در واحدهای مرغداری، تهیه نهاده و دان مرغ به صورت غیر بهداشتی، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، عدم اجرای واکسیناسیون در گله‌ها، عدم اجرای شرایط قرنطینه در واحدها و عدم تامین جوجه‌های سالم و واکسیناسیون علیه این بیماری می‌تواند باعث شیوع گسترده این بیماری در سطح استان شود.  

شرقی تاکید کرد: زمانی که مرغداران می‌خواهند سالن‌های خود را برای جوجه‌ریزی دور بعد آماده کنند، این دوره با روش‌های مناسب و زیر نظر دامپزشک باید  طی  شود زیرا با توجه به افزایش قیمت‌ها و هزینه‌ها خصوصا در زمینه کنترل‌های بهداشتی از باب خرید وسایل ضدعفونی ممکن است تولیدکنندگان هزینه کافی برای اجرای پاکسازی در سالن جوجه‌ریزی انجام ندهند. به همین دلیل تاکید می‌کنیم پاکسازی سالن‌ها باید زیر نظر دامپزشک و مطابق با پروتکل‌های بهداشتی صورت گیرد.

وی عنوان کرد: مرغداران لاشه‌ها و تلفات را باید زیر نظر دامپزشک و با روش‌های بهداشتی معدوم‌ کنند. در معرض قرار دادن این لاشه‌ها در منطقه باعث انتقال این بیماری به واحدهای مجاور خواهد شد. مرغداران سیستم پرورشی خود را به گونه‌ای مدیریت کنند که از ورود پرندگان آزاد مانند گنجشک، کبوتر و کلاغ به واحدها جلوگیری به عمل آید زیرا این پرندگان نیز می‌توانند به عنوان ناقل این بیماری را انتقال دهند.

شرقی گفت: در شرایط حاد و فعلی استان تاکید ما بر این است که تمام واحدهایی که می‌خواهند جوجه‌ریزی  انجام دهند، از مزارع مرغ مادری که علیه این بیماری واکسینه شده‌اند، جوجه خریداری کنند. در حال حاضر برخی از گله‌های مرغ مادر علیه این بیماری واکسینه نشده‌اند و جوجه‌های آن‌ها از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار هستند.  

وی اضافه کرد: همچنین واحدهایی که در مجاورت واحدهای آلوده و کانونی قرار گرفته‌اند، باید تا ۲۱ روز آینده بعد از وقوع بیماری در واحد همسایه از جوجه‌ریزی خودداری کنند. این مساله موجب می‌شود در این فرصت عوامل ویروسی فعال در منطقه با کاهش تراکم جوجه‌ریزی کم شوند و احتمال وقوع بیماری نیز کاهش پیدا می‌کند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این بیماری تنها مختص به استان ما نیست و در سطح کشور واحدها را درگیر می‌کند. در خراسان رضوی در مناطقی مانند داورزن، سبزوار و... به دلیل اینکه تراکم واحدها بیشتر و ساختار واحدها فرسوده‌تر است، رخداد بیماری نمود بیشتری دارد.  

وی اضافه کرد: مجموع تلفاتی که این بیماری در گله‌های در خراسان رضوی می‌دهد، بین ۳۴ تا ۳۵ درصد است. با توجه به سن درگیری در طول پرورش و ساختار بهداشتی این میزان می‌تواند به ۵۰ الی ۶۰ درصد هم برسد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->