به گزارش شهرآرانیوز، فریده عامری سیاهوئی در نخستین نشست هماندیشی روسای کمیسیونهای حقوقی شوراهای اسلامی مراکز استان ها، تصریح کرد: شورا نمیتواند به طور مستقیم برای توسعه شهر پیشنهاداتی داشته باشد. تنها میتواند برای رفع ابهام از چالشهای حقوقی که در قانون شهرداری یا قانون اساسی وجود دارد به عنوان نماینده مردم و با توجه به درنظر گرفتن حقوق عامه راهگشا باشد.
او درباره نقش دیوان محاسبات شهری در کاهش مشکلات شهری تصریح کرد: از آنجایی که شهرداریها مراودات مالی بسیاری با مردم دارند وظیفه شورا نیز نظارت بر عملکرد مالی شهرداری است، تشکیل دیوان محاسبات شهری میتواند از بروز تخلفات مالی جلوگیری کند.
عامری سیاهوئی توضیح داد: اینگونه شوراها میتوانند از طریق دیوان محاسبات شهری در بررسی روند مالی شهرداریها از بروز فساد مالی و رانت ممانعت کنند و در جریان مراودات مالی و پولی شهرداری قرار گیرند. به این معنا که بازوی نظارتی شوراها میتواند دیوان محاسبات شهری باشد.
او خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از تخلفات و سوءاستفادههای احتمالی کمیسیون ماده ۵ در شهرداری پیشنهاد میشود که بازنگری مطالعات تفصیلی شهرها در فاصلههای زمانی کوتاهی انجام شود.
عامری ادامه داد: در کمیسیون ماده ۵ که در محل استانداریهای مراکز استانها برگزار میشود، اعضای ریاست شورا به عنوان عضو کمیسیون دعوت هستند، اما حق رای ندارند؛ بنابراین ضرورت دارد نظر و رای ریاست شورا هم در آن کمیسیون اعمال شود.
رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس، یادآور شد: ایجاد دبیرخانه دائمی و تبادل نظرات و تجاربی که در آنجا اتفاق میافتد میتواند در حل بسیاری از چالشها و مشکلات حقوقی شورا و شهرداری موثر باشد.