علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ در راستای اهداف بازآفرینی مدیریتشهری مشهد در مناطق حاشیه شهر و توسعه همهجانبه این محلات به ویژه در زمینه ارتقای سلامت جسمی، روانی، معنوی، اجتماعی و سبک زندگی سالم و همچنین استفاده از ظرفیتهای موجود و همافزایی لازم در این زمینه، تفاهمنامه دوجانبهای میان سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به امضا رسید تا براساس این تفاهم، شاهد توسعه فعالیتها و برنامههای بهداشتی و ایمنی بهمنظور بهبود و ارتقای سلامت ساکنان محلات حاشیه شهر باشیم.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضاهای شهری در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: ساخت حداقل ۸ درمانگاه استاندارد در مناطق حاشیه شهر در دستورکار ما قرار دارد و امیدواریم بتوانیم در این دوره مدیریت شهری، دو بیمارستان نیز طراحی کنیم.
علی رضازادههمدانی با بیان اینکه سازمان بازآفرینی پنج محور عملیاتی دارد، افزود: محور نخست بحث سکونتگاههای غیررسمی است که یازده منطقه از سیزده منطقه شهری درگیر این مقوله هستند. استاندارد خانوار در بدترین مناطق کشور به ۱۶۰ تا ۱۸۰ میرسد، اما میانگین اعلامشده در مشهد ۲۴۰ خانوار است و در برخی مناطق به ۴۰۰ تا ۴۲۰ خانوار نیز میرسد.
وی محور دوم سازمان بازآفرینی را بافتهای فرسوده موجود در قلب شهر دانست و افزود: این بافتها بهواسطه حرکت شهر بهسمت پیری هرروز بیشتر میشود.
همدانی تصریح کرد: محور سوم بافتهای تاریخی است که بهواسطه کمکاری برخی سازمانها برای هزینهکردن در این زمینه، بخش زیادی از میراث هویتی ما درحال ازبینرفتن است. قانون گذار این وظیفه را بر عهده شهرداری گذاشته است که با تغییر کاربری بتواند سرمایه گذار و مالک را به حفظ و مرمت بنای خود تشویق کند.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد بیان کرد: محور چهارم برنامههای این سازمان تمرکز بر بافتهای نا همگونی دارد که شامل پلاکهای بزرگمقیاس بدون کاربری شهری مانند پادگان، زندان، راهآهن، فرودگاه و کارخانجات داخل بافت شهری هستند و بهدلیل وسعت شهر درون بافت آن قرار گرفتهاند. بزرگترین بازآفرینی بافت ناهمگون کشور در مشهد و در جریان آزادسازی پادگان لشکر۷۷ انجام شد.
وی پنجمین محور این سازمان را بافتهای الحاقی بیان کرد و ادامه داد: این بخش شامل همه روستاهایی است که در طرح تفصیلی به شهر الحاق میشوند. اینها مواردی هستند که در دستورکار سازمان بازآفرینی است تا بتوانیم به استانداردهای شهری نزدیک شویم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با بیان اینکه انجام خدمات جامع شهری در کشور مقداری زمانبر است، اظهار کرد: اکنون دانشگاه علوم پزشکی پیگیر ساخت بیمارستانی در شهرک شهیدرجایی است که برای موضوع تأمین زمین با مشکلات فراوانی مواجه شده است. مشهد پس از تهران بدترین وضعیت را به لحاظ بهداشتی دارد؛ مشکلی که در شهرستانهای استان وجود ندارد.
سیدجواد حسینی تصریح کرد: جابهجایی واحدهای بهداشتی بهدلیل افزایش قیمت اجارهبها از جمله مشکلات دیگر ما در این زمینه است و سبب میشود دسترسی مردم به این واحدها کم شود. این موضوع را شفاهی به شهردار گفتهایم و کتبی نیز اعلام خواهیم کرد تا با اختصاص زمین و کمک خیران این مشکل رفع شود.
عضو هیئتعلمی گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت نیز در این نشست گفت: داشتن سواد سلامت برای مردم جامعه ما بسیار مهم است و آنها باید بدانند درباره سلامت خود از کجا اطلاعات بهدست بیاورند و چگونه از آن استفاده کنند.
هادی طهرانی امضای تفاهمنامه میان سازمان بازآفرینی شهرداری و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی را سبب استفاده و بهره مندی از زیرساختها و امکانات دانست و افزود: شهرداری مسئول سلامت شهر است و امکانات ویژهای دارد که در این راستا باید نقش پررنگتری نیز داشته باشد.