پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

قرآن‌های سرقت شده از حرم امام‌علی (ع) در حراجی‌های لندن

  • کد خبر: ۱۱۵۹۴۸
  • ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۳
قرآن‌های سرقت شده از حرم امام‌علی (ع) در حراجی‌های لندن
کتابخانه حرم علوی در نجف اشرف، یکی از غنی‌ترین مجموعه‌های قرآنی و تفسیری را در خود جای داده است. بیش‌از ۵۰۰نسخه از مصاحف قرآن و تفاسیر قرآنی بسیار ارزشمند در این کتابخانه نگهداری می‌شود که برخی از آن‌ها، بیش از هزارسال پیش بر آستان حرم علوی وقف شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این کتابخانه، یک نسخه قرآنی کامل وجود دارد که در آغاز آن، رساله‌ای کوتاه در علم قرائت کتابت شده و در آغاز هر سوره‌اش، اطلاعاتی درباره تعداد آیات، مکی‌بودن و مدنی‌بودن سوره، فضل قرائت سوره و مانند آن آمده است. نوع کتابت، تذهیب و سرسوره‌های آن بسیار خاص است و تا‌جایی‌که می‌دانم، در سایر نمونه‌های آن قرون تکرار نشده است. نسخه فوق را علی‌بن‌جمعه‌الموصلی در سال‌۹۱۵ قمری بر حرم علوی وقف کرده است. در حاشیه ص‌۳۵ نوشته شده است: «وقف نمود علی بن‌جمعه الموصلی این مصحف شریف را در آستانه امیر‌المومنین علی، ولی ا... صلی‌ا... علیه و سلم. آمرزیده باد خواننده و نظر‌کننده در حق این فقیر فاتحه بخوانید. در تاریخ سنه خمس عشر و تسعمائه هجرته النبویه.»

بخشی از این نسخه چند دهه قبل از نجف خارج شده و در دهه ۱۹۴۰ میلادی به موزه متروپلیتن راه یافته است؛ از‌جمله دو برگه‌ای که در سوره‌های فتح و محمد حاوی نام پیامبر اکرم (ص) است. با مراجعه به نسخه موجود در حرم علوی، درمی‌یابیم که بین ص‌۵۷۳ و ۵۷۴ از این مصحف که حاوی آیات پایانی سوره فتح و آغاز حجرات است، در نسخه نیست. این بخش مفقوده اکنون به‌صورت تمام‌وکمال در موزه متروپلیتن قرار دارد. این برگه حاوی نام محمد است. برگه حاوی نام مبارک پیامبر اکرم (ص) در سوره محمد نیز در اصل نسخه در نجف نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->