ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟ درباره قاسم ارفع که فردوسی را دوباره دفن کرد | یَلی بیرون شاهنامه فاضلاب سرگردان و دردسر‌های مردم مشهد شهردار مشهد مقدس: روابط عمومی، آینه تمام‌نمای عملکرد سازمان و پل ارتباطی میان شهروندان و مدیریت شهری است شهردار منطقه ۴ مشهد مقدس: ساخت شهر بدون ترویج فرهنگ شهدا، ناتمام است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم جو نسبتاً پایدار و احتمال بارش باران در برخی نقاط روابط عمومی نوین صدای مردم، زبان توسعه «باره توس» بی‌بار مانده است | دیوار دورتادور شهر تابران توس نیازمند بازسازی است توسعه و توازن شهری مشهد با ساخت بوستان ۷۳ هکتاری «کرامت» ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اشتغال مجدد بازنشستگان تأمین اجتماعی، مستمری را قطع می‌کند آماده‌باش شهرداری برای مواجهه با سیلاب احتمالی در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴٠۴) وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد رتبه سوم هوشمندسازی را در منطقه غرب آسیا و اوراسیا دارد + فیلم تنش ترافیکی در خیابان شهدای سلامت مشهد | اینجا پارک دوبله ظاهراً ممنوع نیست! تلاش شبانه‌روزی سازمان عمران شهرداری مشهد برای اتمام ۵ کلان‌پروژه شاخص شهر
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس: دیوان محاسبات شهری؛ بازوی نظارتی شورا‌های شهر

  • کد خبر: ۱۱۸۷۶۲
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۷
رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس: دیوان محاسبات شهری؛ بازوی نظارتی شورا‌های شهر
رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: شورا به عنوان پارلمان شهری که با انتخاب مستقیم مردم فعالیت دارد باید بر عملکرد اجرایی شهرداری‌ها در سطح شهر نظارت داشته باشد. با وجود این ما با نبود مدیریت یکپارچه شهر روبه‌رو هستیم و این موضوع چالش‌هایی برای شهرداری و شورا به وجود آورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، فریده عامری سیاهوئی در نخستین نشست هم‌اندیشی روسای کمیسیون‌های حقوقی شورا‌های اسلامی مراکز استان ها، تصریح کرد: شورا نمی‌تواند به طور مستقیم برای توسعه شهر پیشنهاداتی داشته باشد. تنها می‌تواند برای رفع ابهام از چالش‌های حقوقی که در قانون شهرداری یا قانون اساسی وجود دارد به عنوان نماینده مردم و با توجه به درنظر گرفتن حقوق عامه راهگشا باشد.

او درباره نقش دیوان محاسبات شهری در کاهش مشکلات شهری تصریح کرد: از آنجایی که شهرداری‌ها مراودات مالی بسیاری با مردم دارند وظیفه شورا نیز نظارت بر عملکرد مالی شهرداری است، تشکیل دیوان محاسبات شهری می‌تواند از بروز تخلفات مالی جلوگیری کند.

عامری سیاهوئی توضیح داد: اینگونه شورا‌ها می‌توانند از طریق دیوان محاسبات شهری در بررسی روند مالی شهرداری‌ها از بروز فساد مالی و رانت ممانعت کنند و در جریان مراودات مالی و پولی شهرداری قرار گیرند. به این معنا که بازوی نظارتی شورا‌ها می‌تواند دیوان محاسبات شهری باشد.

او خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از تخلفات و سوءاستفاده‌های احتمالی کمیسیون ماده ۵ در شهرداری پیشنهاد می‌شود که بازنگری مطالعات تفصیلی شهر‌ها در فاصله‌های زمانی کوتاهی انجام شود.
عامری ادامه داد: در کمیسیون ماده ۵ که در محل استانداری‌های مراکز استان‌ها برگزار می‌شود، اعضای ریاست شورا به عنوان عضو کمیسیون دعوت هستند، اما حق رای ندارند؛ بنابراین ضرورت دارد نظر و رای ریاست شورا هم در آن کمیسیون اعمال شود.

رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس، یادآور شد: ایجاد دبیرخانه دائمی و تبادل نظرات و تجاربی که در آنجا اتفاق می‌افتد می‌تواند در حل بسیاری از چالش‌ها و مشکلات حقوقی شورا و شهرداری موثر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->