پرتاب موفق دو ماهواره ایرانی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + فیلم با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود جواب پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل ویدئویی جدید از «اطلس»، ربات انسان‌نمای جدید بوستون داینامیکس نگرانی پنتاگون از ماهواره‌های جاسوسی جدید ایلان ماسک و رابطه‌اش با پوتین ویدیو تبلیغاتی روبوتاکسی (سایبرکب) تسلا | تصویری از آینده وان پلاس ۱۳ معرفی شد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

تصویر روز ناسا نتیجه همکاری تلسکوپ جیمز وب، هابل و سوبارو

  • کد خبر: ۱۱۷۵۸۹
  • ۲۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۱
تصویر روز ناسا نتیجه همکاری تلسکوپ جیمز وب، هابل و سوبارو
در تصویر روز ناسا، تصویری از پنج قلوی استفان را مشاهده می‌کنیم که از ترکیب داده‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب، هابل و تلسکوپ زمینی سوبارو در هاوایی بدست آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز، چندی پیش ناسا اولین تصاویر تمام رنگی تلسکوپ جیمز وب را منتشر کرد. این پنج تصویر جزئیات و ویژگی‌های شگفت‌انگیزی داشتند و توجه بسیاری را به خود جلب کردند. در مطالب پیش، به مرور این تصاویر پرداختیم و هر یک را به صورت مفصل شرح دادیم. حالا این سوال پیش می‌آید که آیا می‌توان تصاویر تلسکوپ هابل، جیمز وب و سوبارو از پنج قلوی استفان را باهم ترکیب کرد؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب که اخیرا به فضا پرتاب شد، آینه بزرگتری نسبت به هابل دارد، اما این تلسکوپ در محدوده فروسرخ میانی به رصد کیهان می‌پردازد و نمی‌تواند نور آبی را رصد کند. از سوی دیگر، تلسکوپ فضایی هابل که بیش از سی سال پیش به فضا پرتاب شد، آینه کوچکتری دارد و نمی‌تواند طیف فروسرخ را مشاهده کند. با این‌حال، این تلسکوپ می‌تواند نه تنها نور آبی بلکه حتی فرابنفش را نیز تصویر کند.

پس داده‌های وب و هابل را می‌توان برای ایجاد تصاویر در طیف گسترده‌تری از رنگ‌ها ترکیب کرد.

از سوی دیگر، داده‌های تلسکوپ زمینی «سوبارو» ژاپن در هاوایی نیز می‌تواند به تکمیل رنگ‌های این تصویر کمک کند. از آنجایی که داده‌های وب، هابل و سوبارو به طور رایگان در دسترس هستند، هرکسی در سراسر جهان می‌تواند آن‌ها را پردازش کند و تصاویر خارق‌العاده‌ای در طیف‌های مختلف از این اجرام یا نواحی ثبت کند.

تصویر روز ناسا نتیجه همکاری تلسکوپ جیمز وب، هابل و سوبارو


تلسکوپ سوبارو در قله «Maunakea» - یکی قله آتشفشانی خاموش - در هاوایی قرار دارد. فشار هوا بر روی این قله تنها دو سوم فشار هوا در سطح دریا است. ابر‌ها معمولا در زیر قله تشکیل می‌شوند و از آنجایی که هاوایی آب و هوای خاص ناحیه خود را دارد، شرایط ایده‌آلی برای رصد کیهان فراهم می‌شود.

قله Maunakea یکی از بهترین مکان‌های رصدی در جهان است. در این ناحیه می‌توان ۱۳ تلسکوپ غول‌پیکر را مشاهده کرد که هرکدام در یک طیف مخصوص مشغول رصد عالم هستند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->