ضمن گرامیداشت فرارسیدن هفته تامیناجتماعی و تبریک به خانواده بزرگ این مجموعه، حداقلها و انتظارهای بیمهشدگان بهخصوص جامعه کارگری را به اختصار بیان میکنم. امروز خوشحالیم که سازمان تامیناجتماعی خوشحسابی کرده و بدهیهای چشمگیر خود را به بانکها پرداخت کرده است که نشان از پویایی معاونت حقوقی بانکهاست.
در این میان، نکتهای که تاملبرانگیز است، بدهی حدود ۴۰۰هزار میلیارد تومانی دولت به تامیناجتماعی است که باید پرداخت شود. باید درنظر داشت که یکی از شروط مهم خدماتدهی مناسب ازسوی تامیناجتماعی، تنظیم میزان ورودیها و خروجی منابع این مجموعه است، از اینرو اگر بر پرداخت بدهیهای دولت تاکید میشود، از این زاویه است.
اهمیت دادن به مشکلات و دغدغههای کارگران حوزههای سخت و زیانآور، از دیگر موضوعاتی است که انتظار میرود به آن توجه شود. برخی شرکتهای پیمانکاری از پرداخت حق بیمه ۴درصدی مشاغل سخت و زیانآور امتناع میکنند و کارگران پس از پایان دوره بیستساله خدمت، متوجه تخلف کارفرما میشوند.
در این مواقع، سازمان تامیناجتماعی که بهعنوان نماینده دولت، مکلف به حمایت از حقوق کارگران است، از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی میکند و به این بهانه که به پیمانکار دسترسی ندارد، به کارگر اعلام میکند چنانچه مایل به بازنشستگی در موعد بیستساله است، باید حق بیمه ۴درصدی سهم کارفرما را خودش پرداخت کند.
خوشبختانه در راستای حل این مشکل در پایگاه ملی گفتوگوی سازمان تامیناجتماعی که در خراسانرضوی تشکیل شده، مصوباتی به تصویب رسیده است که تقاضا میکنیم اجرایی شود؛ بهعنوان نمونه با اصلاح سامانه سازمان تامین، بیمهشدگان بتوانند عناوین شغلی ارسالی توسط کارفرمایان را ببینند.
همچنین پس از وصول لیست بیمه توسط سازمان تامیناجتماعی، پیامک آن برای بیمهشدگان ارسال شود و ترتیبی بهکار گرفته شود که کارگرانی که مشاغل آنان در گروه ب جای گرفته است و کارفرمای آنان پیمانکاران هستند و هرسال در مناقصات تغییر میکنند، به مشکل برخورد نکنند و از همان ابتدا، شرایط وصول حق بیمه بر مبنای سخت و زیانآور گذاشته شود تا کارگران در پایان خدمت بهدلیل وصول نکردن ۴درصد حق بیمه سهم کارفرما، بلاتکلیف نباشد.