طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

آسیب سیل اخیر افغانستان به آثار باستانی نیمروز

  • کد خبر: ۱۱۹۶۱۳
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۹
آسیب سیل اخیر افغانستان به آثار باستانی نیمروز
منابع محلی نیمروز اعلام کردند که به دنبال وقوع حوادث طبیعی از جمله بارش شدید باران و وقوع سیل برخی از آثار مهم تاریخی این ولایت در معرض تخریب قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منابع محلی نیمروز اعلام کردند که به دلیل بی‌توجهی طی ۲۰ سال گذشته بسیاری از آثار باستانی این منطقه در خطر تخریب قرار گرفته است.

طبق این گزارش، نیمروز یکی از ولایت‌های افغانستان است که چندین اثرباستانی مهم و تاریخی این کشور را در خود جای داده و به دنبال بی‌توجهی و وقوع حوادث طبیعی برخی از این آثار با خطر تخریب مواجه شدند.

برخی از این آثار باستانی به دلیل زلزله، سیل و سایر حوادث طبیعی در معرض تخریب قرار گرفته و نیازمند رسیدگی فوری هستند.

قلعه چهال برج، چهل دختران، امامزاده امیر صاحب، شهر قلقلا، شهر صفا، قلعه ابراهیم خیل، دره سیادک و صفدک، قلعه محمد و امامزاده مولانا از جمله مهمترین آثار باستانی نیمروز است که برخی از آنها قدمت ۵۰۰ ساله دارند.

مقامات اداره فرهنگ طالبان در این خصوص اعلام کردند که برنامه منسجم برای حفظ آثار فرهنگی افغانستان در دست اجرا دارند.

اداره فرهنگ نیمروز گفته است که مردم نیز نقش مهمی در حفظ آثار باستانی از خطر تخریب دارند و باید در این زمینه با دولت همکاری کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که اگر دلار یا اثرهای باستانی را از نزد کسی هنگام سفر به دست بیاید، ضبط و با وی برخورد قانونی می‌شود.

سخنگوی طالبان همچینن گفته است که آثار تاریخی افغانستان نمایانگر هویت و فرهنگ ما است و طالبان در راستای حفظ آثار تاریخی، نمایش دادن این آثار به جهانیان و بازسازی محلات تخریب شده‌ تاریخی تلاش خواهند کرد.

سخنگوی طالبان از موسسات بین‌المللی خواسته است که در راستای حفاظت از میراث‌های فرهنگی، با این گروه همکاری کنند.

رسانه های افغانستان همچنین گزارش دادند که حفارهای غیرمجاز علاوه بر بغلان در سایر مناطق این کشور از جمله بامیان نیز جریان دارد و دولت جدید باید اقدام جدی برای محافظت از آثار باستانی انجام دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->