سقوط بازار سهام آمریکا در آستانه آغاز جنگ تعرفه‌ای ترامپ سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

زعفران ایران که تأمین‌کننده ۹۲درصد نیاز دنیاست، از صنایع تبدیلی محروم است

  • کد خبر: ۱۱۹۸۳۲
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
زعفران ایران که تأمین‌کننده ۹۲درصد نیاز دنیاست، از صنایع تبدیلی محروم است
با وجود سهم ۹۲درصدی ایران در بازار زعفران دنیا، این محصول در کشور ما از صنایع تبدیلی و کاربرد آن در حوزه‌های مختلف محروم است.

طنین همتی| شهرآرانیوز، سهم قابل توجه ایران از بازار جهانی زعفران رقم کمی نیست، اما همچنان خام‌فروشی به کشورهای هدف و استفاده آن‌ها در حوزه دارو، مواد آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و بی‌نصیب‌بودن ایران از این صنایع تبدیلی به یکی از دغدغه‌هایی تبدیل شده که سالیان سال است گریبان‌گیر این صنعت شده است.

غلامرضا میری، نایب‌رئیس شورای ملی زعفران، دراین‌باره می‌گوید: لازمه ورود صنایع تبدیلی به حوزه کشاورزی، انجام کار پژوهشی در این حوزه است. صنایع جانبی مثل چای زعفران، پسته رعفرانی، کیک زعفرانی و... اکنون در کشور وجود دارد، اما به‌دلیل تحریم فناوری نوین، قادر به انتقال آن از کشور نیستیم. به‌عنوان مثال برای ورود صنایع تبدیلی به حوزه دارو به فناوری نیاز است که به‌راحتی به کشور وارد نمی‌شود.

به گفته وی، در مرحله زیرساختی حوزه صنایع تبدیلی در کشورمان باید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به این حوزه وارد شوند تا زعفران خام‌فروشی نشود؛ به‌شکلی که اکنون فروخته می‌شود و چاره‌ای جز آن نداریم.
وی به این موضوع اشاره کرد که در کنار ورود دانشگاه‌ها و پیشنهاد طرح‌های اجرایی، دولت و بخش خصوصی هم باید به این موضوع وارد شوند و در آن سرمایه‌گذاری کنند. این تنها راهکاری است که می‌توان در شروع برای ورود صنایع تبدیلی در بخش زعفران به آن اشاره کرد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در ادامه تصریح کرد: کشورهایی که زعفران به آن‌ها صادر می‌کنیم، در حوزه صنایع دارویی، آرایشی، شیرینی و شکلات‌سازی، مواد غذایی و در ابعاد مختلف از زعفران استفاده می‌کنند. البته برای برخی صنایع که امکان تولید آن در کشور نیست، مثل برخی نوشیدنی‌ها، به خام‌فروشی نیاز است. اما در بخشی مثل دارو اگر خودمان صنایع تبدیلی آن را داشته باشیم، بخش عمده‌ای از زعفران در کشور مصرف می‌شود و نیازی به خام فروشی وجود ندارد.

به‌گفته میری، صنایع مختلفی در دنیا وجود دارند که حتی در حوزه عطر و اودکلن از این محصول استفاده می‌شود. امیدواریم ما هم بتوانیم به این حوزه وارد شویم و بخش عمده این محصول را که در انحصار ماست، در کشور به‌سمت صنعت سوق دهیم و باتوجه‌به تولید 92درصدی زعفران دنیا، تعیین‌کننده قیمت جهانی در دنیا باشیم.

در راستای اقدامت انجام‌شده در صنایع تبدیلی که نیازمند کار تحقیقاتی و صرف زمان است، باید امکانات به این بخش داده شود تا با ترکیب علم و طرح‌های پیشنهادی شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاقات خوبی رقم بخورد.
وی درباره قیمت کنونی این محصول در بازار گفت: اکنون حداقل قیمت زعفران کیلویی 24میلیون تومان و حداکثر 38میلیون تومان است که این روند طی شش ماه گذشته تاکنون کاهشی بوده است.

این فعال بخش کشاورزی درباره پیش‌بینی این محصول در امسال گفت: پیش‌بینی میزان تولید زعفران کار آسانی نیست. زمین زعفران به‌شکلی است که در فصل برداشت و قبل از رویش زعفران به‌هیچ‌وجه میزان تولید زعفرانش مشخص نیست. پس نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از میزان تولید زعفران در کاشت و برداشت داشت.
میری افزود: اگر به خشک‌سالی و تأثیر آن در تولید زعفران اشاره می‌شود، باید یادآوری کرد که از 10سال گذشته تا الان کشاورزان زمین‌های خود را با تانکر آب می‌دانند و اکنون هم به همین شکل آبیاری می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->