به گزارش شهرآرانیوز، بیمهشدگان تأمیناجتماعی در صورت داشتن دو سال سابقه بیمهپردازی در هنگام ازدواج اول، هدیه نقدی ازدواج معادل یک ماه حقوق مبنای کسر حق بیمه دریافت میکنند و اگر زن و شوهر هر دو بیمهشده تأمیناجتماعی باشند، این هدیه بلاعوض به هر دو نفر پرداخت میشود.
طبق ماده ۸۵ قانون تأمیناجتماعی، کمک هزینه ازدواج به عنوان یکی از تعهدات سازمان تأمین اجتماعی به عنوان هدیه به بیمهشدگان اجباری واجد شرایط که برای بار اول تشکیل خانواده میدهند، پرداخت میشود.
بیمهشدگان برای دریافت کمک هزینه ازدواج لازم است شرایطی داشته باشند. یکی از شرایط مهم برای دریافت این کمک هزینه، وجود سابقه لازم است به نحوی که بیمهشده ظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج، حداقل به مدت ۷۲۰ روز سابقه کار داشته و حقبیمه این مدت از سوی کارفرما پرداخت شده باشد. از دیگر شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج سازمان تأمیناجتماعی این است که در تاریخ ازدواج، رابطه استخدامی بیمهشده با کارفرما قطع نشده باشد و ازدواج دائم بوده و در دفتر رسمی ازدواج ثبت شده باشد.
میزان کمک هزینه ازدواج برابر است با مجموع حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف ۲ سال قبل از تاریخ ازدواج تقسیم بر ۲۴ و در صورتیکه مبلغ محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد تاریخ ازدواج باشد، مبلغ قابل پرداخت به حداقل دستمزد سال وقوع عقد افزایش مییابد.
در صورتی که زن و شوهر هر دو بیمه شده سازمان تامین اجتماعی و واجد شرایط باشند، پرداخت کمک هزینه ازدواج به هر دو نفر انجام میشود. همچنین بیمهشدگان تامیناجتماعی که سالهای قبل ازدواج کردهاند و در زمان ازدواج شرایط فوق را داشتهاند و کمک هزینه مذکور را دریافت نکردهاند، میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند.
برای ارائه درخواست دریافت کمک هزینه ازدواج، نیازی به مراجعه حضوری به شعب تأمیناجتماعی نیست بلکه این خدمت در سامانه غیرحضوری سازمان تأمیناجتماعی موجود است و بیمهشدگان متقاضی میتوانند با ورود به این سامانه به آدرس: es.tamin.ir و مراجعه به منوی بیمهشدگان حمایتهای کوتاه مدت درخواست کمک هزینه ازدواج، صرفاً با ورود اطلاعات تاریخ عقد و کد ملی همسر، درخواست خود را برای دریافت این کمک هزینه ثبت کنند.
گفتنی است به موجب گزارش مدیریت آمار، اطلاعات و محاسبات سازمان تأمین اجتماعی، تعداد درخواستهای بهرهمندی از هدیه ازدواج در سال ۱۴۰۰ نزدیک به یکصد هزار مورد که از این تعداد، فقط ۱۴۸۴ فقره درخواست بهصورت حضوری و حدود ۹۱ هزار و ۵۰۰ مورد درخواست به صورت غیرحضوری ارائه شده که براین اساس ۹۸ درصد در خواستها به صورت غیرحضوری و بدون مراجعه بیمهشده به شعب سازمان ارائه شده است.
براساس این گزارش، جمع مبالغ پرداختی در سال گذشته از محل هدیه ازدواج، معادل ۳۲۲ میلیارد تومان بوده که بیشترین وکمترین مبالغ پرداخت شده در سال ۱۴۰۰ بابت هدیه ازدواج به ترتیب مربوط به اداراتکل تامیناجتماعی غرب تهران بزرگ و خراسان شمالی بوده است.
منبع: عصرایران