به گزارش شهرآرانیوز؛ سازمان ملل دیروز در گزارش جدید خود همچنین پیش بینی کرد: در سال ۲۰۲۳ هند از چین به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان پیشی خواهد گرفت و انتظار میرود جمعیت جهان در ۱۵ نوامبر به ۸ میلیارد نفر برسد.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: نقطه عطف جمعیت جهان یادآور مسئولیت مشترک ما برای مراقبت از کره زمین و لحظهای برای تأمل در این مورد است که هنوز به تعهدات خود درباره یکدیگر کوتاهی میکنیم.
به گفته او؛ اکنون این فرصتی است برای گرامیداشت تنوع، شناخت وجه مشترک انسانیت و شگفتی از پیشرفتهای به دست آمده در حوزه بهداشت که باعث افزایش طول عمر و کاهش چشمگیر نرخ مرگ و میر مادران و کودکان شده است.
پیش بینی دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد نشان میدهد که جمعیت جهان با کندترین سرعت خود از سال ۱۹۵۰ در حال رشد است.
این رقم احتمالا باید در سال ۲۰۳۰ به ۸.۵ میلیارد نفر و در سال ۲۰۵۰ به ۹.۷ میلیارد نفر برسد و در ۲۰۸۰ به اوج خود که حدود ۱۰.۴ میلیارد نفر است برسد و تا سال ۲۱۰۰ در آن سطح ثابت باقی بماند.
در این گزارش آمده است در حالی که کاهش خالص نرخ زاد و ولد در چندین کشور در حال توسعه مشاهده میشود، بیش از نیمی از پیش بینی افزایش جمعیت جهان در دهههای آینده در هشت کشور متمرکز خواهد بود که شامل کنگو، مصر، اتیوپی، هند، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و تانزانیا میشود. در سال ۲۰۲۰ جمعیت ایران ۸۴ میلیون نفر اعلام شده است. بر پایه آمار سال ۱۳۹۸ نیز، جمعیت ایران در حدود یک سده، هشت برابر شده است.
هرچند که در دهههای اخیر، باروری در این کشور کاهش داشته و حرکت جمعیت به سوی سال خوردگی است. بر پایه همین آمار، نسبت جنسی نیز ۱۰۲٫۸ مرد به ازای هر ۱۰۰ زن بوده است. همچنین پس از تهران، به ترتیب مشهد، اصفهان، شیراز، کرج و تبریز، پرجمعیتترین شهرهای ایران هستند.