سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

نگاهی به ۲۰ سال اشغالگری انگلیس در افغانستان

  • کد خبر: ۱۱۶۹۷۳
  • ۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۷
نگاهی به ۲۰ سال اشغالگری انگلیس در افغانستان
۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ بود که بوریس جانسون دستور خروج نظامیان انگلیسی را از افغانستان صادر کرد، تصمیمی که به حضور ۲۰ ساله این نیرو‌ها در افغانستان پایان داد، حضوری که حاشیه‌های زیادی به همراه داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در روز‌های گذشته انتشار خبری در رابطه با جنایت جنگی نظامیان بریتانیایی در ۲۰ سال حضورشان در افغانستان توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

براساس پژوهشی که برنامه تحقیقی پانورامای بی‌بی‌سی انجام داده محققان این برنامه دریافته‌اند که یک «سیاست» نانوشته برای کشتن مردان در سن جنگ، در وزارت دفاع بریتانیا وجود داشته است و این باعث شده که در جریان ماموریت‌های مختلف نیرو‌های ویژه بریتانیا در افغانستان، مردان و حتی نوجوان‌ها به طور مشابه و مشکوک کشته شوند.

بی بی سی دریافته که نیرو‌های ویژه انگلیسی در زمان حضورشان در افغانستان در جریان یک دوره ماموریت شش ماهه در جنوب این کشور حدود ۵۴ غیرنظامی را به طورغیرقانونی کشتند. به همین بهانه تلاش کردیم تا به حضور ۲۰ ساله نظامیان انگلیسی در افغانستان نگاهی بیندازیم.

۲۰۰۲ آغاز اشغالگری روباه پیر در افغانستان

بریتانیا از سال ۲۰۰۲ میلادی فعالیت‌های نظامی مستقل خود را در افغانستان آغاز کرد، هدف اصلی این جنگ، مبارزه و از بین بردن القاعده، طالبان و حامیان آن اعلام شده بود.

دولت انگلیس پس از پایان حضور سربازانش در افغانستان اعلام کرد که این کشور در جنگ ۲۰ ساله افغانستان ۳۱ میلیارد دلار هزینه کرده است. در واقع انگلیس بزرگترین شریک آمریکا در جنگ افغانستان بود. نظامیان انگلیسی بیشتر در جنوب افغانستان و ولایت هلمند حضور داشتند.

حملات شبانه به خانه غیرنظامیان یکی از مهمترین حاشیه‌های حضور نیرو‌های نظامی بریتانیا در افغانستان بود.

ارتش انگلیس به طور رسمی در سال ۲۰۱۴ بخش زیادی از نظامیان خود را از افغانستان خارج کرد و پس از آن تنها ۷۵۰ نظامی این کشور برای آموزش و مشورت دهی به نیرو‌های امنیتی افغانستان در این کشور باقی ماندند.

سرانجام بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ پایان حضور بیست ساله نظامیان کشورش را در افغانستان اعلام کرد و آخرین پرواز هواپیما‌های نظامی انگلیس اواخر شامگاه شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ کابل را ترک کرد.

۲۰ سال حضور نظامی انگلیس در جنگ افغانستان باعث کشته شدن ۴۵۷ نظامی انگلیسی در این کشور شد.

وزارت دفاع انگلیسی در گزارشی اعلام کرده است که نظامیان این کشور در جریان جنگ افغانستان بیش از ۱۰ هزار مورد جراحت فیزیکی پیدا کرده‌اند و صدمه‌های روانی نیز شیوع بسیاری در میان کهنه سربازان انگلیسی بازگشته از جنگ دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->